Страница 14 от 238 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Те да ми вакумират и да ми сменят фреона друго от тях неща,сам ще си я опрая дупката,туй са дребни кахъри
    Я пусни им тоя клип на тези "монтажници" /и после бой по каската/
    https://www.youtube.com/watch?v=xUJMzKPwjbI#ws

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Я пусни им тоя клип на тези "монтажници" /и после бой по каската/
    https://www.youtube.com/watch?v=xUJMzKPwjbI#ws
    Браво на bobovo,хубаво клипче ей това е прцеса на монтаж.Мойте уважения към всички монтажници които спазват тази процедура.До сега са ми монтирани 6 климатика,на някои от тях монтажите са ме разочаровали на други по-малко,лятото ще взимам още 2 и определено ще прибегна до процедурата Направи си Сам.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Ами до колкото разбрах,трябва да махнат стария фрион,10 мин вакум,10 мин пауза и пак 10 мин вакум,и нов фрион.
    ехххх
    аз кавко ти написах бе ??? с по-тъмното това. ама както и да е

пич, това за 10-те минути си е малко моя измишлйотина - но да кажем е някъв минимум мнимимум минимум при вакуумирането по това което попрочетох напоследък.

спецовете да кажат така ли се прави - има народ който има доста изчетено, изписано и коментирано из форума.
    аз не съм монтажник/шеф на фирма за климатици - знам само от къде се хваща дистанционното и да си чета упътванията.

то тоя "шеф" щом те е пратил на монтажниците нищо няма да направи.

ходи искай си парите за монтажа, заплаши ги с защити на потребители или нещо де да знам, ако успееш да излъжиш някой от защитата хвани го за ръката и върви с него. плати им тръбите изолацията и 8-те дюбела, даже дупката ако решиш, вземи си паричките за монтажа - и СТИСКАЙ ПАЛЦИ да държи машината - все пак поне 1 сезон ще изтика / да се надяваме доста / , а ако не ще имаш ПЪРВАТА ВНОСКА за следващата машина.

за мене това е честно. какво мислите колеги форумци?

edit : това с 3-те метра е дъфкано но съм се заринал с дайкин-ски файлове - има ли някъде сървайс мануал за LGC серията която се продава в българия, има разлика в буквичките на телата спрямо германска/австрийска/останалата европа

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Хубаво грозно,това е крайния резултат

http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0138.jpg
    http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0139.jpg

Двете тръби ги сложиха в отделни изолации,2,20-2,30м,но не са вакумирали,казаха ми,че тоя климатик можел да изкарва въздуха по друг начин и в тяхната фирма(БУЛКЛИМА) не ползвали вакуум помпа...не знам колко е вярно това което ми каза
    Тези от Булклима ги изправяш до стената и

6. Тук е от
    Jan 2011

Уж понеделник или вторник щели да дойдат и да вакумират,пък да видим какво ще стане.Когато ме няма,перката на вентилатора как да я оставям,на медиум или на хай?

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011

mastahkillah, аз на твое място не бих пипал климатика. Да знаеш, че и при некадърен вакуум може да остане въздух. Остани си с фабричния фреон, че не се знае какъв ще ти сипят. Кво ти пука, нали имаш гаранция, ако има нещо ще ги тормозиш и толкоз. Може пък да си късметлия и да си работи машината. Айде със здраве.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте, може ли да помоля за съвет за климатик- апартамента е ново строителство във Варна,тухлен, предполагам че има изолация отвънка а отвътре на гипсокартон,PVC дограма , изцяло южен, но с/у мен има друг блок и следобеда малко пречи на слънцето, вътрешен, на 2 етаж е,за горе и долу и отстрани незнам дали има някои и дали отопляват! Прикачил сам снимка на разположението та въпроса ми е какъв климатик ще е подходящ за отопление,дали само един ще е достатъчен който ще е в трапезарията или един а в спалнята друг или някакво конверторче! Насочил сам се към марки Daikin и Mitsubishi ама с удоволствие ще приема и други марки! Бюджета е до към 2000лв! Благодаря предварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    mastahkillah, аз на твое място не бих пипал климатика. Да знаеш, че и при некадърен вакуум може да остане въздух. Остани си с фабричния фреон, че не се знае какъв ще ти сипят. Кво ти пука, нали имаш гаранция, ако има нещо ще ги тормозиш и толкоз. Може пък да си късметлия и да си работи машината. Айде със здраве.
    и аз съм на мнение да не го пипаш .. Панасоника от подписа ми не е вакумиран ,в момента кара 6-та зима и си бичи безгрижно( просто тогава не бях наясно с процедурата по монтаж и ме метнаха ) като изключим лагерите на мотора на турбината други проблеми не е създавал

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

при тебе ще е перфектен един двоен сплит - но няма ефтини. хем няма да заемаш място на тераската - на фасадата може ли да се монтира ?
    Fujitsu ASHA12LGC + ASHA07LGC ~2150 без монтажа.
    предполагам не става да се мине само с радиаторче за спалнята? и да заложиш на само една хубава машина за хола? но варна, юг - май ще трябва и климатиче за спалнята.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Чудя се кога ли ще се появи недоволен клиент с следното "оплакване"- Хайде бе майсторе, нали ти казах по бързо с монтажа, че нямам много време. Кви са тия вакуум-помпи, давай дистанционното вече ! Аааа, не може тъй. Я виж кво пише в инструкцията- ВАКУУМИРАНЕ НА ТРЪБИТЕ. Щом японеца(китаеца) го е написал, кой съм аз че да не го направя ! Уффф, аман от майстори !!!

13. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

На колегата от клипа бих му поставил не повече от 4+

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Здравейте,
    трябва ми климатик за хол + трапезария 35кв.м. Вътрешна изолация + таван, ПВЦ, юг. Насочил съм се за Daikin FTXG / RXG 35E. ДА, знам, че идва доста малък за 35кв.м, НО в момента се отоплявам на газ, имам радиатори във въпросното помещение, които захранвам с Т=50-55°С на водата и отдаваната мощност е от 2,1kW до 2,9kW. С тази отдавана мощност без проблем е 23°С, при външна -13°С. Затова си мисля, че 50-ка (FTX50) ще ми дойде много. Климатика ми трябва основно за лятото, но предпочитам и да става за отопление до -10°С. Ще се радвам ако дадете съвет към какво да се насоча, може и друга марка, естествено!

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от tokata
    Здравейте,
    трябва ми климатик за хол + трапезария 35кв.м. Вътрешна изолация + таван, ПВЦ, юг. Насочил съм се за Daikin FTXG / RXG 35E. ДА, знам, че идва доста малък за 35кв.м, НО в момента се отоплявам на газ, имам радиатори във въпросното помещение, които захранвам с Т=50-55°С на водата и отдаваната мощност е от 2,1kW до 2,9kW. С тази отдавана мощност без проблем е 23°С, при външна -13°С. Затова си мисля, че 50-ка (FTX50) ще ми дойде много. Климатика ми трябва основно за лятото, но предпочитам и да става за отопление до -10°С. Ще се радвам ако дадете съвет към какво да се насоча, може и друга марка, естествено!
    Грабвай 50-ката и не се плесенгьосвай/гъбаркай, щото ще е на твоя гръб!

Климатиците правят и дефрост, по време на който спират да отопляват.Парното не спира да прави дефрост никога.
    при -10 градуса 50-ката има 3.69кв мощност, без в него да включваме времето за дефрост.С времето за дефрост мощността в режим отопление ще е между 3.0 до 3.3кв .Това може и да стигне за 23 градуса при -10 градуса навън.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

Аз си мислех, че ще мина с 12-ка, понеже исках и да е по-тих климатика, но явно няма да стане.
    Благодаря за съвета!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Хубаво грозно,това е крайния резултат

http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0138.jpg
    http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0139.jpg

Двете тръби ги сложиха в отделни изолации,2,20-2,30м,но не са вакумирали,казаха ми,че тоя климатик можел да изкарва въздуха по друг начин и в тяхната фирма(БУЛКЛИМА) не ползвали вакуум помпа...не знам колко е вярно това което ми каза

Тази дупка с РПГ/гранатомет/ ли е правена,на тея ръчичките ще им счупя.....откачам като гледам това...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 238 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе