Страница 204 от 238 ПърваПърва ... 154194202203204205206214 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,046 до 3,060 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

... Ами моята машина е в 28 квадрата и до сега зор не е видяла. Даже е отворено към коридора винаги. За това казвам. За добре изолирано жилище 13-ката на 6-та серия ще се справи.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А при температура -5, -10, -15 °C какво ли става? Трябва ти 4.8 - 5 kW номинална отоплителна мощност. Ако намериш 12LD - OK, другите по-скоро не.
    А какъв ще ми препоръчате при моите условия?

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Слаба ракия са ви климатиците, аз с Хитачи за 900 лева, правя сауна в 27 квадрата без изолация, последен етаж!

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от roxfan
    А какъв ще ми препоръчате при моите условия?

Зависи с колко пари си склонен да се разделиш?

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от bobyjuvefan
    Здравейте колеги,
    Моля за вашето мнение. Апартамент качественно ново строителство, 6 етаж(отгоре няма тавани), вътрешен, североизточно изложение, 31 квадрата всекидневна с големи френски прозорци и 15 квадрата спалня, нормален голям прозорец. Височината на апартамента е 3.1м. Ще правим окачен таван с 5см минерална вата за изолация и нивата ще бъдат свалени на около 2.90м.
    Това, към което съм се насочил е:
    Митцубиши MSZ-GE25VA/ MUZ-GE25VA за спалнята
    Тъй като климатитците ще ми трябват само за този сезон за отопление, а от другата година ще имаме ТЕЦ и ще ми служат само за охлаждане се двоумя между Митцубиши MSZ-GE35VA/ MUZ-GE35VA и MSZ-GE42VA/MUZ-GE42VA.
    Също така искам да попитам, дали 2рото Митцубиши е по-добро или 14ка на Фуджицо Нокрия, защото са на една и съща цена.

Пиша в тази тема, тъй като предходната много се разводни с енергийнота ефективност, а и я бях сложил в грешен раздел, както и нямаше достатъчно отоговори и предложения за това, което търсих.
    Предварително ви благодаря за вашите мнения.
    Така и така ще купуваш клими, защо пък да не се отопляваш с тях и занапред! Топленето с клими /ако са правилно ОРАЗМЕРЕНИ И МОНТИРАНИ, и да не духат на някой/ е доста по ПАРИЧНО-ЕФЕКТИВНО, отколкото да си спонсор на ТЕЦА. Гледай D10/14EX3 в Техномаркет и бегай поръчвай докато не са свършили. При КОП над 4 просто нямат алтернатива за до 899/999 с монтажа.

Това че само няколко човека предпочитаме Хитачи, не мога да си го обясня. Но пък сме си доволни от нашите, и пак ще си купим Хитачита.

П.С. малко да уточня - имах предвид, че ТУК във форума сме няколко/единици предпочитащи и препоръчващи Хитачи. Иначе преди 3 години от вкъщи виждах 2 Хитачита /7 етаж в жил.квартал/. Сега са 9-10 поне!

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Огледай се по фасадите и ще видиш, че много хора предпочитат Хитачита. Ти сам каза, че в момента ТМ ги продава като топъл хляб. Просто хората нямат проблеми с машините и не опират до форума. То тука най споменавата дума е Тошиба, ама аз освен Авант от Техно, друго не съм виждал в Шумен.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov
    Така и така ще купуваш клими, защо пък да не се отопляваш с тях и занапред! Топленето с клими /ако са правилно ОРАЗМЕРЕНИ И МОНТИРАНИ, и да не духат на някой/ е доста по ПАРИЧНО-ЕФЕКТИВНО, отколкото да си спонсор на ТЕЦА. Гледай D10/14EX3 в Техномаркет и бегай поръчвай докато не са свършили. При КОП над 4 просто нямат алтернатива за до 899/999 с монтажа.

Това че само няколко човека предпочитаме Хитачи, не мога да си го обясня. Но пък сме си доволни от нашите, и пак ще си купим Хитачита.
    В момента съм на ТЕЦ, а апартамента на родителите ми се отопляват на климатици с Даикини. Чувството за топлина от парно и от климатици за мен е различно. Моля, ви за вашите мнения за това Митцубиши MSZ-GE42VA/MUZ-GE42VA.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Машината е добра, но не може да се конкурира н НОКРИЯ-та, за която пита при отопление.За охлаждане 35-ицата на МЕ ти стига.

11. Тук е от
    Jun 2007

За съжаление в Козлодуй не може да се намери Daiseikai 6, та затова се спрях на RAS-10SAVP-E Super Daiseikai 3. В неделя ще го монтират

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Също много добър избор, ползвам такава вече 3 години, топли прекрасно, никакъв студ не и се опира.Да ти е честита и да те ползва дълги години.

13. Тук е от
    Jun 2007

Мерси Daiseikai 3 са Made in Japan, ако не се лъжа

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се лъжеш.

16. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega

Зависи с колко пари си склонен да се разделиш?
    2000 лв. И трите климатика, които съм посочил, са в този диапазон.

17. Тук е от
    Aug 2008

Значи, понеже никой не ми обърна внимание преди 4-5 страници, се хванах да меря и смятам вкъщи.
    Та, кубатурата, която искам да стопля е около 75-80м3 (сметнах си намалението на квадратурата от мебелите в кухнята и кубатурата от окачения таван)
    Опитах сам да си харесам, четейки нещата, които сте написали, та:

http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=3

http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=12

http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=33

Дайте ми съвет моля, защото чета тоя СОР, ама все си мисля, че хич не ме *** за 5-6 лв на месец повече ток от този климатик и си мисля другите му неща да са ок.
    Ако има и някакви други модели, ще се радвам да споделите.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

От трите машини подходяща е само 12ЛДС.Ако само за едното помещение ще вземаш, вземи ФД-то.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе