По принцип да, но с драстично преоразмеряване и лъжене на вътрешен въздушен датчик.
По принцип да, но с драстично преоразмеряване и лъжене на вътрешен въздушен датчик.
Всяка машина ще стане, стига да е малко преоразмерена и малко да се бутне датчика.... Няма никакъв проблем и до по-ниски градуси да я накараш да се напъне. Имам една, която в камера ми поддържа между 8 и 10 гр. Никакъв проблем не е!
Става въпрос за помещение около 50м3, термопанел в което ще се приготвят заготовки за грил. На мой приятел е, и на човека не му се инвестират много пари за хладилна камера. Та за това се интересува дали може да мине с битов климатик. Желателно е обаче тези 13гр. да могат да се индикират и от дистанционното на климатика, ако има такава възможност. А ако няма...Няма! Едно Фуджи 12ЛГЦ например, ще свърши ли работа? Или по-добре конвенционален? А също така, къде точно да се премести датчика? Предварително благодаря, на отделилите време да отговорят, както и на колегите chachoto и mir71
кой от двата да избера за 12-13кв стая
Sanyo ZK25X
NATIONAl 228TB
Аз съм за Sanyo ZK25X.Първоначално публикувано от stanimir197_7
от тия 2та - Саньото ,той е по мощен ..
относно произведените в Япония клими за европейския пазар - много намирисва тая работа да знаете .. 80-90% от климите за Японския пазар се правят в Китай ,пък за Европейския да се правят в Япония където един работник взима 3-4к евра примерно приравнени ,нещо не се връзва работата ..
Ами те не са много.100% е сигурно за ТОШО НД ІІІ серия и цялата V.За другия ТОШО Е от ІІІ серия не съм 100%, макар и за него на много места да прочетох, че и той се прави в същия завод.Все пак и цената не е малка, пък и не пада от години.Имах някъде едни шведски тестове със снимки на табелите на машините и в текстовете се сочеше ,че си изхождат от Япония.Та на Е серията табелите са същите, със същата структура на номерата.Ама свя широк, все пак.
Някой да си е монтирал 36HTRS. Да каже какво му е впечатлението.
нещо много зацикли тази тема, та да задам въпрос: Кой е най-добрият климатик за детска стая 12 квадрата (27 кубика)? цената няма никаво значение Уруру сарара?
Основните ми изсквания са: безшумност, нисък минимум, безаварийност, висок КОП, безвредност за детето - йонизации, стерилизации, овлажняване, изсушаване и т.н.
Серията ..DR на ТОШИБА.САРАРА-та е голям за там.За европейче 10PAVP-E.
Първите 5 (там някъде между тях се вмества и Тошо 10SKVP) отговарят на всичките ти изисквания за екстри, а останалите два са по бюджетни, но пак ще топлят идеално детскатаПървоначално публикувано от new one
1. Дайкин 25KTRXS
2. Тошиба 221PDR
3. Панасоник 229XB
4. Тошиба 10PKVP
5. Саньо DK28T
6. Фуджи 9LDC
7. Саньо ZK25X
За мен 4,5 и 6 като мощност ще са ненужно големи за тази стая.
За 5 и 6 доняяяякъде съм съгласен, заради номиналната мощност от 3,6kW, но имат приличен минимум от 0,5kW което говори, че ще работят като инвертор през повечето време в отоплителния сезон, няма да се тормози при много ниски отрицателни t, не се знае какви топлозагуми има стаята и т.н. За сведение mastahkillah има 12LGC в същата като обем стая и пак е на студено. Но да казваш, че 10PKVP е ненужно голям като мощност е несериозно според мен. Има най-ниския минимум от европейските си събратя, има всички екстри, на които държи new one и, това че е с 3kW номинал не го прави излишно мощен за стаята. Даже бих казал, че от климатиците за Европа той е най-подходящПървоначално публикувано от teon
Нека new one даде малко подробности за стаята относно изолация,остъкляване,изложение,но за тези 27 куб., ако наистина са толкова, добро решение според мен е 221PDR или 229XB.
Сега ще прочетете нещо много изненадващо. Става дума за тест за издържливост на климатик. 9-ка конвенц. поставен 2006 г. в търговска барака 12 м2. Марка и модел няма да казвам че сигурно ще ми се смеете. Само цена-450 лв. Работи само лятото в режим охлаждане. Интересното е че вратата на бараката е винаги отворена, и машината успява да смъкне от 40 гр(толкова става вътре без охлаждане) до към 30 гр , с цената на постоянно работещ компресор към 8ч. на ден. Още по интересно е че за 5 год. няма профилактика и ремонт. Е как да не похваля братята китайци за здравата машина. А най интересно ми е кога ли ще дойде края на теста.