Страница 69 от 238 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Връзката нисък минимум->гори малко ток->такива са по-скъпите модели не е вярна, примери много.
    За ТОШИБА ІІІ И V серия и за FD връзката е вярна, за ФУДЖИЦУ не е.
    Само да се има предвид, че новия FD СТАНДАРТ инвертор на МЕ е комбинация между външно GE и вътрешно FD.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    аз пък като ТОМА НЕВЕРНИ НЕ ВЯРВАМ,че 2 маслени радиатора и останалото домакинство е коствало САМО 130лв. ток-АБСУРД.ТОДО не го приемай лично,но пак казвам АБСУРД,въпреки изолациите.то излиза,че ако купиш клими ще плащаш 50лв...............
    За 32 квадрата колко искаш да плати???
    Отоплявай и ти само 32 квадрата и ти ще платиш толкова и дори по-малко.
    Аз тези 130 лева(не съм плащал тази зима 130, стигнах до 129 лева) не съм ги достигал дори в най-студения месец.
    А аз обичам да ми е 25.3-25.5 градуса в хола от 17'00 до 23'00 часа и в спалнята да е 23 градуса когато съм в нея и не спя.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

todo1, предложението за 2-те Тошиби 10SKVP Super Daiseikai 3 по отношение мощност-цена-качество няма аналог при 220V климатизатори, но цената според различните търговци е между 3600-3800лв. без монтаж за двата, а ти каза че ги нямаш парите и мислиш за кредит енергийна ефективност, който кредит не е сигурно дали го отпускат още банките. Затова моето предложение е за два броя от този модел, който има всичко което искаш от климатика и с обща цена от 2950лв. с монтажа. Фирмата е от Бургас и сигурно ще ти искат да платиш пътните до Варна, но тъй като купуваш два климатика може да се спазариш да ти приспаднат тези пътни разходи (работи, пробвано е, но при друга фирма). Тези 2950лв. може пак да ги нямаш, но си е по-добре от 3500-3800лв.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    todo1, предложението за 2-те Тошиби 10SKVP Super Daiseikai 3 по отношение мощност-цена-качество няма аналог при 220V климатизатори, но цената според различните търговци е между 3600-3800лв. без монтаж за двата, а ти каза че ги нямаш парите и мислиш за кредит енергийна ефективност, който кредит не е сигурно дали го отпускат още банките. Затова моето предложение е за два броя от този модел, който има всичко което искаш от климатика и с обща цена от 2950лв. с монтажа. Фирмата е от Бургас и сигурно ще ти искат да платиш пътните до Варна, но тъй като купуваш два климатика може да се спазариш да ти приспаднат тези пътни разходи (работи, пробвано е, но при друга фирма). Тези 2950лв. може пак да ги нямаш, но си е по-добре от 3500-3800лв.
    Този Шарп няма плазма филтър.По-скоро е йонен, но го наричат "плазмаклъстер".
    Мисля така, тъй като няма филтър под високо напрежение както е при фуджитсу LD серията, тошиба дайксекай, мицубиши FD серията.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Предложението на колегата gnf също е добро.
    Ето и 2 от тези също ще свършат работа: http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
    ако ти харесват побързай,защото сега са на промоция.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Предложението на колегата gnf също е добро.
    Ето и 2 от тези също ще свършат работа: http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
    ако ти харесват побързай,защото сега са на промоция.
    Става и с монтажа ще му струват 2800лв двата.
    Те са с по-шумни външни тела, но също са добър вариант.
    Хувавото е ниски минимум, лошото нямат смарт ай-което за детска стая е добре да има-когато децата ги няма да се намалява сам, а не да ходиш по тях.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Човекът тръгна за най-доброто, вие го върнахте назад. Вземи Тошибите и забрави, че си купувал климатици в близките 10-15 години.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Този Шарп няма плазма филтър.
    Но си е пак ефективна дезинфекция, за повече инфо може да прочетете тука.

Цитат Първоначално публикувано от justify
    По-скоро е йонен, но го наричат "плазмаклъстер".
    Едни му викат така, други така

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Но си е пак ефективна дезинфекция, за повече инфо може да прочетете тука.
    Едни му викат така, други така
    Не.Не е.
    При йонния филтър каквъто е плазма клъстера има само добавяне или отделяне от атома на електрон и той става йон положителен или отрицателен.Това се постига(поне така твърдят фуджитсу и други прозводители) и с една "найлонов" филтър без да тече ток по него.Той е такъв материал че наелектрезира атома и го превръща в йон(отнема и ли прибавя електрон от атома).

Плазмата произвежда освен йони и озон, от атома на кислорода -"О2" прави озон "О3" http://www.bulclima.com/uploads/files/stenen_web.pdf .

Плазмаклъстъра няма такава възможност и не произвежда Озон.Озона се използва в САЩ за дезинфекция на питейната вода, тъй като хлора се преодолява от някои паразити(писал съм за този случай във форума).
    При разпада на озона се получава кислород и свободен атом кислород който наричат радикал.Той(радикала) се свързва с много вещества и някой от тях неутрализира, а по отношение на вируси и микроби тази реакция се извършва с клетъчна стена(разрушава я) или при вируса с някоя молекула което променя и разрушава вируса и РНК-то му като го обезврежда.

Ако йонния дъжд, плазмаклъстер или като и да го наричат беше толкова ефективен в САЩ след епидемиите от криптоспоридиоза през 1993-2000год. година щяха да използват него, а не озона
    Какво представлява криптоспоридозата : http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%...BE%D0%B7%D0%B0 и още http://ophidia-bg.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

На който му се чете подробно на английски в ПДФ формат доклада на Центъра за контрол на болестите в Атланта за епидемията от криптоспоридоза : http://www.cdc.gov/ncidod/EID/vol9no4/pdfs/02-0417.pdf

Линка който си дал сочи, че се произвеждат само йони, което е истината, за разлика от други обяснения които има изобразен и азотен атом

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

justify е прав-има климатици със плазмен филтър и със йонизатор отделно,като двете неща се различават и допълват взаимно.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Къде казвам, че Plasmacluster-а е същото като плазмения филтър?
    Едни му викат така (йонен), други така (Plasmacluster)

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

То Plasmacluster си е патент само на Шарп,като наименование- при другите друго и така...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    justify е прав-има климатици със плазмен филтър и със йонизатор отделно,като двете неща се различават и допълват взаимно.
    Новия ДАЙСЕЙКАЙ 6 е с плазмен филтър и отделно с йонизатор.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

климаком ми се струва че са изобретили нов модел с тия различни външно и вътрешно тяло аз не бих си купил такъв "хибрид" щото параметрите му ще са като на ниската ГЕ серия ( все пак външното е ГЕ) а тия очи уши i feel i see и т.н. са глупости ( един познат му избоде окото на Хайера си щото се бъркаше нещо и не топлеше ).. изравнявал ° на пода и тавана ще ги изравни ама .. няма как да стане ... аз също бих препоръчал някой от дайсейкаите като две 10ки са достатъчни ако наистина има такива малки загуби .. ФД серията на митсу има много висок минимум чак дразни .. и това определено не е свойствено за машините от високия клас напротив .. ще работи он/офф 80% от времето .

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    То Plasmacluster си е патент само на Шарп,като наименование- при другите друго и така...
    Цъ! Едната щайга в къщи(Хитачи) си има същата екстра под същото наименование. Така е описана и в сайта на Хитачи: плазма-йон клъстер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе