Страница 166 от 238 ПърваПърва ... 116156164165166167168176216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,476 до 2,490 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Endymion добре дошъл във форума! След като разполагаш с такъв бюджет, според мен трябва да го вложиш в най-доброто.
    Първи вариант на 100 волта - за хола този, а за спалнята този.
    Втори вариант на 220 волта - за хола, за спалнята.
    При първия вариант ако може да ги намериш двата от едно място за 6000лв. ще е по-добре.
    Успех!
    уау, това нещо, дето е на 100 волта - TOSHIBA RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI е супер, ултра, дупер, мега уникално. Направо ме уби - най-яките характеристики на климатик, които съм виждал, евър!!!!!

Още един път - УАУУУУУУ. Ами то с едно такова си отопляваш един двустаен ново строителство целия като стой та глей и втори климатик не ти трябва. Да не говорим, че е ултра перфектен за един хол от 30-35 квадрата, че и по-голям. Да не говорим, че и за малък хол от 25-30 квадрата става с тези уникални данни:

COP: 6
    Охлаждане: 0.3-4.0-5.4 kw
    Отопление: 0.3-5.0-9.5 kw

Вярно, че и цената му е 3600, ама наистина, за трети път - УАУУУУУУ

Благодарско за инфото, страхотен климатик. А каква е врътката с тези 100 волта, дето винаги ги обяснявате - ясно, че такава е системата в Джапания, ама за нашите условия как се отразява, т.е. какви допълнителни шашми се правят, че да си бачка безпроблемно и тук. Ако може с прости думички, че не се електротоков индвинерин Да не стане като с разкодираните Айфони, дето пак сипваш една торба пари, ама като ти го кракнат за нашите условия и после все забива.

За последен път, сори за което, но няма как да се сдържа - УАУ, невероятен климатик....

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Тази информация е леко невярна - 6.0 е APF, СОР-а е 5.07

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Дойде времето за климатик и аз съм си харесал Панасоника, но и Тошибата не е лоша и все още не знам кой от двата да избера Изчетох доста из форума за Тошибата пише, че запазва 50% при -7, за Панасоника окло 40% при същите градуси. Гледам, че Панасоника е с двоен топлобменик, а Тошибата с единичен. А сега кой е по-добрият избор?

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    т.е. какви допълнителни шашми се правят, че да си бачка безпроблемно и тук.
    new one, шашмите се дължат на...

Kasap е прав за КОП-а, но и другите данни малко се разминават за модела.
    Коректните са тези:
    Охлаждане: 4.0 (0.2 - 5.4) kW; Консумация: 930 (45 - 1700) W; EER=4.30
    Отопление: 5.0 (0.2 - 9.5) kW; Консумация: 985 (45 - 2800) W; COP=5.07; APF=6.00

6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

« Отговор #2477 -: Днес в 01:00 » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------

Дойде времето за климатик и аз съм си харесал Панасоника, но и Тошибата не е лоша и все още не знам кой от двата да избера Изчетох доста из форума за Тошибата пише, че запазва 50% при -7, за Панасоника окло 40% при същите градуси. Гледам, че Панасоника е с двоен топлобменик, а Тошибата с единичен. А сега кой е по-добрият избор?
    Зависи за кои модел на панасоник питаш аз имам NE-12LKE и мога дати кажа че е страхотна машина искючително тиха работа почити несе чува как работи както вътрешното така и външното тяло сега при тия температури пада на минимал около 85 вата а му дават 115 специално за този модел мога дати кажа че е страхотна машина особено за паритеси малаизиско производсво чакам с нетрърпение да застуди и тогава ще кача по подробна информация относно консумациятаму а относно тошибите и те са добри относно даисекаи 5 само че са на доста по висока цена та всичко опира да оделения буджет
    А и относно цените panasonic е 1680 за ne-12 lke и за toshiba daisekai 5 около 2500 а разликата в минимала и максимала не е кои знае колко сам прецени

7. Тук е от
    Oct 2011

Моля за мнение за това: http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_122.html

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте,
    Предстои ми покупка на климатик и имам нужда от Вашата компетентна помощ. От Русе съм и климатика ще се използва основно за отопление. Стаята е на 12 етаж (не е последен),южно изложение, ЕПК, 21м2 - стандартна височина - 2.5м, със ПВЦ дограма, една външна стена. Изолация за съжаление няма. Цел: 21 градуса в най-студените дни (нощи). Доста четох във форума.... много пъти си сменях решенията и в крайна смета за сега съм се спрял на следните предложения:

1. Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA
    2. Sharp AY/XPC 12JR
    3. Sharp AY/AE-XP12HR
    4. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35ZJ-S

Последните две предложения са ми малко свръх възможностите, но все пак остават като вариант. По принцип бюджета ми е около 1700 с монтажа. Ще се радвам и на всякакви други предложения от Ваша страна. Надявам се предложенията или коментарите да са обосновани.
    Моля моите съграждани, които са доволни от даден магазин относно цена и монтаж на климатика да ги споделят.
    Поздрави

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Първото митсубиши GE35VA е с намалена цена 1750 на 1400, така че си струва, конкуренция му прави шарпа XP12HR , че стига до 6 KW, според мен между тези двата избирай.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ето го твоя климатик, в цената е включен монтажа. Върхов модел на марката е и ще се справи без проблеми с отоплението стаята.

Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA също го бива.

12. Тук е от
    Oct 2011

Благодаря за мненията досега. Относно промоцията на XP12GHR, за съжаление в Русе не намирам такава. Честно казано, очаквах че ще ми препоръчате Hevy-то, като най-скъпо. Радвам се че не се влияете от цените. А някой може ли да ме светне защо е толкова скъпо, след като параметрите не са толкова добри..

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да в Русе наистина нямаме такава промоция. Ето още едно добро предложение, но е малко извън бюджета. Това също става, но като че ли Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA е най-добрия избор.

редакция - най-доброто предложение за този бюджет всъщност е Panasonic NE-12LKE с включен монтаж.

Хайде да се въздържаме от рекламни препоръки и линкове!!!
    Крис

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rist
    редакция - най-доброто предложение за този бюджет всъщност е Panasonic NE-12LKE с включен монтаж.
    И аз гласувам за това. За парите си е перфектно!

16. Тук е от
    Oct 2011

Мдаа, на пръв поглед доста ми харесва. отново няма представителство за Русе. Писах на ............Въздържай се от рекламиране на участници във форума!......... и ще видим какво ще излезе.

17. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    new one, шашмите се дължат на...

Kasap е прав за КОП-а, но и другите данни малко се разминават за модела.
    Коректните са тези:
    Охлаждане: 4.0 (0.2 - 5.4) kW; Консумация: 930 (45 - 1700) W; EER=4.30
    Отопление: 5.0 (0.2 - 9.5) kW; Консумация: 985 (45 - 2800) W; COP=5.07; APF=6.00
    А тази шашмалогия къде се ръга? Това нещо като стабилизаторите за телевизорите по времето на комунизма ли е?

Иначе с минимум от 0.2 е още по-перфектен този климатик. Е, можеше и коп-а да е 6, ама и на 5 си е страшна фитка, макар че както казах и 3600 са си кинти, но пък много пъти съм задавал въпроса кой климатик бихте препоръчали за 30-на квадрата, ако няма ограничения в цената? Е, вече знам отговора, а ако го знаех миналата година, то със сигурност това щеше да е климата ми. Не, че 12 ЛДЦ е лош климатик (и е наполовината на парите), но все пак си има някои, поне за мен, сериозни проблеми, които не оправдават цената му. А на това чудо, ако всичко му е вярно като реклама, си е просто перфектно. Благодарско още веднъж...

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

new one , тази тема може да ти е полезна... https://forum.setcombg.com/index.php/topic,45709.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе