Страница 98 от 238 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

е все пак е инвертор и то не от най ниският клас би трябвало да се справи с минусови температури.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от branko
    е все пак е инвертор и то не от най ниският клас би трябвало да се справи с минусови температури.
    Подробности за стаята няма ли да напишеш? Обем, изолации, дограми, топлещи съседи, желани температури и т.н.

4. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Подробности за стаята няма ли да напишеш? Обем, изолации, дограми, топлещи съседи, желани температури и т.н.
    То и аз написах, ама само ти отговори грамотно и като хората, както е думата . харесах си тази марка, макар да не бях чувал за тях. Офиса е наблизо в кв. Надежда и ще питам наживо.
    Добре за инверторния всичко е ясно и добре, но ако е обикновен, това не е ли по добре от Мидеята /посочена в твоя линк/ в случая.

http://www.artcool-bg.com/bg/products/194/

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    Здравейте,и аз бих искал да ви помоля за препоръка-трябва ми климатик който ще се ползва само за охлаждане,помещението е 25м2 с източно изложение.Климатика искам да бъде възможно по-евтин,но същевременно да не създава проблеми сиреч цена/качество да е добро съотношение.
    само за охлаждане би вземи 12-ка конвенционалка. мидейки разгледай , има и грее инвертори интересни като цена, може и фуджицу конвенционалки за под 1к.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от marcam
    Добре за инверторния всичко е ясно и добре, но ако е обикновен, това не е ли по добре от Мидеята /посочена в твоя линк/ в случая.

Видях го този конвенционален модел на Грии. На хартия изглежда добре, но какви биха били възможностите му в реални условия е друг въпрос. Тъй като ти се чудиш изобщо дали е необходимо да купуваш климатик, който ще го ползваш много рядко (2-3месеца в годината) и искаш да инвестираш възможно по-малко пари, тогава може да се спреш на Грии-то.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

То и аз написах, ама само ти отговори грамотно и като хората, както е думата .
    Имаш предвид, че другите колеги съфорумци, които бяха така любезни да ти отговорят, не са оформили достатъчно коректно граматически, пунктуационно и смислово своите отговори и мисълта им е някак разпиляна и неясна?! Или нещо друго..? Как очакваш да ти отговорят? Да те засипят с разни предложения за марки и модели, като ти опишат надълго и широко техническите характеристики на всеки и евентуално ти сервират наготово ценови листи? Начинът, по който си описал жилището, на мен лично ми говори, че си кръстосал надлъж форума, в частта му за консултации за климатична техника, създал си си някаква приблизителна идея какво искаш и очакваш сега някой да избере вместо теб климатик за дома ти. Мога и аз да се нагърбя с тази задача, но от сега предупреждавам - не нося никаква отговорност, щото гледането на кафе, на карти и на боб не е подсъдно. Ако си купиш евтин климатик, който аз ти препоръчам и след 1год. се скапе или се окаже неефективн, то не търси мен, щото аз съм само псевдоним(мразя нововъвлечни чиждици, като "ник-нейм") и си джиткам из форума, като свободен безотговорен електрон. Търси някой друг да го оправя. Ето и най-далаверското ми предложение :http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/elite/ . Доволен щъ устаниш!

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Извинявам се. Грамотно - имах предвид по същество с 2 приказки. Както gnf - 2 модела и 1-2 причини да си ги купя/съответно/. Толкова е нужно. Инак теорията за мерцедеса и москвича я знам, ама тя е изтъркана
    Разбира се, че не очаквам друг да вземе решение вместо мен, но климатика който gnf посочи- инверторния ми допада като данни /доколкото е вярно цитираното/. като марка за сефте го чета/чувам. Да не е преименован САНГ или друго иначе.

Компресор и електроника на Daikin
    И това което търсех в запитването: Нива на шум вътрешно/ външно тяло: 24 / 47 dB

Остава да видим инверторен или обикновен. Предвид обстоятелствата. Щото ако бях в къща без парно, нямаше да се колебая.

И малко офф. Виждали ли сте такова нещо:
    Дали е от марката, от близоста на морето или друго ?? Всички на хотела потънали яко в ръжда. chigo някакви.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

бе аз съм от бургас,но дори и колосите ми ЕЛИТ И ТСЛ,не са такива.може би желаят да демонстрират,че дори и ръждясали............охлаждат

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Да, и според мен са изкуствено състарени. Фасадата изглежда новичка.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

То нова, нова, колко да е нова... А иначе, от въздуха до морето, съвсем нормално така да изглеждат. Като се има предвид, че вложените материали в това китайско чудо не са с кой знае какво качество, гледката е повече от истинска.

13. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Да, и според мен са изкуствено състарени. Фасадата изглежда новичка.
    Нещо преиграваш в 2 поста. Преди за колите сега тук за състаряването. Хотела е в Лозенец, пуснат е има няма 1-2 години. Снимал съм 1:1 /с гсм-а/ . Не вярвам от хотела да са ги състарили. Може би има значение, че са монтирани на хотел който е срещу морето т.н. 1 линия. Но съседните не са така. Не помня марката там.
    Извинявам се за офф-а , просто ми направиха впечатление, може би трябваше в друг раздел/тема.

Инак мерси за линковете на колегата- за добро/лошо реших - неинверторен http://www.artcool-bg.com/bg/products/194/
    Таман ще споделя после впечатления.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нещо преиграваш в 2 поста. Преди за колите сега тук за състаряването.

Инак мерси за линковете на колегата- за добро/лошо реших - неинверторен http://www.artcool-bg.com/bg/products/194/
    Таман ще споделя после впечатления.
    Ех... ма много претенции бе, колега. Първо към сценария, после към стила и аудиторията, сега и към актьорското майсторство.
    Каквото си мрънкяло, подозирам и "Дайкина", дето си избрал няма да ти хареса.

П.С. Все-пак си вземи инвертор, макар и буклучав.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Чакай бе Касапе, остави колегата- добър е избора му. После ще разкаже що за уред е нещо струващо 130 долара с включена печалба за производителя.

17. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    П.С. Все-пак си вземи инвертор, макар и буклучав.
    Прегледах ти мненията в разни теми и за мрънкЯлото можем да поспорим

Но аде сега пред аудиторията, като грамотен човек да обясниш за сумарно работа - 30 словом... /тридесет/ ДНИ, защо трябва да е задължително инвертор, от т.н. от теб боклучиви. И те тези 30 са предимно лятото и то сумарно. Зимата е ясно, че няма да се ползва.
    Ама бъди обоснован, да четат и другите дето ще питат след мен.

Понеже съм икономист, айде да сметнем каква ще е ползата да се дадат тези 200 и повече лв отгоре за тези грубо 30 дни работа. Пък може да ме навиеш да взема един за 3 000 лв
    Така като те четем тук питащите, няма да е чудно ако ти биизбрал един за 1700 лв дайкин за тези 30 дни сумарно годишно. Дали, обаче или е само форумно мнение ?
    И може ли да кажеш ти какъв /ама реално/ ползваш и колегата над това мнение. И при какви условия
    Та въпросите са адски сериозни, да видим отговора. Ще е полезно. А инак ще споделя как работи климатик за 130 долара, щом колегата е запознат лично от производителя със себестойноста му Сигурно "студеното" от него е ментак.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Виж, нямам желание да се дракам със спецове като теб, нито да обяснявам за пореден път нещо очевидно. Ако искаш съвет, като ти се дава - приеми го. Ако не... вземи си, каквото си си наумил и обясни на тези след теб - защо е трябвало да си вземеш инвертор.

П.С. Какво ползваме с Блу1 го пише в подписите ни.
    П.П.С Човече, вземи си един вентилатор за 20лв. поне да не си дадеш парите на вятъра.
    П.П.П.С И понеже си икономист, се убеди в ползата да дадеш 600лв. в повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе