Страница 66 от 238 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

А за хола ми (18 м2) съм си заплюл един супер-модел на Mitsubishi MSZ-ZXV220. Доста ще се изпотя докато събера парите, сигурно ще отиде една година, но ми се иска и аз един път да взема нещо 'най-най'. Стискайте ми палци. Пък дано и да му падне малко цената.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

имай предвид че машинката е 22ка ,а КОПа не топли .. може да се поозори в 18 квадрата ако имаш големи загуби .

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Определено си решил да си студуваш с тази 22ка и то за доста пари.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    А за хола ми (18 м2) съм си заплюл един супер-модел на Mitsubishi MSZ-ZXV220. Доста ще се изпотя докато събера парите, сигурно ще отиде една година, но ми се иска и аз един път да взема нещо 'най-най'. Стискайте ми палци. Пък дано и да му падне малко цената.
    Ако си навит за скъп климатик това http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=6 със сигурност ще ти свърши по-добра работа от горепосоченото Митцубиши

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Определено си решил да си студуваш с тази 22ка и то за доста пари.
    Mitsubishi MSZ-ZXV220 е 22ка,но има максимално топлоотдаване 4,4kw. та не вярвам да студува в 18м².

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

зависи от топлозагубите ... твърде е възможно да не се справя .. а като стане -20° от тия 4 кв колко остават ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не знам защо, но Mitsubishi ми е по на сърце. Toshiba-та и тя е супер машинка. Иначе стаята е топла, вътрешна, южна. Без отопление рядко пада под 12 гр. А егати резила ще е, да дам толкова пари и да студувам.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Не знам защо, но Mitsubishi ми е по на сърце. Toshiba-та и тя е супер машинка. Иначе стаята е топла, вътрешна, южна. Без отопление рядко пада под 12 гр. А егати резила ще е, да дам толкова пари и да студувам.
    При тези условия ще ти заспи машинката.Аз отоплявам същите квадрати доста по студена стая с машина при 2°C- отдава 4,0kw. и никакви ядове,та кво останало с 4,4kw. при доста по топло помещение.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Да ви кажа, не искам и да си представям, че климатика ми ще трябва да топлоотдава повече от 1.5 kw, и да харчи повече от 40 лв месечно. Защото ако трябва да отдава примерно 3 kw , ми той ще гони 90 лв сметка. То с акумулиращата не съм имал разход повече от 70 лв.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Колко KW ще отдава климатика зависи от топлозгубите на помещението. Не си мисли че ако не направиш подобрения по изолацията му друг климатик ще му се налага да отдава по-малко.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз пък днес капарирах един климатик, без да питам в форума. Стаята е 15 м2, Варна, тухла, пвц. Досега в нея геройски служеше акумулираща печка Изгрев, но дойде време да я пенсионирам. Бях се засилил да поръчвам Fujitsu 09 LE, но ме спря хилавото му външно тяло- 23 кг. Накрая избрах- Mitsubishi GE 25 VA, за 1450 лв. с монтажа. Дано да съм направил добър избор, и да остана доволен. Някой ако има наблюдения за този модел, нека сподели.
    А какво стана с:
    IVO-1977
    SetCombG.com участник
    Публикации: 132
    Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

« Отговор #79 -:1.02.2011, 22:22 »

Цитат
    Като преглеждах темите видях една за акумулираща печка и се сетих за нашата. Аз съм израснал с такава Изгрев. И като правя сравнение с сегашния климатик 12LGC, последния пасти да яде. Комфорта при акумулиращата е невероятен. Няма замръзване, тракане на втулка, кондензи, течения в стаята, шумове, дефрости, що не топли ............ И с консумация на ток около 10-12 kw на ден и то на нощна. Естествено сега да се купува е немислимо( те май не се и произвеждат). Имат и два големи недостатъка- много голяма (тежка) и лятото не охлажда. В заключение мога да кажа, че ако сега трябва да отида за зимния сезон на квартира и трябва да избирам между с климатик или с акумулираща, с две ръце ще взема тази с печката.
    https://forum.setcombg.com/index.php...msg469217.html -линк

???????

Такава промяна...
    ??????
    IVO-1977
    SetCombG.com участник
    Публикации: 132
    « Отговор #975 -: Вчера в 10:34 »
    Цитат
    Ти направо ме утрепа .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Дадено капаро на 12.05. Казаха да очаквам монтаж до 4-5 дни. И аз чакам.

Акумулиращата за отопление бива, с малко недостатъци и средна сметка за ток. Обаче не охлажда. Ей туй е голям кусур.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Такава промяна...
    Промяната е към по-добро (субективно е) и по-икономично отопление

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Чудя се къде съм спал досега...от няколко месеца вече се чудя какво да сложа на мястото на Дженерала 12USB в спалнята,защото много пука и има шумен дефрост,който ме буди нощно време.Досега не знам защо си мислех,че тръбите му са 6-ца и 10-ка и днес следобед както си разглеждам един каталог на General ,защото мислех вече твърдо да отнасям една 9ка LDC за 1245 от Булклима и в същия каталог случайно се загледах и видях,че тръбите на моя са 6-ца и 12-ка...и сега съм напълно объркан...инверторни машини като за 16кв.м. южна спалня с тръба 12-ка май няма.Почват от 5-6 киловатовите машини нагоре с такива тръби...
    Аз виждам следните варианти:
    1.Да монтирам LDC на съществуващия тръбен път само с по една заварка преход преди двете тела,ако това не пречи на работата му.Това с уговорката,че и фирмата се съгласи да го направи.Не знам как се отразява това на работата на климатика.
    2.Свалям тапетите,разбивам гипса,слагам новата тръба 10-ка и замазвам.Тапетите ще паднат лесно,с такова лепило са лепени и не е проблем да се свалят.Но това води след себе си много прахоляк и чистене после.
    3.Този вариант не знам дали е възможен,но дали е възможно в тръбата 12-ка да се вкара 10-ката и да си влезе до вътрешното тяло.Ако дебелината на стените е по 0.8 мм сметките излизат ако се понамаже с масълце може и да стане?

А най-добрия вариант е да посочите модел тих инвертор(по възможност с нискък минимум),който фабрично да е с 6-ца и 12-ка ,за да избегна всичките тия галимации и да бъде все пак подходящ за малката и топла стая - пак казвам 16 кв.,южно изложение,София,тухлен блок с топлещи съседи.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

тръбата че е по голяма не ти пречи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе