Страница 101 от 221 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Здравейте!
    С помощта на форума си избрах телевизор и е време за климатик, че това лято ни подпука яко вече.
    Та, търси се климатик само за охлаждане. Може да се пуска и на отопление ако навън е +10 +15, но за истинския студ си имам парно.

Ще се ползва само за 1/2 от тухлен апартамент, което представлява хол, трапезария и бокс и между тях няма стени. Общо ги сметнах 93 м3, като изложението им е югозапад, два прозореца дървена дограма. Изолация няма. Ако и ма значение: отдолу са гаражи и не се топлят, отгоре също не се топли.

Бюджет: до 1100 с монтажа. не подлежи на прераглеждане, толкова ми е лимита на кредитната карта.

Ходих до 2 фирми (Свищов):
    В първата ми предложиха ми 12-ки: Нео за 550, Мидея за 690 и Осака за 650 лв с монтажа. Точни модели не ми казаха.
    Във втората ми предложиха само мидея 18ка, но нямаха нищо налично, само по заявка карали, а точен модел: "според каквото има".
    Вариант е и техномаркет, но гледам не се изказвате ласкаво за техните монтажи, обаче знам с 99% сигурност че монтажите ги правят двете фирми при които ходих.
    Други идеи? Помагайте...

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Dec 2011

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от venata55
    Цитат Първоначално публикувано от Loveyoi
    Имам желание да си закупя инверторен климатик, но бюджета ми не е много голям-1300 лв с монтажа.
    цена 1400лв

5. Novice
    Тук е от
    Dec 2011

6. Тук е от
    Jun 2012

Тази Тошиба на пръв поглед не е лоша...КОПа не ми се струва много висок, ама сигурно за тия пари трябва да свиквам...Нямам претенции климатика да има екстри, за мен е важно да консумира възможно най-малко и да ме топли и охлажда...В този ценови клас тошибата ли е най-атрактивна?

7. Тук е от
    May 2012

Lovejoy, според мен Fujitsu Asyg 12 LEC е по-добър вариант като цена качество - 1350 лв с монтаж, с малко по-добър СОР и по-висок максимум.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2012

Пълен лаик съм в климатиците, но познати ми казаха да гледам КОП-а, че бил важен...ама и цената расте заедно с него...Като гледам, май работата върви към Fujitsu.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340204017[/time]_________________________________________________

Разгледах моделите на Fujitsu - има и модел 12 LKC, какво е мнението ви за него?

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Lovejoy
    Пълен лаик съм в климатиците, но познати ми казаха да гледам КОП-а, че бил важен...ама и цената расте заедно с него...Като гледам, май работата върви към Fujitsu.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340207580[/time]_________________________________________________

Разгледах моделите на Fujitsu - има и модел 12 LKC, какво е мнението ви за него?
    В офиса имам такъв работи чудесно за 730часа има 140кв или 24лв от зимата насам няма да съжаляваш и с него.

11. 777
    777 е офлайн

Тук е от
    Jun 2012

Здравейте!Регистрирах се тук защото мисля че ще получа най-адекватен отговор относно избора на климатик.И така накратко.Мисля да го ползвам предимно за охлаждане но в най-студените зимни дни и за отопление на спалня 12 кв/м.която е южна.Апартамента е добре изолиран и е с PVC дограма и PVC щори.Държа да е тих защото вътрешното тяло ще е над главата ми а външното на 1-1,5м от леглото.Живея много близо до морето и понякога влажността достига до 90-95%.Бюджета не е голям така че всякакви съвети ще са ми от полза.Благодаря на всички отзовали се.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от 777
    Здравейте!
    Е здравей, добре дошъл. Виждам, че си приказлив.

13. 777
    777 е офлайн

Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Е здравей, добре дошъл. Виждам, че си приказлив.
    Извинявам се но докато пишех съм натиснал нещо което не трябва.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Здравейте!Регистрирах се тук защото мисля че ще получа най-адекватен отговор относно избора на климатик.И така накратко.Мисля да го ползвам предимно за охлаждане но в най-студените зимни дни и за отопление на спалня 12 кв/м.която е южна.Апартамента е добре изолиран и е с PVC дограма и PVC щори.Държа да е тих защото вътрешното тяло ще е над главата ми а външното на 1-1,5м от леглото.Живея много близо до морето и понякога влажността достига до 90-95%.Бюджета не е голям така че всякакви съвети ще са ми от полза.Благодаря на всички отзовали се.
    Това да го ползваш само в най-студените дни не е добра идея. Климатикът не е духалка, да го включваш и изключваш без да се съобразяваш с външните условия.

16. 777
    777 е офлайн

Тук е от
    Jun 2012

По принцип спалнята я отоплявам с конвектор "ADAX" и за това казах че ще го ползвам само в най студените зимни дни.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

По принцип спалнята я отоплявам с конвектор "ADAX" и за това казах че ще го ползвам само в най студените зимни дни.
    Слагаш си Mitsubishi Heavy SRK / SRC 20 ZJX-S и в най студените дни си пускаш Adax-a. A ако си сложиш Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S, може и да не се налага да си пускаш АDAX-a, което обаче ще ти спести допълнително левчета за ток.
    А между другото, напълно е възможно и с първия климатик ADAX-a да е излишен, щото не вярвам да е повече от 1.4кВт. А ако се топлиш с толкова, то е ясно...

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

777 щом имаш алтернативно отопление и климата ти трябва главно за охлаждане можеш да погледнеш FTXS20K ,както и 25-цата. нов модел е и може да се окаже успешен , дайкин имат традиция отпосле да пооцапват нещата...
    въпреки всичко май е скъп ако няма да го ползваш и за отопление но не си казал пък цена... сложи лимит така не се знае колко мислиш че е смислено да се даде за климатиче.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе