Страница 25 от 238 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от new one
    така като гледам Тошибите май са фаворити. Панасоник не е марка, за която съм чувал добри отзиви. Фуджи няма да си купя никога повече (може и монтажници да са виновни за бръмченето), Дайкина май е с височък минимум, а за Саньо нищо не знам. От двете Тошиби, коя е по-добрата?
    От двете Тошиби, която и да вземеш няма да сбъркаш ще топлят без проблеми. Между другото 221PDR преди година струваше 2600 без монтажа, а сега е с 200-250лв. повече, явно бройките са ограничени в национален мащаб, което води до по-скъпата цена. Има и друго, тези фирми са прекупвачи и искат да спечелят солидна сума пари.

това не го разбрах, сори за невежеството. как 100 влта, ще бачкат на 220?
    С трансформатор, който ще преобразува напрежението от 100V на 220V.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

жилището е чисто ново ...Стаята има външна изолация... дограмата е 5 камерна, не е с К стъкло. Стаята има само една външна стена. Проблемът е, че все още има влага в стаята...бебе...
    ще ме опюят тука но стаята е малка и добре изолирана вътрешна в която ще живее бебе.

ако ще слагаш клима я сложи в съседна стая - причини : шум, прахоляци, течение - движение на въздуха ако щете. вземи някой маслено радиаторче и с 1000 лева в джоба си плащай сметките - хем ще изсушиш и въздуха - вярвай ми по лесно е да овлажняваш от колкото да изушиш, като имаш бебе няма как да проветряваш ударно. а и стаята е само 12м2.

не знам дали имаш съседи - аз в момента нямам - трябва да се опитам да направя снимки как конденза не става по прозорците а на пода по ламината при мен.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    ще ме опюят тука но стаята е малка и добре изолирана вътрешна в която ще живее бебе.

ако ще слагаш клима я сложи в съседна стая - причини : шум, прахоляци, течение - движение на въздуха ако щете. вземи някой маслено радиаторче и с 1000 лева в джоба си плащай сметките - хем ще изсушиш и въздуха - вярвай ми по лесно е да овлажняваш от колкото да изушиш, като имаш бебе няма как да проветряваш ударно. а и стаята е само 12м2.

не знам дали имаш съседи - аз в момента нямам - трябва да се опитам да направя снимки как конденза не става по прозорците а на пода по ламината при мен.
    Има вероятност някой твой съсед под теб да е оставил отворен прозорец "за да се изветрява строителната влага"...Или наистина е много студено жилището под теб.При мен при температура под минус 5 градуса навън има конденз в ъгъите между стената и тавана, но аз съм мансарден апартамент и между мен и господ има само едни керемиди(под тях е бетонната плоча която е едновременно мой таван и последна плоча на сграда преди керемидите...).

Решението на проблема ти е 6 милиметра стиропорена изолация(стиродур или нещо такова) под ламината.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    С трансформатор, който ще преобразува напрежението от 100V на 220V.
    В България е обратно по принцип...

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда ,а защо не една духалчица 2-3 кВ ,1000-та лв ще стигнат за тока до края на сезона

7. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от IMonev
    Ете това изказване го чета и препрочитам... и потретвам... и се чудя и се мая. Като се запъне 3 киловатовата 9-ка, явно ще се включва 3 киловатов калорифер да помага. Заедно дано успеят

Моето стайченце от подписа ми е изгорило 4 кВч еленергия за 6 дена. Даже ме е срам да кажа че съм го отоплявал.Изолации външна 10 см + вътрешна 2 см и си го топля с прихъркване.
    Кое не ти стана ясно,не можах да разбера?И как по-точно,тоя твой климатик дърпа по 40 вата на час средно ми е много любопитно?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Кое не ти стана ясно,не можах да разбера?И как по-точно,тоя твой климатик дърпа по 40 вата на час средно ми е много любопитно?
    почти всички хабят 40 вата на час,ма на режим ................стендбай.то май само една тошиба-красавица(не се сещам на кой беше от форума) беше свалила до 70вата,ма цената и беше 4000 гроша.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    почти всички хабят 40 вата на час,ма на режим ................стендбай.то май само една тошиба-красавица(не се сещам на кой беше от форума) беше свалила до 70вата,ма цената и беше 4000 гроша.
    Моите две Тошиби смъкват до 45W на отопление при външна t около +8/+9 градуса, при зададени вътрешни 23 и 24 градуса. Май IMonev веднъж беше споменал, че неговата Тошиба пада до 70W ама пак при положителни температури.

11. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте, имам нужда от малко помощ. Става въпрос за заведение, което има изградена вентилация и сега към нея искам да добавя климатик, който да стопля и съответно да охлажда постъпващия въздух. Помещенията са на две нива, като горното е с две външни стени и външен таван с размери 4.2м. на 10м. и височина 2.55м. Долното е подземно с размери 4.2м на 7м. на 2.5м. Предлагат ми два варианта на климатици съответно по-скъп HITACHI RAS-10HRNM с вътрешно тяло(канално) PRI-10.0FSNE и по-евтин MIDEA MHA-96HRN2 пак с вътрешно тяло за канален монтаж.Параметрите на двата климатика са доста подобни, като изключим, че HITAHCI-то е инверторен, но и цената му е доста по-висока (разликата е почти 4000лв.) и това е всъщност въпроса, дали да ги дам или и мидеята ще свърши същата работа? А дали ще е надежден или посред зима ще трябва да се ремонтира . Всъщност тези въпроси стоят и пред хитачито, да не го купя и после да се окаже, че съм платил повече пари само заради едното име, а то същтия боклук като мидеята ?

12. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от IMonev
    Приятел, в предвид параметрите на помещението и предназначението му, защо не преразгледаш концепцията си за отопление?
    Сигурен ли си за себе си, че климатика ще бъде най-подходящ при посочените условия?
    ти какво предлагаш, ако не е клима - в момента пускам маслен радиатор, но това е временно решение за тази зима.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

за горното помещение FTX71,а за долнотоFTX50.другият вариант(имах го в магазина)реотани на входящия въздух и евтени клими за охлаждане,но с реотаните като плащаш тока ще се самоубиеш ритуално(моите бяха 9киловата).а много от знаещите във форума казват,че каналните събирали много бацили и трудно се чистят каналите.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Става въпрос за малка стая, която се отоплява със стенен конвектор. Мисълта ми беше, че изолацията намалява топло загубите ми до степен, че при температури малко над нула, на практика стаята няма нужда от отопление. 4kWh за шест дена е абсолютно незначителна консумация.

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Моите две Тошиби смъкват до 45W на отопление при външна t около +8/+9 градуса, при зададени вътрешни 23 и 24 градуса. Май IMonev веднъж беше споменал, че неговата Тошиба пада до 70W ама пак при положителни температури.
    55W при положителни температури

ти какво предлагаш, ако не е клима - в момента пускам маслен радиатор, но това е временно решение за тази зима.
    Не ти предлагам, но разгледай възможността за отопление със стенен конвектор или инфрачервен излъчвател. За втората възможност не съм убеден, че е подходяща за новородено, но все пак разгледай съседния форум "Отопление". Аз лично съм доволен от комфорта на отопление със стенен конвектор с електронен терморегулатор.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Дали и климатиците не са виновни за глобалното затопляне. Много топлина изкарват лятото от стаите в атмосферата. Каква файда като в стаята ми е прохладно, а като изляза вън да е жега. Все пак не седим само вътре. Я всички си изкарайте от мазите вентилаторите.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Климатиците не може да имат вина за глобалното затопляне, понеже те не произвеждат топлина.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Каква файда като в стаята ми е прохладно, а като изляза вън да е жега. Все пак не седим само вътре.
    Е как не си се сетил до сега IVO-1977- лятото си го пускаш климатика в режим топло,и след това като излезеш навън ще ти е супер...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 238 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе