Слагай 10-ка от 6-та серия, със сигурност няма да стоиш на студено зимата, а на пролет сменяй дограмата за по-ниски сметки за ток догодина. Имат голяма разлика в мощността над номинал двата климатика и сякаш 20 м2 вече ще му идват в повече на GE-то.
Слагай 10-ка от 6-та серия, със сигурност няма да стоиш на студено зимата, а на пролет сменяй дограмата за по-ниски сметки за ток догодина. Имат голяма разлика в мощността над номинал двата климатика и сякаш 20 м2 вече ще му идват в повече на GE-то.
Привет! Благодаря за критиката ! Прилагам скица, като съм добавил втори климатик в проекта. Моля кажете си мнението- какви модели ще ми препоръчате за тези площи и квадратури ! Държа климатиците да са икономични, безшумни и ефективни. Не държа на никакви допълнителни екстри, тъй като и без това няма да се ползватПървоначално публикувано от deian
... Сложи си по една машина във всяка стая пък от там си грей коридора, не обратното!
Пропорциите на помещенията не са съвсем точни, но ми се струва че идеалния вариант е 13-ка в коридора. Спалнята я махаме от сметките- тя ще си има климатик. Но от хола, до кухнята е практически невъзможно да достигне топъл полъх
Човече, споделихме си препоръките, пък ти си прави, каквото желаш.
Проблема е че хората мислят че климатика духа топло навсякъде а не осъзнават че за да се затопли едно помещение трябва въздуха да преминава постоянно през климатика да има постоянна циркулация. Кога студения въздух от кухнята и спалнята ще мината през климатика че да се затоплят. Имах навремето клиент които направи отвор под половината климатик и с ламарина вкарва топлия въздух в другата стая. След време ми каза че само дето си е хвърлил труда да прави дупка в бетона и нищо не се е получило.
Благодаря за съветите, ще се постарая да се вслушам за да не съжалявам след монтажа !
Имам конкретен въпрос- от Тошибите, бихте ли препоръчали друга надеждна и изпитана серия освен DAISEKAI , която би ми свършила работа и чиято енергийна ефективност е клас А/А ?
Като сравних разхода на Daiseikai 6 с този на Mitshubishi Heavy SRK/SRC 25 ZJX-S, 9-ка вече се чудя дали да не си взема него...Първоначално публикувано от deian
Хич не се се чуди, вземай си ТОШО 6-а серия.
Я кажи какво и как точно сравни? Да видя дали мислиш правилно
SRK/SRC 25 ZJX-S
Ен. разход охлаждане kW Минимален: 0.190, Номинален: 0.490, Максимален: 0.820
Ен. разход отопление kW Минимален: 0.230, Номинален: 0.595, Максимален: 1.120
RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Ен. разход охлаждане kW Минимален: 0.100, Номинален: 0.490, Максимален: 0.870
Ен. разход отопление kW Минимален: 0.090, Номинален: 0.630, Максимален: 1.820
Вярно на Тошибата и максимланата отдавана мощност на отопление е доста по-голяма, но гледам номиналните стойности.
Здравейте колеги,
Моля за вашето мнение. Апартамент качественно ново строителство, 6 етаж(отгоре няма тавани), вътрешен, североизточно изложение, 31 квадрата всекидневна с големи френски прозорци и 15 квадрата спалня, нормален голям прозорец. Височината на апартамента е 3.1м. Ще правим окачен таван с 5см минерална вата за изолация и нивата ще бъдат свалени на около 2.90м.
Това, към което съм се насочил е:
Митцубиши MSZ-GE25VA/ MUZ-GE25VA за спалнята
Тъй като климатитците ще ми трябват само за този сезон за отопление, а от другата година ще имаме ТЕЦ и ще ми служат само за охлаждане се двоумя между Митцубиши MSZ-GE35VA/ MUZ-GE35VA и MSZ-GE42VA/MUZ-GE42VA.
Също така искам да попитам, дали 2рото Митцубиши е по-добро или 14ка на Фуджицо Нокрия, защото са на една и съща цена.
Пиша в тази тема, тъй като предходната много се разводни с енергийнота ефективност, а и я бях сложил в грешен раздел, както и нямаше достатъчно отоговори и предложения за това, което търсих.
Предварително ви благодаря за вашите мнения.
Да се топлиш ли смяташ или да пестиш 50 стотинки на месец.Енергийния ти разход зависи от топлозагубите.Освен това минимумите и консумацията при тях е доста в полза на ТОШИБА.Да не сравняваме всичко друго.ТОШИБА-та ще работи много по-добре в помещението ти, отколкото ХЕВИ-то.Първоначално публикувано от Carnivorous.Vulgaris
Carnivorous.Vulgaris
Не можеш да сравниш максимума от 4,7 kW на MHI-то с максимума от 6,5 kW на Тошибата, просто са несравними. Минимумът на Тошибата също е доста по-нисък от минимума на MHI-то. Имай предвид, че машината ти ще работи в повечето време под номинал, а не над него и там Тошибата превъзхожда МХИ-то.
Плюс това, на теб тези 6.5 kW на Toshiba ще са ти нужни, защото стаята ти не е чак толкова малка.
Отделно MHI-то има склонност да трупа лед в тавата зимата, а Тошибата има перфектно оттичане.
Така де, не прави тази грешка .