Страница 206 от 238 ПърваПърва ... 156196204205206207208216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,076 до 3,090 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Към адаша33:

Потвърждавам и ОБОБЩАВАМ - КОЙТО ИСКА ДА КЛИМАТИЗИРА 1 ИЛИ 2 СТАИ /ПРЕЗ КОРИДОРА ИЛИ ПРЕЗ ВРАТАТА на коридора/ - НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ. И аз като други съм опитал такава гимнастика, и не се получава. Нито на охлаждане, още повече на отопление. Затова няколко малки машини, но да има навсякъде. Аз съм живо потвърждение на коментара на estqwerty. Щото в двустайния - включвам чат-пат и конвектор в стаята на детето където няма климатик, макар и климите да бачкат в другите помещения.

Какво се получава - най-рядко се стои в коридора, а той е най-охладен/отоплен и съответно има НАЙ-ГОЛЕМИ ЗАГУБИ. Има разлика от поне 4 градуса в другите стаи, които трябва да се компенсират от климатика и само се мъчи и амортизира по-бързо компресора, и комфорт - почни никакъв /освен ако не си мазохист/. Извода е ЯСЕН - и посочен по-горе. Да доуточня - наистина МИ СЕ ВИКА!

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вярно е, че трудно стават така нещата с една машина, особено по схемата на колегата ВЛАДКО33.При мен се получава отоплението на две стаи с една машина без разлика, ама условията ми са много специфични.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Вярно е, че трудно стават така нещата с една машина, особено по схемата на колегата ВЛАДКО33.При мен се получава отоплението на две стаи с една машина без разлика, ама условията ми са много специфични.
    я разкажи как става номера - няма я едната стена ?

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Днес правих монтаж в къща при която имаше монтирана 18ка осака в коридора. Човека беше разбрал че не се получава и днес в детската стая монтирахме Хитачи 25FH6.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Става дума за 9ЛДС.Поставен е в хола.За хола е запелепена спалнята, като машината е точно срещу вратата.Понеже къщата ми е стара, зидовете са 48 см, а отвън има 8 и 10 см изолация, която си направих както се полага /понеже сам си я правих/.Перата на ЛДС то са на 3 сектора - двата са насочени към вратата на спалнята, а третия малко настрани към вътрешността на стаята.Хола рядко го използваме, да не кажа хич, и машината работи на 19-20 градуса, и много рядко на 21-22 /зимно време, когато жената излиза от банята/.Та по този начин поддържа еднаква температура.Ето как изглеждат нещата.Първата снимка е снимана от леглото, а втората от към машината.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Точно в такава ситуация става идеално. Така слагаме и една Нокрия, човека е много доволен.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2010

зидовете са 48 см, а отвън има 8 и 10 см изолация-
    Ти си открил и "Причината"и "Проблема".
    Когато хората предлагат климатици търсят "Причината",но не решават "Проблема".
    Ти си решил и двете.Затова и успехът при теб е сполучлив.
    При много други не се получава точно желания и жадуван успех.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Постарах се по въпроса и резултата е отличен. Правих ремонта и изолацията 2006 г. и от тогава никакви проблеми с отоплението и охлаждането.Това е решението, съвсем прав си - ниски загуби, идеален комфорт.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

стаичката за спане е с минимален обем и е точно зад вратата. а за спане не ти трябва много - аз съм на 18 19 градуса.
    само ми е интересно колко е спалнята, като квадрати? 12 мах? на снимките не се вижда.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Там някъде, около 10-11.Хола е 16-17.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Постарах се по въпроса и резултата е отличен. Правих ремонта и изолацията 2006 г. и от тогава никакви проблеми с отоплението и охлаждането.Това е решението, съвсем прав си - ниски загуби, идеален комфорт.
    Аха! Ама иди и обяснявай, че когато навън е студено, със студени стени и Т° на въздуха в стаята 25° комфорта е никакъв, а с топли стени и Т° на въздуха 21°/22° усещането е доста по-приятно. Когато си подобриш средата на живот, изборът на отоплителен уред става доста по-лесен. И аз като доста хора, пишещи тук, направих грешката да набуча климатици преди да се погрижа да намаля топлозагубите. С времето осъзнах грешката си. Аз съм живо доказателство, че съществуват сам две неща, които са безкрайни - космоса и ...

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не е баш така тая работа. Понякога инвестицията в топлоизолация надхвърля многократно тази за хубави клими. Та веки си гледа от неговата джамия.

16. Member
    Тук е от
    May 2011

При мен ситуацията е точно като при Еди и като м2 и като разполовение,само дето нямам външна изолация,но съм с вътрешна, вата и картон на външ.стени и на тавана 10см вата.И тази зима ще се отоплявам с Грии 18ка.Та ще пиша как е......

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Не е баш така тая работа. Понякога инвестицията в топлоизолация надхвърля многократно тази за хубави клими. Та веки си гледа от неговата джамия.
    Това за инвестицията е вярно, но може да се спести доста, в зависимост от ситуацията.На мен цялата сметка ми излезе някъде около 12-14 лева квадратния метър.Не плащах за труд на майстори, материалите ги взех от едно място, от магазина на мой познат, на един производител /на ЦЕРЕЗИТ са моите/, скелето също го взех от приятел и не плащах за него нищо.Е, скелето вися 2-3 месеца на двора , понеже работех по няколко часа след работа, събота и неделя, ама не бързах.Сега тези цени са непостижими, дори само за материали.Но, определено си заслужава.Но не трябва да се прави компромис нито с материали, нито с технологията при правенето на изолация, което за жалост често се получава напоследък.Има хора, които работят съвестно и както се полага, има и мърлячи и мошеници, от които после хората реват. avast3 тази зима също ще се радва на комфорт, той това лято си довърши изолацията, и вярвам, че ефекта вече се вижда.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

И аз от това лято съм с външна изолация 5см терезит с полимерна мазилка, ще видим има ли някаква разлика. Като в спалнята от миналата зима съм с 2см стиропор и над него с пвц ламперия.
    пс.Таваните от преди доста години съм сложил окачен таван.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе