За ТОШИБА ІІІ И V серия и за FD връзката е вярна, за ФУДЖИЦУ не е.Първоначално публикувано от rist
Само да се има предвид, че новия FD СТАНДАРТ инвертор на МЕ е комбинация между външно GE и вътрешно FD.
За ТОШИБА ІІІ И V серия и за FD връзката е вярна, за ФУДЖИЦУ не е.Първоначално публикувано от rist
Само да се има предвид, че новия FD СТАНДАРТ инвертор на МЕ е комбинация между външно GE и вътрешно FD.
За 32 квадрата колко искаш да плати???Първоначално публикувано от DUNDURMA
Отоплявай и ти само 32 квадрата и ти ще платиш толкова и дори по-малко.
Аз тези 130 лева(не съм плащал тази зима 130, стигнах до 129 лева) не съм ги достигал дори в най-студения месец.
А аз обичам да ми е 25.3-25.5 градуса в хола от 17'00 до 23'00 часа и в спалнята да е 23 градуса когато съм в нея и не спя.
todo1, предложението за 2-те Тошиби 10SKVP Super Daiseikai 3 по отношение мощност-цена-качество няма аналог при 220V климатизатори, но цената според различните търговци е между 3600-3800лв. без монтаж за двата, а ти каза че ги нямаш парите и мислиш за кредит енергийна ефективност, който кредит не е сигурно дали го отпускат още банките. Затова моето предложение е за два броя от този модел, който има всичко което искаш от климатика и с обща цена от 2950лв. с монтажа. Фирмата е от Бургас и сигурно ще ти искат да платиш пътните до Варна, но тъй като купуваш два климатика може да се спазариш да ти приспаднат тези пътни разходи (работи, пробвано е, но при друга фирма). Тези 2950лв. може пак да ги нямаш, но си е по-добре от 3500-3800лв.
Този Шарп няма плазма филтър.По-скоро е йонен, но го наричат "плазмаклъстер".Първоначално публикувано от gnf
Мисля така, тъй като няма филтър под високо напрежение както е при фуджитсу LD серията, тошиба дайксекай, мицубиши FD серията.
Предложението на колегата gnf също е добро.
Ето и 2 от тези също ще свършат работа: http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
ако ти харесват побързай,защото сега са на промоция.
Става и с монтажа ще му струват 2800лв двата.Първоначално публикувано от bobovo
Те са с по-шумни външни тела, но също са добър вариант.
Хувавото е ниски минимум, лошото нямат смарт ай-което за детска стая е добре да има-когато децата ги няма да се намалява сам, а не да ходиш по тях.
Човекът тръгна за най-доброто, вие го върнахте назад. Вземи Тошибите и забрави, че си купувал климатици в близките 10-15 години.
Не.Не е.Първоначално публикувано от gnf
При йонния филтър каквъто е плазма клъстера има само добавяне или отделяне от атома на електрон и той става йон положителен или отрицателен.Това се постига(поне така твърдят фуджитсу и други прозводители) и с една "найлонов" филтър без да тече ток по него.Той е такъв материал че наелектрезира атома и го превръща в йон(отнема и ли прибавя електрон от атома).
Плазмата произвежда освен йони и озон, от атома на кислорода -"О2" прави озон "О3" http://www.bulclima.com/uploads/files/stenen_web.pdf .
Плазмаклъстъра няма такава възможност и не произвежда Озон.Озона се използва в САЩ за дезинфекция на питейната вода, тъй като хлора се преодолява от някои паразити(писал съм за този случай във форума).
При разпада на озона се получава кислород и свободен атом кислород който наричат радикал.Той(радикала) се свързва с много вещества и някой от тях неутрализира, а по отношение на вируси и микроби тази реакция се извършва с клетъчна стена(разрушава я) или при вируса с някоя молекула което променя и разрушава вируса и РНК-то му като го обезврежда.
Ако йонния дъжд, плазмаклъстер или като и да го наричат беше толкова ефективен в САЩ след епидемиите от криптоспоридиоза през 1993-2000год. година щяха да използват него, а не озона
Какво представлява криптоспоридозата : http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%...BE%D0%B7%D0%B0 и още http://ophidia-bg.blogspot.com/2009_02_01_archive.html
На който му се чете подробно на английски в ПДФ формат доклада на Центъра за контрол на болестите в Атланта за епидемията от криптоспоридоза : http://www.cdc.gov/ncidod/EID/vol9no4/pdfs/02-0417.pdf
Линка който си дал сочи, че се произвеждат само йони, което е истината, за разлика от други обяснения които има изобразен и азотен атом
justify е прав-има климатици със плазмен филтър и със йонизатор отделно,като двете неща се различават и допълват взаимно.
Къде казвам, че Plasmacluster-а е същото като плазмения филтър?
Едни му викат така (йонен), други така (Plasmacluster)
То Plasmacluster си е патент само на Шарп,като наименование- при другите друго и така...
Новия ДАЙСЕЙКАЙ 6 е с плазмен филтър и отделно с йонизатор.Първоначално публикувано от diksanal
климаком ми се струва че са изобретили нов модел с тия различни външно и вътрешно тяло аз не бих си купил такъв "хибрид" щото параметрите му ще са като на ниската ГЕ серия ( все пак външното е ГЕ) а тия очи уши i feel i see и т.н. са глупости ( един познат му избоде окото на Хайера си щото се бъркаше нещо и не топлеше ).. изравнявал ° на пода и тавана ще ги изравни ама .. няма как да стане ... аз също бих препоръчал някой от дайсейкаите като две 10ки са достатъчни ако наистина има такива малки загуби .. ФД серията на митсу има много висок минимум чак дразни .. и това определено не е свойствено за машините от високия клас напротив .. ще работи он/офф 80% от времето .
Цъ! Едната щайга в къщи(Хитачи) си има същата екстра под същото наименование. Така е описана и в сайта на Хитачи: плазма-йон клъстер.Първоначално публикувано от diksanal