Здравейте!
С помощта на форума си избрах телевизор и е време за климатик, че това лято ни подпука яко вече.
Та, търси се климатик само за охлаждане. Може да се пуска и на отопление ако навън е +10 +15, но за истинския студ си имам парно.
Ще се ползва само за 1/2 от тухлен апартамент, което представлява хол, трапезария и бокс и между тях няма стени. Общо ги сметнах 93 м3, като изложението им е югозапад, два прозореца дървена дограма. Изолация няма. Ако и ма значение: отдолу са гаражи и не се топлят, отгоре също не се топли.
Бюджет: до 1100 с монтажа. не подлежи на прераглеждане, толкова ми е лимита на кредитната карта.
Ходих до 2 фирми (Свищов):
В първата ми предложиха ми 12-ки: Нео за 550, Мидея за 690 и Осака за 650 лв с монтажа. Точни модели не ми казаха.
Във втората ми предложиха само мидея 18ка, но нямаха нищо налично, само по заявка карали, а точен модел: "според каквото има".
Вариант е и техномаркет, но гледам не се изказвате ласкаво за техните монтажи, обаче знам с 99% сигурност че монтажите ги правят двете фирми при които ходих.
Други идеи? Помагайте...