Да, ама ти смени модела на ШАРПА с GHR, ако беше останал с другия, тогава щеше да видиш...![]()
Да, ама ти смени модела на ШАРПА с GHR, ако беше останал с другия, тогава щеше да видиш...![]()
Аз също съм от Русе, и съм много доволен от машините, през януари, когато всеки ден беше студено и мъгливо в хола не е било под 23 градуса ( в хола ми е по-голямата машина от подписа), ще останеш доволен.
sarti, дай нова информация за ШарпитеЗабеляза ли на колко време дефростват, как се справят с отоплението, работят ли на он/оф... За сега само тебе знаем с тези машини, а те предизвикаха итерес, така че бъди малко по-разговорлив
![]()
Колеги, вече всичко свърши, климатика е купен утре чакам монтажа!
Ще видим как ще работи машината, дано да нямам ядове.
Като цяло аз от доста време исках да си взема машина Фуджицу и сега се навих на тази крачка, хубаво-лошо, каквото-такова.
Ще разбера дали модела е прехвален, дали има смисъл от плазми-млазми и други такива "гъделчета", които са описани в характеристиката.
Мислех да взема и Шарп ГХР, но така по 300лв пак може да стигнем на 2500лв. За сега това е избора, след време ще земам други машини :-)
Taka или иначе изборът ти вече е направен.Гледай да ти направят читав монтаж.Настоявай за тампони и вакумиране на машината.
гледай да я вакумират а не "продухат" системата - задължително говори с монтажниците преди това за да знаеш какви хора почват монтажа, и ако ти кажат "ама няма нужда то сега времето е еди кво си - няма нужда от вакум, или - ние това го правим с продухване - нова технология..." просто им кажи да оставят климатика при тебе и да идва друга монтажна група.
kolev, каква е хавата. И по важно какво има в тавата. А най важно какво имаш на стената. Аз залагам на най "модерната" технология на монтаж- продухване.
я да питам едно, вероятно елементрано въпросче:
Като включиш на тих режим климата какво става с нея? Работи на по-бавни обороти и следователно му трябва повече време, за да загрее?
нещо друго? Питам, защото моето дрънчащо 12 ЛДЦ, като го сложа нощем на тих режим и при сегашните минуси (верно, че не са чак толкова минуси като предишните) не се чува такова дрънчене и вибрация като преди. Благодарско.
П.С. Имам и още един въпрос - в момента външното ми тяло е от външната страна на балкона. Искам да го преместя от вътрешната страна - къде да го сложа: с перката срещу незатворената част на терасата или перпендикулчрно на нея (до другата стена има около 4 метра) и има ли смисъл изобщо да я правя тази операция
Благодарско ин адванс![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Вземи си сложи едни тампони да обират вибрациите и остави тези местения.Така поне цялата процедура ако си я направиш сам ще ти струва между 4 до 20 лева.Ако тампоните не дадат разултат тогава мисли за местене.Първоначално публикувано от new one
Здравейте отново :-)
От 2 дни ползвам 12ЛДЦ и не съм събрал много впечатления от климата, но основното е че климатика наистина топли много повече от предишните машини и без проблем може да направи 27-8 градуса при външна -4(пробвано е). Направи ми лошо впечатление, че когато размразява и се чува във вътрешното тяло едно кипене, това го чух за първи път тази нощ при Т* -5 през деня е размразявал, но не ми направи впечатление да се чува кипенето и другото неприятно е това пукане на пластмасата, което се преживява, но без него щеше да е по-добре. Плазмения филтър.... ами не усещам нищо по особено като мирис в стаята, освен когато застана пред самите клапи и там се усеща един странен мирис, но дали има ефект е друга тема.
Монтажа беше направен както трябва( по мое мнение) тръбен път 3.5м , вакумиране, тампони и всяка тръба в отделна изолация. Ще кача и снимки по-късно. Тези дни ще измеря колко гори тази машина.
Чудна машинка. Със здраве да я ползваш!![]()
Благодаря!
Само не знам защо се размразява без да има и грам скеж по него и температурата е 1.5*?
Нормално поведение. Коментирано е доста из форума. Има и тема за алгоритмите на дефрост за на-който-му-се-чете.
По-добре да няправи излишен дефрост, отколкото да пропусне необходим.
Знам, че имаше такава тема, но не можах да я намеря в първия момент.
Сега я открих :-)
За тези странични ефекти, трябваше да си подготвен,още като си тръгнал към магазина-със сигурност си ги прочел из форума.Добра покупка-дълга и безаварийна работа.Първоначално публикувано от kolev
![]()