... Ами моята машина е в 28 квадрата и до сега зор не е видяла. Даже е отворено към коридора винаги. За това казвам. За добре изолирано жилище 13-ката на 6-та серия ще се справи.
... Ами моята машина е в 28 квадрата и до сега зор не е видяла. Даже е отворено към коридора винаги. За това казвам. За добре изолирано жилище 13-ката на 6-та серия ще се справи.
А какъв ще ми препоръчате при моите условия?Първоначално публикувано от deian
Слаба ракия са ви климатиците, аз с Хитачи за 900 лева, правя сауна в 27 квадрата без изолация, последен етаж!![]()
Първоначално публикувано от roxfan
Зависи с колко пари си склонен да се разделиш?
Така и така ще купуваш клими, защо пък да не се отопляваш с тях и занапред! Топленето с клими /ако са правилно ОРАЗМЕРЕНИ И МОНТИРАНИ, и да не духат на някой/ е доста по ПАРИЧНО-ЕФЕКТИВНО, отколкото да си спонсор на ТЕЦА. Гледай D10/14EX3 в Техномаркет и бегай поръчвай докато не са свършили. При КОП над 4 просто нямат алтернатива за до 899/999 с монтажа.Първоначално публикувано от bobyjuvefan
Това че само няколко човека предпочитаме Хитачи, не мога да си го обясня. Но пък сме си доволни от нашите, и пак ще си купим Хитачита.
П.С. малко да уточня - имах предвид, че ТУК във форума сме няколко/единици предпочитащи и препоръчващи Хитачи. Иначе преди 3 години от вкъщи виждах 2 Хитачита /7 етаж в жил.квартал/. Сега са 9-10 поне!
Огледай се по фасадите и ще видиш, че много хора предпочитат Хитачита. Ти сам каза, че в момента ТМ ги продава като топъл хляб. Просто хората нямат проблеми с машините и не опират до форума. То тука най споменавата дума е Тошиба, ама аз освен Авант от Техно, друго не съм виждал в Шумен.![]()
В момента съм на ТЕЦ, а апартамента на родителите ми се отопляват на климатици с Даикини. Чувството за топлина от парно и от климатици за мен е различно. Моля, ви за вашите мнения за това Митцубиши MSZ-GE42VA/MUZ-GE42VA.Първоначално публикувано от V_Simeonov
Машината е добра, но не може да се конкурира н НОКРИЯ-та, за която пита при отопление.За охлаждане 35-ицата на МЕ ти стига.
За съжаление в Козлодуй не може да се намери Daiseikai 6, та затова се спрях на RAS-10SAVP-E Super Daiseikai 3. В неделя ще го монтират![]()
Също много добър избор, ползвам такава вече 3 години, топли прекрасно, никакъв студ не и се опира.Да ти е честита и да те ползва дълги години.![]()
МерсиDaiseikai 3 са Made in Japan, ако не се лъжа
![]()
2000 лв. И трите климатика, които съм посочил, са в този диапазон.Първоначално публикувано от Mega
Значи, понеже никой не ми обърна внимание преди 4-5 страници, се хванах да меря и смятам вкъщи.
Та, кубатурата, която искам да стопля е около 75-80м3 (сметнах си намалението на квадратурата от мебелите в кухнята и кубатурата от окачения таван)
Опитах сам да си харесам, четейки нещата, които сте написали, та:
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=3
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=12
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=33
Дайте ми съвет моля, защото чета тоя СОР, ама все си мисля, че хич не ме *** за 5-6 лв на месец повече ток от този климатик и си мисля другите му неща да са ок.
Ако има и някакви други модели, ще се радвам да споделите.
От трите машини подходяща е само 12ЛДС.Ако само за едното помещение ще вземаш, вземи ФД-то.