Страница 24 от 238 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Нищо чудно, "здравината" на техниката от година на година спада.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Нищо чудно, "здравината" на техниката от година на година спада.
    +1 И да добавя: Качествените марки, на които можеше да се разчита, закупувайки техен продукт, са на изчезване. Сега всичко е един голям компот. Разчита се на стара слава и на доверчивостта на потребителя.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

0.5 kw има и LGC 07 и 09 и LDC 09, по-ефтин вариянт е от тошибата, лично нямам наблюдения на фуджитсуто! просто са опция далеч под 2 хиляди лева
    Мисля че гледах и MHI с 0.5 минимум но не зная модела, европейски модел на 220. Гледал съм им дефростите май са ок, но народа тук из форума бръмчи нещо за начин на работа - не съм се зачитал прекалено.
    Честно други машини с малък минимум не съм виждал. Ако някой се сеща за други модели да каже.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Понеже човека каза, че парите не са от значение, та затова тези по-качествени предложения.Стария ZGX-S го даваха 500 вата минимум, ама май не се оказаха толкова, после ги качиха на 900 при следващите два модела ZIX и ZJX, които също са му добър вариант, ако сложи 20-ци.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам дали и в ZJX са решили проблема с трупането на лед в тавата...
    Когато парите не са от значение, PKVP-E, *DR-че или друго за Япония.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

май ако не е тошибата и парите не са проблем и се иска малка машинка / сарара и норкиа са големи за стаята / по добре е нова японска машина. там има повече вариянти.
    тогава отиваме в списъка на gnf по-горе

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, избора му е голям, само да реши какво да си избере.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

щом парите не са от значение избора е един - висок клас машина на 100 волта ,като 22ка ще е достатъчна ,все пак се развъртат до около 6 кв повечето .. BDR/PDR ,EX ,XB ,ZXV ,S/HTR .. на 220 волта не се сещам нещо дето да ми хваща окото твърде - високи минимуми ,нисък коп не повече от 5 ...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    +1 И да добавя: Качествените марки, на които можеше да се разчита, закупувайки техен продукт, са на изчезване. Сега всичко е един голям компот. Разчита се на стара слава и на доверчивостта на потребителя.
    А едно време каква лимонада правеха...

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Кой е най-добрият климатик за детска стая 12 квадрата (27 кубика)? цената няма никаво значение
    Според мен отлични за тази стая са Mitsubishi MSZ-SV259 и Sanyo SAP-ZK22X. Ако ти се трошат парички :MSZ-ZX229 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=452 и още Sharp AY-U255X; National CS-228XB; Sharp AY-W22SE все клими с една камара екстри.

13. Тук е от
    Jan 2011

Ако стаята има перфектна изолация няма особени топлозагуби с 9-ка сигурно ще стане,макар че при -10 -15 ми се струва,че ще и е много зор.Аз обмислям за другата зима да сложа някаква дървена подова настилка,защото с тези плочки няма стопляне.Преди дни мерих температурата на земята под климатика и беше 11 градуса
    Мисля,че като за мен ще е най-добре дюшеме със стереопор отдолу,защото с ламиниран паркет ми се струва,че няма да има особена разлика.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма нищо по-добро от паркет или дюшеме за подово покритие.

16. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Първите 5 (там някъде между тях се вмества и Тошо 10SKVP) отговарят на всичките ти изисквания за екстри, а останалите два са по бюджетни, но пак ще топлят идеално детската

1. Дайкин 25KTRXS
    2. Тошиба 221PDR
    3. Панасоник 229XB
    4. Тошиба 10PKVP
    5. Саньо DK28T
    6. Фуджи 9LDC
    7. Саньо ZK25X
    така като гледам Тошибите май са фаворити. Панасоник не е марка, за която съм чувал добри отзиви. Фуджи няма да си купя никога повече (може и монтажници да са виновни за бръмченето), Дайкина май е с височък минимум, а за Саньо нищо не знам. От двете Тошиби, коя е по-добрата?

Относно стаята - жилището е чисто ново (акт 16 от преди точно година) и в момента се отоплява. Стаята има външна изолация (за въртешна не съм сигурен, но май има и вътрешна), дограмата е 5 камерна, не е с К стъкло. Стаята има само една външна стена. Проблемът е, че все още има влага в стаята - няма мухъл или нещо оъ сорта, но самата сграда все още не е изсъхнала качествено и с оглед на факта, че там ще живее бебе (все още не се е появило, така че имам време), търся най-доброто решение.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297797420[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    щом парите не са от значение избора е един - висок клас машина на 100 волта ,като 22ка ще е достатъчна ,все пак се развъртат до около 6 кв повечето .. BDR/PDR ,EX ,XB ,ZXV ,S/HTR .. на 220 волта не се сещам нещо дето да ми хваща окото твърде - високи минимуми ,нисък коп не повече от 5 ...
    това не го разбрах, сори за невежеството. как 100 влта, ще бачкат на 220?

17. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

18. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    Относно стаята - жилището е чисто ново (акт 16 от преди точно година) и в момента се отоплява. Стаята има външна изолация (за въртешна не съм сигурен, но май има и вътрешна), дограмата е 5 камерна, не е с К стъкло. Стаята има само една външна стена. Проблемът е, че все още има влага в стаята - няма мухъл или нещо оъ сорта, но самата сграда все още не е изсъхнала качествено и с оглед на факта, че там ще живее бебе (все още не се е появило, така че имам време), търся най-доброто решение.
    Приятел, в предвид параметрите на помещението и предназначението му, защо не преразгледаш концепцията си за отопление?
    Сигурен ли си за себе си, че климатика ще бъде най-подходящ при посочените условия?

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Ако стаята има перфектна изолация няма особени топлозагуби с 9-ка сигурно ще стане,макар че при -10 -15 ми се струва,че ще и е много зор.
    Ете това изказване го чета и препрочитам... и потретвам... и се чудя и се мая. Като се запъне 3 киловатовата 9-ка, явно ще се включва 3 киловатов калорифер да помага. Заедно дано успеят

Моето стайченце от подписа ми е изгорило 4 кВч еленергия за 6 дена. Даже ме е срам да кажа че съм го отоплявал.Изолации външна 10 см + вътрешна 2 см и си го топля с прихъркване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 238 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе