Страница 13 от 221 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

MisterT според мен този ще ти свърши работа, но не съм наясно с цената.Плюса му е че може избираш коя клапа да работи -само долната или само гоната клапа.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от justify
    MisterT според мен този ще ти свърши работа, но не съм наясно с цената.Плюса му е че може да работи само долната клапа, а горната да е затворена в режим отопление
    Намира се около 2200 с монтажа. Тук има инфо за модела: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53872.0.html

4. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Намира се около 2200 с монтажа. Тук има инфо за модела: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53872.0.html
    Да и аз съм си фен на Тошиба, но все пак 2200 за 10-ка вече почва да идва доста солено, а и видимо по показатели не е нещо повече от предложените Дайкин и Панасоник. Макар че е вярно, че не всичко е цифри и показатели 600 лв. разлика при на теория еднакви машини си е доста.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Тези модели нямат проблем с ненужни и чести дефроси,ако имаш време прочети тази тема.
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,37825.0.html

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Не знам дали е добър SHARP GS/ GU-XP12FGR, просто го гледам по сайтовете... Който има опит, да каже дали става:

http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TxGxV4FlTcs

23dB(A)

При добра изолация може и да си достига минимума от 0.9. Моят Sharp 12LSR, навън като е по-топло, примерно +7, го видях да смъква до 220w консумация, колкото е по книга. Задържа го за 10-15 секунди само, но при мен е студено и имам големи загуби. При изолирано помещение би трябвало да задържа тоя минимум за по-дълго според мен. Не знам дали съм прав.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Тези модели нямат проблем с ненужни и чести дефроси,ако имаш време прочети тази тема.
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,37825.0.html
    Позачетох я още преди да пиша тук, но много малко конкретни данни за климатика и много странични писаници затова се пренасочих да питам тук. Малко се чудя защо при стенните климатици дайкините държат една идея по-високи цени от конкурентните машини, а при подовите са с най-ниска цена...дали няма някакви компромиси?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

При изолирано помещение би трябвало да задържа тоя минимум за по-дълго според мен. Не знам дали съм прав.
    [/quote]
    Или е по-вероятно да работи on/off с по-висока моментна консумация като моя Тошо

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от j_bojkov
    При изолирано помещение би трябвало да задържа тоя минимум за по-дълго според мен. Не знам дали съм прав.

Или е по-вероятно да работи on/off с по-висока моментна консумация като моя Тошо
    Нямам представа, човек... Обикновено ми работи на 400-500 вата, един път съвсем случайно го мернах, че е на около 220 и се загледах.

На 20 градуса на дистанционното си работи on/off, на 21 доста по-рядко изключва.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

По моя въпрос виждам ,че повечето сте препоръчали този Дайкин http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._podov_montag.
    Но някой беше ми предложил и този Панасоник http://www.technomarket.bg/products/...fe-cu-e9mke-3. Като ги разгледах и сравних Панасоника има по добри данни - по-нисък минимум и по-високи номинални и максимални отдавани мощности. КОП-а може да се каже, че е сравним и при двете машини. Ако може някой от вас който чете сервизни ръководства да каже има ли Дайкина предимство някъде напр. запазване на мощноста при ниски температури или нещо като ектсри или е препоръчан заради марката.

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

"Дайкина предимство някъде напр. запазване на мощноста при ниски температури"-да.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    "Дайкина предимство някъде напр. запазване на мощноста при ниски температури"-да.

Това проверено ли е по-ръководствата или го казваш по принцип за марката...все пак Панасоника го дават малко по-мощен. Някой има ли данни за килограмите на външните тела?

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте и от мен. За първи път ми се налага да пиша във форум и не знам дали задавам въпрос или давам отговор на някого, за което моля да ме извините.
    Предстои ми да си закупувам климатик само за охлаждане и евентуално отопление през преходните сезони. Прочетох доста теми, но повечето съвети са за клими за отопление. Въпросите ми са няколко:
    Удачно ли е да се охлажда апартамент с един климатик? - идеята е да се свали температурата с няколко градуса през лятото вътре - в диапазона 25-27 градуса (до 30 когато навън е 40) и да бъде приятно за стоене и да не те лъха директно студената струя. Апартамента е топлоизолиран с 5 см стериопор, дограмата 5 камерно PVC. Отоплението е на локално парно. Ако да - какъв да бъде климатика инверторен или конвенционален и евентуално предложения? Ако не е удачно - защо? Други варианти?
    Ако е инверторен ще работи ли на минимален режим когато достигне желаната температура или ще бъде в режим он/офф?
    Ако е конвенционален със степените на вентилаторите ли ще се контролира силата на въздушната струя?
    Бюджета е в порядък 1300лв с монтажа +-200лв. Идеята е да се сложи хубав (не китайски) кондиционер, по възможност икономичен и безшумен. Предварително благодаря за предложенията и коментарите! Ако бъркам някъде - казвайте ...

16. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от vanko66
    ...Удачно ли е да се охлажда апартамент с един климатик...
    Не е лошо да дадеш квадратура на помещението и планче на апартамента...

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от wizli
    Не е лошо да дадеш квадратура на помещението и планче на апартамента...
    Защото не ни бива много в гадаенето на боб.

18. Тук е от
    Dec 2011

Извинявам се за пропуска.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 221 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе