Със или без монтаж??? Защото тошибата е със монтаж.
Ето и цена без монтаж на Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai за 1588 лева
Със или без монтаж??? Защото тошибата е със монтаж.
Ето и цена без монтаж на Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai за 1588 лева
Със монтаж, мицобишито е на промоция което ме притеснява ,а даикина е със 7% отстъпка за два бр.
Някой може ли да даде линк за архив на температурите в Стара Загора?
Благодаря! Климатът в Чирпан и Сливен е много по-различен от този в Стара Загора, и аз се чудя защо няма метеорологична станция в Стара Загора, ама факт
Ето това също е вариянт: http://www.climashop.bg/climatic/cat...E9NKE-3_1.htmlПървоначално публикувано от petinka
Цената е с монтаж.
МИЦУБИШИТО пише, че е с вграден нискотемпературен кит и е с възможност за отопление до - 20г. .... а даикина е до -15г. още съм в дилема
Ако си убеден, че има включен нагревател в цената /1439лв./ го вземай, защото иначе без него масово фирмите го предлагат за 1350лв с монтаж.Първоначално публикувано от petinka
Иначе климатикът топли добре и работи тихо.
Зависи как е реализиран нагревателя. Ако работи цяла зима е направо гола вода. Къде ти отива далаверата ако едни 100 вата работят цяла зима?
Точно така, важно е да има термостат и да влкючва само при нужда.Първоначално публикувано от Mega
Mendeleev и аз съм от СТЗ и ще те помоля да ми изпратиш на лично съобщение името и адреса на фирмата за японските клими. Предварително благодаря.
... Термостата не вклюва само при нужда а под определена температура, стандартно под 2 градуса, което си е пак цяла зима. Трябва да включва само при нужда или с превантивна цел. Защото ако вече има лед трудно се топи със 100 вата, да не кажа невъзможно.
Да, мисля че този който му го предлагат сигурно е с термостат, а не се включва само при нужда. Щото ако зимата е топла :rolleyes:
Ами 100 лв. отгоре за управление с термостат е малко ... Направо да сложи котлона отдолу. Колкото и да е топла зимата два месеца са ти гарантирани.
Нагревателя, по принцип, е опция, т.е. заплаща се допълнително и мисля, че беше към 200 лв. миналата година, не съм много сигурен за цената. Има допълнителен термостат, включен в цената, но в управлението участват и другите датчици за температура. Нагревателя се включва само по време на обезскрежаване и изключва 3 мин. след края на цикъла обезскрежаване, да може да се изтече водата, без да замръзне.