Страница 26 от 238 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Климатиците не може да имат вина за глобалното затопляне, понеже те не произвеждат топлина.
    може и да имат заради старите фреони - сега проблема е решен с новите, да кажем по-безвредни.
    иначе от към потребление на електро енергия - с климатик си "по-зелен" от всички останали ел. отопленния и дори от топленето на дърва - там се води че е неутрална консумацията им.
    така че с климатик имаш най-малък отпечатърк върху околната среда.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами, фреони, поредните глупости на химическите концерни и други организации.Колко фреон изтича и какво му е влиянието в срявнение със серните съединения.

4. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

2 броя DAIKIN FTX50G, няма нужда 71-ца

5. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте и добре заварили. Може ли да ми помогнете с препоръка за най-подходящ климатик за помещение 35 м2 в нова тухлена кооперация. Сградата е много добре изолирана и помещението няма външни стени. Южно изложение, не е последен етаж. Ще се ползва само за охлаждане и проветрение. Бюджетът ми е 2000 до 3000 лв. Не търся бюджетно решение, но същевременно се колебая дали ограничената ми употреба предполага максимална инвестиция... Бих дал повече пари с оглед надеждност и по-ниски експлоатационни разходи. Колебая се около японците на Daikin, Toshiba, Mitsubishi и Panasonic. В момента имам един японски Panasonic, чието въртешно тяло пука и пращи лятото и ще се радвам да си спестя тази подробност в новата къща...

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако е за охлаждане, не ти трябва чак такава инвестиция.Трябва ти климатик около 3,2 номинал на охлаждане.Според мен това е твоята машина - http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb12ld-plasma става и за отопление, ако решиш, има си филтър, достатъчно мощен на охлаждане, има си и тих режим.

7. Тук е от
    Feb 2011

Като че ли съм решил да похарча над 2 000 за peace of mind. Забравих да спомена, че предпочитам климатика да има 5 г. гаранция целия или поне компресора...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не, че не можеш, ама няма смисъл.5 години гаранция може само за европейче ПАНАСОНИК.Може да се насочиш към LKE-3 серията - http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=570 мисля, че и те са с 5 години на компресора, но не съм сигурен.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Aко държиш RossT да си похарчиш парите и да имаш свеж въздух
    http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=70&type= този,а както ти каза edi1 всеки климатик ще ти свърши прилична работа на охлаждане.За гаранцията панасоник имат такава,но защо твоят не те е очаровал-и ''да пука и пращи'' на охлаждане- много странно.

11. Тук е от
    Feb 2011

Моят работи доволно, просто вътрешното тяло пука от време на време при свиването на пластмасата. Не е някаква драма, но за едните пари, по-добре да го няма проблема.

Относно Daikin Ururu Sarara - там с монтажа отиваме на 3500 за моето помещение и тук започват колебанията...

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от RossT
    Здравейте и добре заварили. Може ли да ми помогнете с препоръка за най-подходящ климатик за помещение 35 м2 в нова тухлена кооперация. Сградата е много добре изолирана и помещението няма външни стени. Южно изложение, не е последен етаж. Ще се ползва само за охлаждане и проветрение. Бюджетът ми е 2000 до 3000 лв. Не търся бюджетно решение, но същевременно се колебая дали ограничената ми употреба предполага максимална инвестиция... Бих дал повече пари с оглед надеждност и по-ниски експлоатационни разходи. Колебая се около японците на Daikin, Toshiba, Mitsubishi и Panasonic. В момента имам един японски Panasonic, чието въртешно тяло пука и пращи лятото и ще се радвам да си спестя тази подробност в новата къща...
    Щом ще се ръсиш толкова много пари ето какво ти предлагам аз.
    1. Тошиба - 2500лв.
    2. Саньо - 2750лв.
    3. Тошиба - 3500лв.
    4. Дайкин - 3500лв.
    Ако ще е гарга да е рошава

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Климатиците не може да имат вина за глобалното затопляне, понеже те не произвеждат топлина.
    Ами това ми звучи като въпроса: Ако в една идеално изолирана стая, поставиш хладилник с отворена врата тя ще се стопли или ще се охлади?.......
    Естествено че "произвеждат" топлина, но доста по-безвредно в сравнение със другите начини за отопление.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от mitakater
    Ами това ми звучи като въпроса: Ако в една идеално изолирана стая, поставиш хладилник с отворена врата тя ще се стопли или ще се охлади?.......
    Естествено че "произвеждат" топлина, но доста по-безвредно в сравнение със другите начини за отопление.
    А аз бих уточнил че "топлината" не е причина за глобалното затопляне...ама това вече влиза в сферата на заяждането

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Rosst : Бодни един Daiseikai или Norcia щом за сарара не стигат парички.
    гаранцията наистина има смисъл да се търси голяма като се наливат толкова парички - дръж на това.

17. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitakater
    Климатиците произвеждат точно толкова топлина колкото са топлинните загуби на компресора. Нито калория повече

18. Member
    Тук е от
    Jan 2011

diksanal, мерси за съвета. Наистина досега не бях се сетил. Обаче възниква проблем- В manual-а на LGC-то пише че може да се използва в режим отопление до 24 гр. външна температура. И какво правим сега, пак жега. Язък.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 238 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе