Страница 205 от 238 ПърваПърва ... 155195203204205206207215 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,061 до 3,075 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Не се заблуждавай, *** те и то много. Това животно е направено да бичи денонощно.Може разликата да е 5-6, може да е 20-30 /мес, ако имаш зиморничава мома. Умножи го по 12 мес. Аре да не продължаваме да смятаме за петилетка. Тока още ще го надуят, гадовете, да не почнеш да подменяш машините за по-икономични без време, както направих аз Да видим с АЕЦ-а сега какво ще измъдрят. Така или иначе енергията си поскъпва тенденциозно.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И кой го такова, не разбрах, я дай по-смислено и аргументирано.

4. Тук е от
    Aug 2008

Бях задал преди време един въпрос, но малко хора отговориха. Кой от двата климатика би бил по-икономичен при равни други условия. Става въпрос за MEGE35VA или ASYA12LGC.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от gogorog
    Бях задал преди време един въпрос, но малко хора отговориха. Кой от двата климатика би бил по-икономичен при равни други условия. Става въпрос за MEGE35VA или ASYA12LGC.
    според мен е ЛГЦ-то.

или пък ме-то ... докато седи и не прави нищо може да навърти по-малко ток... в тъч съм.
    май ще си отворя една биричка и ще помисля...

айде отдруга страна преди време си бях правил едни криви сметки фуджицотата най големият им коп е когато бачкат по номинал. докато дайкините както и ме са с висок минимум и най-високият цоп им е на минимума... сега не ми се гледа за ме спецялно дали ще е така.
    та зависи - ако мислиш да преоразмериш сложи ме - би трябвало да е по-икономичен.
    ако го оразмериш за да бачка по номинал - лгц-то ще е по-икономично.
    зависи какво искаш да правиш...

офф с това ново време май ще трябва да променям подписа

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Това сравнение е некоректно. Равни други условия. Колко да са равни? И какви условия? И да не чувам пак, че нямало значение... И кой и с колко стотинки/месечно ще е по-икономичен? Ами разни там добре-описани (д)ефекти... Да не отиде икономията в тапи за уши...

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

само една хладилна камера като на скандинавците къде тестват климатици могат да ти дадат отговор човече.
    предполагам за абсолютно еднакви условия става дума.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    май ще си отворя една биричка и ще помисля...
    Коя по ред?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vladko33
    Привет! Благодаря за критиката ! Прилагам скица, като съм добавил втори климатик в проекта. Моля кажете си мнението- какви модели ще ми препоръчате за тези площи и квадратури ! Държа климатиците да са икономични, безшумни и ефективни. Не държа на никакви допълнителни екстри, тъй като и без това няма да се ползват

Здравейте, все повече се насочвам към Дайсекай 6 за климатика в коридора, по схемата по-горе в 216 стр. от темата. Сега въпроса ми е 13-ка ли да бъде или 16-ка ? Оправдават ли се тези няколкостотин лева в повече . По-горе не съм споменал, че височината на таваните ми е 2,70

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

13-ицата.Разликите в мощностите на 13 и 16 не са големи, под 0 стават вече само теоретични.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

13-ka сложи поне ще можеш да я изместиш нанякъде за в бъдеще.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

1. След като колегата ти няма регистрация - ами да си направи, глава не боли от това, а и пари не искат!
    Писането от чуждо име не е удачно решение.
    2. Подобни опити за търговия, било то с части или с цели устройства в този раздел са забранени. Следващия път, когато попадна на подобен опит от твоя страна - ще получиш съответното наказание.

Крис

1.Има ли значение дали питам от името на друг човек или от свое име?
    Не, че се оправдавам, ама точно в момента човека няма достъп до интернет
    2.За това съм виновен, за което се извинявам! Ще прочета отново условията на форума!
    3.Не разбрах защо трябваше да се изтрие целия ми пост?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    13-ицата.Разликите в мощностите на 13 и 16 не са големи, под 0 стават вече само теоретични.
    А 16-ката няма ли да ми осигури по-добра циркулация в свързаните помещения от схемата /3 на брой/ при по-слабо "духане" , което според мен ще допринесе за комфорт и по-икономична работа? Или бъркам.... ?

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

А 16-ката няма ли да ми осигури по-добра циркулация в свързаните помещения от схемата /3 на брой/ при по-слабо "духане" , което според мен ще допринесе за комфорт и по-икономична работа? Или бъркам.... ?
    На колегата изобщо не му е и хрумнало, че търсиш комфорт. Ма и аз не бих се сетил.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

владко33 :
    казаха ти че няма да стане да отоплиш и 3те стаи.
    казаха ти да сложиш 13-ката защото са близки.
    и аз ти казах вземи малка машина за да може да донагласиш нещата след време...

къф комфорт ще търсиш? тая машина за да ти стопли поне малко стаите трябва да ги държиш на макс вентилатора.
    няма да има нито конфорт нито икономии - ще дъни на макс за да стопли големият обем, и ще духа като лудо навсякъде пак за да можеш да развъртиш въздуха.

аз го пробвах този номер - в стаята в която ти е климатика ще е 22-24-26 в другите ти стаи ще е 15-16-17. чува се в цялата къща как 18-ката маха с лопатата. и къф е извода? още поне една 9-ка. това поне за мене.

ти като искаш слагай я тази 16-ка. ако искаш и моя съвет за последно е сложи 13-ката плати си с останалите 200 300 лева май тока за тази зима, или бодни още един ко ще и нео да е.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ти щом си в дилема дали 13-ка или 16-ка на Тошиба Дайсейкай 6 да бъде, значи не си толкова беден. Слагай 3 машини в стаите и се наслаждавай на комфорт и икономии от електричество. В повечето случаи от живота на човека приказката "Икономията е майка на мизерията" се потвърждава доста често.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе