Страница 111 от 221 ПърваПърва ... 61101109110111112113121161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Diplomat+ ако бях на твое място бих си купил MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S -по мое мнение е по-добро и от двата предложени и пасва по -добре за тази стая от 12 квадрата и цената с монтажа е 1199.00 лв . 12-ката на фуджицу ще е голяма за тази стая и ще има доста форсиране на външното тяло през октомври-ноември и март-април.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2010

9-ка или 12-ка,зависи от загубите на помещението.Не видях някъде описание.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341253016[/time]_________________________________________________

justify,не е проблем дори 18-ка инвертор за малко помещение.Ще работи много икономично в преходните сезони,защото ще върти бавно,на малко ток,на големи топлообменници.Някой хора използват този вариант за да затоплят второ помещение,преходно,което не се ползва редовно.И запаса мощност им позволява.Дали е правилно е дискусионна тема!

4. Тук е от
    Jun 2012

ще се замисля над това, което казвате наистина, защото не бях подготвил такъв бюджет, а те го минават с около 200лв., не е чак толкова много но все пак...
    а тук попаднах на това: http://www.technomarket.bg/products/...-ras-rac-10eh1 мога ли да му се доверя за тази цена, колкото можех да се доверя и на Hitachi RAS/RAC 25FH6 (което излизаше пак толкова), за което наистина чух само позитиви от няколко места?

Само това "произведен в Япония" малко ме съмнява, но не му обръщаме внимание

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

В крайна сметка,ти решаваш.200лв са 20% от стойността.Във форума всеки се стреми да препоръча по-добра(скъпа) машина,но е възможно съпругата да иска развлечение за 200лв.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Diplomat+

Само това "произведен в Япония" малко ме съмнява, но не му обръщаме внимание
    Продължавай да не му обръщаш внимание.Някога беше така,видиш ли Made in Japan и го взимаш продукта,като знаеше,че ще те изкара ''до живот'',но вече са в употреба други нарицателни в други времена...това Made in Japan,ще става все повече екзотика.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    justify,не е проблем дори 18-ка инвертор за малко помещение.Ще работи много икономично в преходните сезони,защото ще върти бавно,на малко ток,на големи топлообменници.Някой хора използват този вариант за да затоплят второ помещение,преходно,което не се ползва редовно.И запаса мощност им позволява.Дали е правилно е дискусионна тема!
    Ти сигурен ли си че голям клматик в малко помещение е икономичен, щото аз не съм. Климатика трябва да е правилно оразмерен за помещението и само тогава може да бъде икономичен.

8.  

9. Тук е от
    May 2012

Хитачито Made in Japan е към 2500 лв, сам си направи сметка това откъде е минало и колко близо е било до Япония
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341307180[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    9-ка или 12-ка,зависи от загубите на помещението.Не видях някъде описание.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341256560[/time]_________________________________________________

justify,не е проблем дори 18-ка инвертор за малко помещение.
    Чутовна глупост, дай тогава да слагаме навсякъде 18-ки и 24-ки, няма значение че стаята е 10-15 кв.м.

10. marchela1406
    Guest

Изтривам публикацията. Няма смисъл да си губя времето тук.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

12. marchela1406
    Guest

Благодаря. Това го знам и мисля, че съм описала информацията в постинга. Само че малката ми женска главица не разбира кой климатик е подходящ.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Vimaxclima, не съм писал,че трябва да слагаме,защото първоначалната инвестиция трудно ще се върне.Но,ако имаме два климатика 12 и 18 инверторни,с еднакви коефициенти в сходни помещения ,определено икономичността ще бъде за този с по-големите топлообменници.При работа на минимум,той ще успява повече да намали разликата между температурите на изпарение и кондензация,което е основна предпоставка за висок коеф. по известните формули. за икономичност.Не говоря за някакво голямо преимущество,което да си струва инвестицията.Но ако ви падне нещо за без пари....Естествено 24-ка в 9кв. м изглежда налудничава идея по други причини.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

marchela1406 и във форума изобилства от търговци, които са ти написали поне десет лични съобщения в опита си да ти продадат един кашон...
    като казах лични съобщения ще бъда любопитен да съобщиш наистина колко си получила ако не е тайна...
    по отношение на климатиците, каквото и да те посъветвам ще бъда гарантирано опроверган и обвинен в пристрастие...
    тъй като и трите климатика стават хвърляй чоп и си отваряй очите кой ще монтира и сервизира, че от клиент да не станеш пациент във форума...

16. marchela1406
    Guest

Чакам да ме нападнат
    Е, добре, не мога ли да получа поне едно реално мнение на специалист?

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Реално мнение от специалист ще получиш само и единствено при оглед на място. Тук може да получиш само съвети от хора с добра душа и желание да помогнат.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

marchela1406,Зимата в Пловдив е мека,отопляваш южно-не е голям проблем.Но жегите през лятото,придружени с висока влажност са кошмарни.Спомням си младостта,когато обливах стените на помещението с вода.За 32,65 кв.м ми се струва 12-ка неподходящ,при все че е само охлаждане,но все пак Пловдив.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе