а аз бих купил подобен карабащисан климатик - особенно дайкин, но и митцубиши може - цената е доста надолу а и си ги подава вносителя така.
а не както другите да си ги измислиш сам.
а аз бих купил подобен карабащисан климатик - особенно дайкин, но и митцубиши може - цената е доста надолу а и си ги подава вносителя така.
а не както другите да си ги измислиш сам.
А Климатици Sharp и Plasmacluster се борят с птичия грип.Първоначално публикувано от justify
Че ние в БГ сме имонизирани против птичия
и какво точно печелиш примерно с конкретното Митсу .. цената е с 300 лв нагоре от GЕ серията ,но пък имаш ОКО и плазма ,мноо ценно .. жалко че няма клими с параметрите на топ моделите но изчистени от ненужните им екстри и на по ниска цена .. аз бих си купил обратната комбинация - външно на FA и вътрешно на GE - това вече ще си струва намалението ...Първоначално публикувано от estqwerty
1. GE не е ниския клас.GE е средния клас.GC е ниския инверторен клас на МЕ.Първоначално публикувано от Alexi
Моите родители имат в хола GE 50 VA и трябва да кажа, че климатика е доста добър и топли зимата дори пто -10-12, тоест няма проблем при минусови температури.
2.Момчето е финансово ограничено, защото програмата Енергийна ефективност не действа в момента.Остава му варианта с 2 дженерала всеки за 1400 лв с монтажа или 2 мицубишита 25-ци за 3300лв.
3.И аз бих си сменил климатиците с японски фуджитсу и тошиба, но фуджитсуто за хола Fujitsu AS-Z40V2 http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu ще ми струва с монтажа около 4300лева..., а за 2-те стаи тошибите 2*2400лв..за офиса -хайде няма да сменям ноември ми го монтираха все пак.
4.като гледам подписа ти едно е да искаш, друго е да можеш трето да го направиш...
П.П. цената е 120 лева нагоре в сравнение с GE серията.
В тази криза очаквам някоя фирма да рекламира че климатика "има дупка" и "духа" по желание на потребителя, а с помощ от собственика може дори да прави "стриптийз"...
На по-простичък език му викат окисляване.Първоначално публикувано от justify
имам майла на единия с който говорих в климаком - ще им пратя един майл да видя какво ще кажат. но цената на ГЕ и така е висчка...Първоначално публикувано от Alexi
justify : човече какви са тия луди бюджети - ти за половината пари ще наредиш конвекторите + някоя по-качествена термо-помпа въздух-вода.
Заинтригува ме с този клъстер при Хитачи,и ако говориш за модела RAS/RAC-35WX8-обикновено изписват за марката Plasma ion-би ли показал къде го има?А ето и бащата на плазмаклъстера проф.Джон Оксфорд и ефекта от творението му съвместно със Шарп:Първоначално публикувано от avast3
https://www.youtube.com/watch?v=m2X9n9Oay34#
Благодаря на всички за отговорите.
Вчера ходих до една банка и ми казаха, че се очаква отново да пуснат кредит "енергийна ефективност" за частни лица.
От друга банка също ми потвърдиха, така че ще изчакам малко и ще се моля за по хладен юни.
Както всички и аз искам да купя максимално качество за малко пари, но такава схема няма.
Май ще се насоча към два Тошковци, пък нали са ми и адаши.
Само пак да питам, да не дойде слаб за хола?
А да ме насочите към фирма във Варна която предлага Тошиба?
това някакъв опит за заяждане ли е ... ти подписа ми хубаво го гледаш ,само че за всяка от машините си съм работил ... 1 седмица ... просто съм практичен човек и не виждам особен смисъл в климатик за 4500 лв отопляващ 1 от 3те ми стаи ...Първоначално публикувано от justify
Когато имаш излишни пари не го мислиш.Сега точно нямам.Това за термопомпата не е съвсем вярно, защото при вече направен апартамент/къща за термопомпа се иска разбиване, прекарване на инсталация и още други работи.Ако имаше термопомпи въздух- вода през 2006год. и някой ми беше обяснил...Първоначално публикувано от estqwerty
Не.Смисъл???Първоначално публикувано от Alexi
Но една седмица...2 седмици...фактите стоят в подписа ти...contra factum, non valet argumentum.
И на мен най-много ми харесват тошибите от 3500+лв. фуджитсуто за 4000+лв, националите/панасониците за 3600+/4000+ , но.... в подписа ми е друго.
Лесно е да даваш акъл/кажеш кое е най-доброто на някой който не разполага с пари:
, особено с хилещи се иконки(като не пропуснеш да отбележиш, че ти не би си купил.Кой от твоите климатици е от високия клас и с какъв КОП са???), но в същото време и ти не си похарчил пари за това което най-много ти харесва(най-доброто) независимо дали работиш 1 седмица или един ден за всеки от климатиците...климаком ми се струва че са изобретили нов модел с тия различни външно и вътрешно тяло аз не бих си купил такъв "хибрид" щото параметрите му ще са като на ниската ГЕ серия ( все пак външното е ГЕ) а тия очи уши i feel i see и т.н. са глупости ( един познат му избоде окото на Хайера си щото се бъркаше нещо и не топлеше ).. изравнявал ° на пода и тавана ще ги изравни ама .. няма как да стане ... аз също бих препоръчал някой от дайсейкаите като две 10ки са достатъчни ако наистина има такива малки загуби
Докато чака програмата да заработи отново(чакат се пари) може да му се наложи да преосмисли желанията си защото дайсекай 3-ка може и да не останат дотогава, друг въпрос е колко пари има той и на каква помощ разчита но тя е максимум 20% което за 1500лв е 300 лева-само лихвата му е 13-16%...
Просто според мен, ако наистина не разполага с пари най-добрия за него вариант е с 2-те мицубишита общо за 3300 или 2-та Generala за 2800лв.
Както и да е аз за такива глупости не искам нито да се карам нито да се заяждам с никой.
То е направил избора си засега, нататък ще пише.
За този модел става въпрос . Не разбрах какво да покажа. Да дам линк някакъв или да снимам така наречения плазма-йон клъстер на моята щайга и да постна снимките?Първоначално публикувано от diksanal
Не знам как точно действа това чудо. Това което забелязвам е, че когато климатика работи и е вкл. тази функция, в стаята се усеща странна миризма. Не бих казал, че е миризма на озон. Не мога да я определя. Също и филтъра, които е метален, улавя повече прахоляк. Вероятно се наелектризира.
Това е хубава новина за теб, да знаеш че м.Юни или м.Юли се очакват да са най-горещи това лято, поне така чух по ТВ да казват, но не беше потвърдено на 100%.Първоначално публикувано от todo1
Относно Тошковците ако наистина можеш да си ги позволиш ги взимай и не се притеснявай 2 10-ки са ти напълно достатъчни. Обади се на вносителя на Тошиба и ги питай имат ли фирма във Варна с която работят.
П.С. И продължавам да твърдя, че след Тошковците двата Шарпа са по-добрия вариант за теб (лично мнение), става въпрос за цена-качество.
Ако може снимай металния филтър отппред и ако се отваря отворен.Виж дали като го свалиш има метални пластинки отстрани-трябва да има контактни повърхности за провеждането на ток.Първоначално публикувано от avast3
Ако миризмата е като от кварцовите лампи с които ни облъчваха някога, то това е озон.
Има голяма вероятност от това което казваш климатика да е с плазма филтър.
Това ли е климатика: http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=622 ???
В няколко други сайта го водят само йонизатор,а и липсва плазма касетата,а метален филтър- системата май е подобна като на Панасоник e-ion .Първоначално публикувано от justify