Не мога да снимам. В момента съм на работа. Няма контактни пластини. Има електроди в пластмасов кожух. Кожухът контактува с филтъра, но електродите не. Те не се допират никъде.Първоначално публикувано от justify
И мен ме е валял дъжд през лятото и са ме облъчвали с лампи като дете. Не е миризма на озон . Много се съмнявам, че е плазмен филтър. Доколкото съм чел, става въпрос за някакви касети, а тук няма такова нещо. Просто електроди в пластмасов кожух, прихванат за корпуса на вътр. тяло. А с какво са свързани тези електроди - не знам.Първоначално публикувано от justify
[/quote]
Това ли е климатика: http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=622 ???
[/quote]
Това е, но външното ми тяло е с надписи с друг шрифт и окраска - като в каталога в сайта на Хитачи. Това външно тяло от линка е май от YH серията.
Вероятно си прав, че е просто йонизатор, но в каталозите го водят "плазма-йон..." . Търговски трикове, може би. Като напишеш "плазма-йон" цената става друга . А може и да има нещо "плазмено" в него . И друг път съм споменавал, че за мен тези допълнителни джаджи са с основна цел максимално оскубване на купувача.Първоначално публикувано от diksanal