Страница 32 от 238 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Да, ама ти смени модела на ШАРПА с GHR, ако беше останал с другия, тогава щеше да видиш...

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Аз също съм от Русе, и съм много доволен от машините, през януари, когато всеки ден беше студено и мъгливо в хола не е било под 23 градуса ( в хола ми е по-голямата машина от подписа), ще останеш доволен.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

sarti, дай нова информация за Шарпите Забеляза ли на колко време дефростват, как се справят с отоплението, работят ли на он/оф... За сега само тебе знаем с тези машини, а те предизвикаха итерес, така че бъди малко по-разговорлив

5. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Колеги, вече всичко свърши, климатика е купен утре чакам монтажа!
    Ще видим как ще работи машината, дано да нямам ядове.
    Като цяло аз от доста време исках да си взема машина Фуджицу и сега се навих на тази крачка, хубаво-лошо, каквото-такова.
    Ще разбера дали модела е прехвален, дали има смисъл от плазми-млазми и други такива "гъделчета", които са описани в характеристиката.
    Мислех да взема и Шарп ГХР, но така по 300лв пак може да стигнем на 2500лв. За сега това е избора, след време ще земам други машини :-)

6. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Taka или иначе изборът ти вече е направен.Гледай да ти направят читав монтаж.Настоявай за тампони и вакумиране на машината.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

гледай да я вакумират а не "продухат" системата - задължително говори с монтажниците преди това за да знаеш какви хора почват монтажа, и ако ти кажат "ама няма нужда то сега времето е еди кво си - няма нужда от вакум, или - ние това го правим с продухване - нова технология..." просто им кажи да оставят климатика при тебе и да идва друга монтажна група.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2011

kolev, каква е хавата. И по важно какво има в тавата. А най важно какво имаш на стената. Аз залагам на най "модерната" технология на монтаж- продухване.

10. Тук е от
    Oct 2010

я да питам едно, вероятно елементрано въпросче:
    Като включиш на тих режим климата какво става с нея? Работи на по-бавни обороти и следователно му трябва повече време, за да загрее?
    нещо друго? Питам, защото моето дрънчащо 12 ЛДЦ, като го сложа нощем на тих режим и при сегашните минуси (верно, че не са чак толкова минуси като предишните) не се чува такова дрънчене и вибрация като преди. Благодарско.

П.С. Имам и още един въпрос - в момента външното ми тяло е от външната страна на балкона. Искам да го преместя от вътрешната страна - къде да го сложа: с перката срещу незатворената част на терасата или перпендикулчрно на нея (до другата стена има около 4 метра) и има ли смисъл изобщо да я правя тази операция

Благодарско ин адванс

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    я да питам едно, вероятно елементрано въпросче:
    Като включиш на тих режим климата какво става с нея? Работи на по-бавни обороти и следователно му трябва повече време, за да загрее?
    нещо друго? Питам, защото моето дрънчащо 12 ЛДЦ, като го сложа нощем на тих режим и при сегашните минуси (верно, че не са чак толкова минуси като предишните) не се чува такова дрънчене и вибрация като преди. Благодарско.

П.С. Имам и още един въпрос - в момента външното ми тяло е от външната страна на балкона. Искам да го преместя от вътрешната страна - къде да го сложа: с перката срещу незатворената част на терасата или перпендикулчрно на нея (до другата стена има около 4 метра) и има ли смисъл изобщо да я правя тази операция

Благодарско ин адванс
    Вземи си сложи едни тампони да обират вибрациите и остави тези местения.Така поне цялата процедура ако си я направиш сам ще ти струва между 4 до 20 лева.Ако тампоните не дадат разултат тогава мисли за местене.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Здравейте отново :-)
    От 2 дни ползвам 12ЛДЦ и не съм събрал много впечатления от климата, но основното е че климатика наистина топли много повече от предишните машини и без проблем може да направи 27-8 градуса при външна -4(пробвано е). Направи ми лошо впечатление, че когато размразява и се чува във вътрешното тяло едно кипене, това го чух за първи път тази нощ при Т* -5 през деня е размразявал, но не ми направи впечатление да се чува кипенето и другото неприятно е това пукане на пластмасата, което се преживява, но без него щеше да е по-добре. Плазмения филтър.... ами не усещам нищо по особено като мирис в стаята, освен когато застана пред самите клапи и там се усеща един странен мирис, но дали има ефект е друга тема.
    Монтажа беше направен както трябва( по мое мнение) тръбен път 3.5м , вакумиране, тампони и всяка тръба в отделна изолация. Ще кача и снимки по-късно. Тези дни ще измеря колко гори тази машина.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Чудна машинка. Със здраве да я ползваш!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Благодаря!
    Само не знам защо се размразява без да има и грам скеж по него и температурата е 1.5*?

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нормално поведение. Коментирано е доста из форума. Има и тема за алгоритмите на дефрост за на-който-му-се-чете.
    По-добре да няправи излишен дефрост, отколкото да пропусне необходим.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Знам, че имаше такава тема, но не можах да я намеря в първия момент.
    Сега я открих :-)

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от kolev
    Направи ми лошо впечатление, че когато размразява и се чува във вътрешното тяло едно кипене, това го чух за първи път тази нощ при Т* -5 през деня е размразявал, но не ми направи впечатление да се чува кипенето и другото неприятно е това пукане на пластмасата, което се преживява, но без него щеше да е по-добре.
    За тези странични ефекти, трябваше да си подготвен,още като си тръгнал към магазина-със сигурност си ги прочел из форума.Добра покупка-дълга и безаварийна работа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 238 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе