Нищо чудно, "здравината" на техниката от година на година спада.
Нищо чудно, "здравината" на техниката от година на година спада.
+1 И да добавя: Качествените марки, на които можеше да се разчита, закупувайки техен продукт, са на изчезване. Сега всичко е един голям компот. Разчита се на стара слава и на доверчивостта на потребителя.Първоначално публикувано от edi1
0.5 kw има и LGC 07 и 09 и LDC 09, по-ефтин вариянт е от тошибата, лично нямам наблюдения на фуджитсуто! просто са опция далеч под 2 хиляди лева
Мисля че гледах и MHI с 0.5 минимум но не зная модела, европейски модел на 220. Гледал съм им дефростите май са ок, но народа тук из форума бръмчи нещо за начин на работа - не съм се зачитал прекалено.
Честно други машини с малък минимум не съм виждал. Ако някой се сеща за други модели да каже.
Понеже човека каза, че парите не са от значение, та затова тези по-качествени предложения.Стария ZGX-S го даваха 500 вата минимум, ама май не се оказаха толкова, после ги качиха на 900 при следващите два модела ZIX и ZJX, които също са му добър вариант, ако сложи 20-ци.
Не знам дали и в ZJX са решили проблема с трупането на лед в тавата...
Когато парите не са от значение, PKVP-E, *DR-че или друго за Япония.
май ако не е тошибата и парите не са проблем и се иска малка машинка / сарара и норкиа са големи за стаята / по добре е нова японска машина. там има повече вариянти.
тогава отиваме в списъка на gnf по-горе
Да, избора му е голям, само да реши какво да си избере.
щом парите не са от значение избора е един - висок клас машина на 100 волта ,като 22ка ще е достатъчна ,все пак се развъртат до около 6 кв повечето .. BDR/PDR ,EX ,XB ,ZXV ,S/HTR .. на 220 волта не се сещам нещо дето да ми хваща окото твърде - високи минимуми ,нисък коп не повече от 5 ...
А едно време каква лимонада правеха...Първоначално публикувано от avast3
Според мен отлични за тази стая са Mitsubishi MSZ-SV259 и Sanyo SAP-ZK22X. Ако ти се трошат парички :MSZ-ZX229 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=452 и още Sharp AY-U255X; National CS-228XB; Sharp AY-W22SE все клими с една камара екстри.Кой е най-добрият климатик за детска стая 12 квадрата (27 кубика)? цената няма никаво значение
Ако стаята има перфектна изолация няма особени топлозагуби с 9-ка сигурно ще стане,макар че при -10 -15 ми се струва,че ще и е много зор.Аз обмислям за другата зима да сложа някаква дървена подова настилка,защото с тези плочки няма стопляне.Преди дни мерих температурата на земята под климатика и беше 11 градуса
Мисля,че като за мен ще е най-добре дюшеме със стереопор отдолу,защото с ламиниран паркет ми се струва,че няма да има особена разлика.
Няма нищо по-добро от паркет или дюшеме за подово покритие.
така като гледам Тошибите май са фаворити. Панасоник не е марка, за която съм чувал добри отзиви. Фуджи няма да си купя никога повече (може и монтажници да са виновни за бръмченето), Дайкина май е с височък минимум, а за Саньо нищо не знам. От двете Тошиби, коя е по-добрата?Първоначално публикувано от gnf
Относно стаята - жилището е чисто ново (акт 16 от преди точно година) и в момента се отоплява. Стаята има външна изолация (за въртешна не съм сигурен, но май има и вътрешна), дограмата е 5 камерна, не е с К стъкло. Стаята има само една външна стена. Проблемът е, че все още има влага в стаята - няма мухъл или нещо оъ сорта, но самата сграда все още не е изсъхнала качествено и с оглед на факта, че там ще живее бебе (все още не се е появило, така че имам време), търся най-доброто решение.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297797420[/time]_________________________________________________
това не го разбрах, сори за невежеството. как 100 влта, ще бачкат на 220?Първоначално публикувано от Alexi
Приятел, в предвид параметрите на помещението и предназначението му, защо не преразгледаш концепцията си за отопление?Първоначално публикувано от new one
Сигурен ли си за себе си, че климатика ще бъде най-подходящ при посочените условия?
Ете това изказване го чета и препрочитам... и потретвам... и се чудя и се мая. Като се запъне 3 киловатовата 9-ка, явно ще се включва 3 киловатов калорифер да помага. Заедно дано успеятПървоначално публикувано от mastahkillah
Моето стайченце от подписа ми е изгорило 4 кВч еленергия за 6 дена. Даже ме е срам да кажа че съм го отоплявал.Изолации външна 10 см + вътрешна 2 см и си го топля с прихъркване.