Страница 168 от 238 ПърваПърва ... 118158166167168169170178218 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,506 до 2,520 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Здравейте отново.
    От форума получих много добри идеи за климатик за отопление до 1700 лв. с включен монтаж. В момента дилемата е между:
    1. SHARP AY/AE-XP12GHR
    2. PANASONIC KIT-NE-12LKE

Бих искал да си изясня слабите места и на двете машини. Много би ми помогнала информацията какъв е СОР-а при да кажем -10 градуса. Не зная дали някой може да даде тази информация. Другото което аз забелязвам е че PANASONIC KIT-NE-12LKE има подгрев на компресора и тавата. Незная дали това е плюс или минус и дали тези допълнителни консуматори са отразени в СОР-а при минусуви температури. Вярно че SHARP AY/AE-XP12GHR го дават до -15 градуса но пък се справя без такива нагреватели. Надявам се че и на -20 ще работи. С нетърпение очаквам Вашите коментари.
    Поздрави

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

И двата са добри, дори да затвориш очи и да теглиш чоп няма как да сбъркаш с избора. Допълнителния подгрев само ще ти сваля СОР-а според мен.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Зависи какъв е алгоритъма на подгрева, сигурно се включва само при дефрост.
    Аз бих взел Панасоника дори и само заради скрол компресора, който е японско производство и изключително тих. XP12GHR е най-вероятно или с ротационен компресор на Panasonic, или с ротационен компресор на Toshiba.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ето тест на ШАРП-а http://www.energimyndigheten.se/sv/H...ductTestId=236 , ето и на сходен модел ПАНАСОНИК - http://www.energimyndigheten.se/sv/H...ductTestId=242 .Мисля, че и двете машини ще вършат работа, вече е въпрос на избор.GHR е с компресор на ПАНАСОНИК.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Правилно, Sharp е добро предложение на прилична цена.

7. Тук е от
    Oct 2011

И мен сякаш SHARP -а ме тегли повече но.. В теста за SHARP го дават да работи до макс -30 градуса. PANASONIC-а го дават до -20. А какво е предимството на компресора на PANASONIC?

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от salky
    Еди,не този....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318247220[/time]_________________________________________________

Да,обаче не стана на изплащане.....Кофти,ама...ще мисля нещо от веригите...
    Нищо ли не стана с енергийна ефективност?

10. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

За Шарпа бих казал че е шумничък вътрешното тяло на Low вентилатор иначе като изпълнение е доста добър ще върши работа. Впечатленията ми от пускането вчера са шумно вътрешно тяло в стаята 22 при зададени 25 ги достига за около 10-15 мин (но все още е топло в жилището) външна темепература +8 беше вчера горе тялото отчете 26 и изключва и после включва и пак така ама както казах още е топло в помещението.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тези тестове ги пуснах ориентировъчно, да се знае, какво може да се очаква, не са точните модели, но и двете машини са много добри.

12. Тук е от
    Oct 2011

Интересно, IVT NORDIC дават 10 години гаранция на компресора и 6 години на климатика

13. Member
    Тук е от
    May 2011

Чакам Велев...

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ей толкова много хвалби му удари на тая тошиба...От нихонските климатици има и доста други които си заслужават парите:

- панасоник - кликваш най-горе вдясно на "Общото карта на сайта", след това на "Битова техника"(вляво на екрана), след това на снимката с климатика с надпис "Eco navi" -Оранжевата и черната(с оранжево и черно правоъгълниче отгоре с йероглифи вътре) серии са с нон-стоп отопление по време на дефрост.Виж първия(rx250c2) и предпоследния(RX400c2) от "оранжевата" серия(като излезне модела кликни вляво върху детайли(спецификации)) та да има с какво да сравняваш/конкурираш превъзнасяната от теб тошиба...
    aми разгледах ги и наистина са добри, но Тошибата си е Тошиба и то не заради нещо друго, а заради супер ниския минимум, който панасоника няма. да, има доста екстри, ама доколкото съм разбрал от кратката ми екплоатация на климатици, то основните характеристики на един климатик, подредени по важност са:
    1. Шум - тук панасоника, поне според това, което описват е далечко, ама доста от истината с тези над 40 децибела
    2. Минимум - за създаването на комфорт - тук Тошибите размазват
    3. Мощност/дефрост - ако греша ме поправете, но колкото ти е по-мощен климатика, толкова е по-малък дефроста, нали? Не знам дали съм прав, но до момента не съм чул за проблеми при дефрост на Тошибите, а за Панасоник нищо не съм чувал/чел, освен, че внасяните модели в бг са ширпотреба и основно шит. За Дайкина, приимерно, всички знаят, че има проблеми с дефроста, моето Фуджуцу пък дефроства в най-флемите судове през 3-3.5 часа за по 7-8 минути и т.н. Та по този критерий не ги оценявам двете машини
    4. КОП - май им е горе-долу равен, а и скъпа машина няма как да има крив КОП
    5. Други глупости - плазми, самопочиствания и прочие бълвочи, които са добри екстри, ама реално не влияят кой знае колко. Да, плазма филтъра ми е супер, ама веднга бих го заемнил за минимум от 0.3, вметсо моя 0.9

това си е мое мнение де и аз съм лаик, но то и повечето, които искат съвети тук са лаици, дори по-големи и от мен и реално търсят комфорт, ако може на ниска цена и всякакви характеристики са им през секурото Та затова и след година-две ще се включа за тази Тошиба или някаква по-ъгрейдната версия. Мога да я купя и сега, но не ми се хвърлят на вятъра парите за ЛДЦ-то след само 1 година работа. Както казах и преди - ако се търси клима за комфорт и цената не е от значение (така както бях обявил и аз преди една година), то това е климатика и иситински съжалявам, че никой не ми го предложи тогава - предполагам, че намирането му е по-трудно и няма толкова много търсене (т.е. обороцията е по-слаа) и затова не се предлага толкова масово, за разлика от други Тошиби, дайкини, фуджици и т.н.

Балгодарско на форума, че все пак след една година четене, намерих отговора на въпроса си

16. Member
    Тук е от
    May 2011

Еди компромис с това Hitachi RAS/RAC-50FH7.Бива ли го...
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318253168[/time]_________________________________________________

Нещо повече за модела,че вече се побърках....

17. Тук е от
    Jul 2008

new one за кой модел на Toshiba си написал хвалебствия, че не мога да разбера.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318258971[/time]_________________________________________________

кой е еквивалента на девятката на PANASONIC KIT-NE-12LKE.Нещо не откривам такъв.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

NE9LKE, ама май го няма в БГ. Само 12-ка е внесена от Климамаркет явно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе