Страница 16 от 238 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Тук си прав vankoto само за бирата-навярно си се заблудил от търговците,че те така оразмеряват(съзнателно) климатиците,а не е така.Смятат се в BTUми на студено-така,че 22ката е 7ца,а на топло при 2°C тази седмица може да ''докара'' и 15BTU...
    Говорим за топло. Примерно:
    http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...4&hb=CS-22RDXS
    на топло е 2.8ном. при 5.9 развъртане. На 2С максимала пада с киловат. 28-та има ном. 4,6 май и развърта до 8кв. Това са си 10-ка и 14-ка.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Говорим за топло. Примерно:
    http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...4&hb=CS-22RDXS
    на топло е 2.8ном. при 5.9 развъртане. На 2С максимала пада с киловат. 28-та има ном. 4,6 май и развърта до 8кв. Това са си 10-ка и 14-ка.
    Ето по този начин стават заблудите, което си е масова практика по магазините продаващи клими втора употреба на 100в.
    Гледа се охлаждащата мощност, а въпростана 22-ка е точно 7ца....diksanal точно го е обяснил . Оплаквания от недооразмерени климли на 100в. колкото искаш във форума, и в момента има такива дискусий.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Пълна заблуда са тези BTU за хората като цяло.Трябва да се наблегне на ватовете защото на хората така им става ясно.Например един климатик 12 BTU по номинал ги дават на отопление от 4кв. до 4.8кв. съответно на макс 5кв до 6.7 кв. това са огромни разлики а табелата е една 12BTU.
    То най добре е но никога няма да стане да има параметри при различни температури от+7 поне до -10 колко вата отдава климатика.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

IVO-1977 всеки си слага машините както прецени че е добре за него.
    има си темичка в раздела за монтажи там е спорено много по въпроса.
    аз съм решил да не давам следващия път 150 200 лева и да си сложа сам следващата машинка. НО въпреки всичко ще си купя една вакум помпичка 200 тина лева е. манометри ще взема назаем ще и те са толкова, ей така защото имам време сега.
    процедурата е толкова глупава че е безсмислено да не се прави след като са ти го написали в ръководството.

оцапахме темата с тия глупости за вакумирането.

new one - щом остъкляваш го монтирай извън терасата за да не ти се пречка после и му сложи по-дебела тръба тръба за да насочиш водата накъдето си искаш, ако има улук го вкючи там. за тампони ще ти вземат парите във всяка фирма - имало прекъснати.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Пълна заблуда са тези BTU за хората като цяло.Трябва да се наблегне на ватовете защото на хората така им става ясно.Например един климатик 12 BTU по номинал ги дават на отопление от 4кв. до 4.8кв. съответно на макс 5кв до 6.7 кв. това са огромни разлики а табелата е една 12BTU.
    То най добре е но никога няма да стане да има параметри при различни температури от+7 поне до -10 колко вата отдава климатика.
    chachoto e прав,но за европейският пазар-(сигурно и другите без Япония),че като отидеш да вземеш една 12ка.очакваш и задължително ще е над 4kw. по номинал на топло,а 100v.машини в последните години има изравняване на мощностите по номинал-една 22ка при 7°: на студено 2.2kw.и на топло също2.2 kw.Тогава тази 22ка какво е?Вярно,че топ моделите им са "напомпани'',но масово са си около стойностите на студено или с малко отгоре.Та да не е пълна каша -нека си се оразмеряват на студено и да се гледа при 2°C какво отдаване има,за да се ориентира човек, какво да очаква от тази машина. :rolleyes:

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Та да не е пълна каша -нека си се оразмеряват на студено и да се гледа при 2°C какво отдаване има,за да се ориентира човек, какво да очаква от тази машина. :rolleyes:
    А какво е то в същност - номинал или максимал???

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Японците при 2° на отопление дават максималната мощност, която климатикът може да отдаде.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Благодаря!

Бях чувал противоречиви мнения по въпроса
    Но както казаха и колегите най-добре е да има номинала при различни температури и всеки да си преценява.

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

И при 2° не е задължително стойностите на топлоотдаване да са по големи от тези по номинал при 7°-най вече при базовите модели от ниския ценови клас,тези стойности са по ниски:примерно при 7°-3.2kw. а при 2°да падне мощноста до 3kw.,а може и по надолу(За 100v.машини).Та затова да се гледа,а не да се слушат ''консултантите'' по магазините.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2011

estqwerty, моето писане беше в шеговита форма. То е ясно че вакуумирането е задължително, ама виждаш, че не го правят. Сега искам да се включи един монтажник и да каже- Въпреки че вакуума е задължителен, аз не го правя поради ......... Имам монтирани 1 млн. климатици от които само ....... са се скапали от влага вътре. Хайде да чуем едно мнение от първа ръка.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

IVO-1977 а бе това е че фъскат много бързо и после се праят че вакумират. идиоти.

аз да попитам малка тиха машинка - 7ца или 9-ка или 10. може и да не е инвертор.
    ако не е фуйитсу /много се оплакват от шумове- тръби тампони,фтулки / или дайкин /висок минимум и 50ката пука пластмасата/, нещо с малък минимум за да не бачка на он-офф при по-ниска температура.
    идеи?
    тошибите много ги хвалят ама само като са настаро има ли нещо читаво ново и да не струва 2к лева
    шарповете как са?

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вземи си RAS-10SAV2-E, това е новото СУЗУМИ на ТОШИБА.Ново, ново, от миналата година.Добра машина, с добро топлоотдаване при -15, добър КОП.Цената е около 1100 лева.Подобрен модел на SAV-E е, с нов компресор и електроника, май е барнато и малко вътрешното тяло. http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...%20(10001).pdf ето сервизното, да видиш малко.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Вземи си RAS-10SAV2-E, това е новото СУЗУМИ на ТОШИБА.Ново, ново, от миналата година.Добра машина, с добро топлоотдаване при -15, добър КОП.Цената е около 1100 лева.Подобрен модел на SAV-E е, с нов компресор и електроника, май е барнато и малко вътрешното тяло. http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...%20(10001).pdf ето сервизното, да видиш малко.
    Това къде е 1100лв ?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://www.**********************/klim...kv2-e-507.html ето го, не знам на каква цена го доставят вносителите и сервизите, може да има някаква разлика.

18. Тук е от
    Jan 2011

Тоз климатик нещо не топли като хората,не ми харесва въобще.Вчера видях едно FUJI,на 24 градуса лъха яко жега,тоя моя боклук нищо общо..?Да не говорим,че като е на 23-4 градуса не изключва и дърпа яко ток...пък сега през деня не е някакъв невероятен студ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 238 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе