Страница 61 от 221 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Ами Daikina ми е точно срещу вратата и духа към по-дългия коридор,а този мисля да е срещу вратата на кухнята и да духа право към по-късия коридор,както казах те са на буквата "г".

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нещо такова имах предвид и аз.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами ти си го нагласила, аз нямам забележки относно избора и разположението :

5. Тук е от
    Feb 2012

Благодаря Ви за отзивчивостта момчета.Решенията ги взех благодарение на това което изчетох в този форум,така че заслугата е и ваша.

6. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Като цяло никакво компетентно мнение неполучих, аз ви казвам , че искам да ми е топло навсякъде като изключим спалня1, и недържа в банята да гоня температура а просто като стана да отида до тоалетна или баня да ми е комфортно.Мисля че като са отворени вратите топлия въздух ще затопля и коридора и ще допренесе за комфорта които желая.А за банята и тоалетната, да държа вратите отворени защото не се носят миризми от там, а когато се ползват са затворени.Все пак мерси за отговорите които ми дадохте но по никакъв начин не ми помогнахте да реша дали да сложа две нокрий или да направя нещо друго.За духалки и кварцови печки в банята изобщо нямам мерак.Единственно колегата estqwerty ме подкрепя до някъде.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Е нека ти кажа тогава, както виждаш от подписа ми във всяка стая имам климатик. Коридор с тоалетна общо 14м2. Сутрин оставям всички врати отворени и всички клими на 20С. Общата квадратура на апартамента е 90м2 с вътрешна изолация и пвц джамове. Колкото и време да работят на отворени врати винаги има разлика 2-3С от банята и коридора спрямо стаите а климите са си заспали и не я хващат таз разлика. Моето мнение, че няма да постигнеш комфорта който търсиш с 2 климатика, с 3бр. мисля да постигнеш нещо по-добро.

8.  

9. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Е нека ти кажа тогава, както виждаш от подписа ми във всяка стая имам климатик. Коридор с тоалетна общо 14м2. Сутрин оставям всички врати отворени и всички клими на 20С. Общата квадратура на апартамента е 90м2 с вътрешна изолация и пвц джамове. Колкото и време да работят на отворени врати винаги има разлика 2-3С от банята и коридора спрямо стаите а климите са си заспали и не я хващат таз разлика. Моето мнение, че няма да постигнеш комфорта който търсиш с 2 климатика, с 3бр. мисля да постигнеш нещо по-добро.
    3-4 градуса разлика не е проблем, напълно ясно ми е , че немога да докарам една и съща температура навсякъде, идеята ми е дали с тези клими и отворени врати ще ми е топло навсякаде, или да сложа по малки машини в трите стаи и да оставя вратите пак отворени.Смисъла ми е да стоплям повече стайте в които ще са климатиците и чрез отворените врати топлото да се разпространява в коридора(антрето) и в банята и тоалетната.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от pdydy
    3-4 градуса разлика не е проблем, напълно ясно ми е , че немога да докарам една и съща температура навсякъде, идеята ми е дали с тези клими и отворени врати ще ми е топло навсякаде, или да сложа по малки машини в трите стаи и да оставя вратите пак отворени.Смисъла ми е да стоплям повече стайте в които ще са климатиците и чрез отворените врати топлото да се разпространява в коридора(антрето) и в банята и тоалетната.
    да де, за това говорим, но в голямото помещение ти треа поне 12ка

11. Тук е от
    Feb 2012

Моля, кажете ми колко трябва да е минимално тръбния път ,при монтаж на TOSHIBA DAISEIKAI 6 10-ка

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Минимума за 6-а серия е 2 метра.Сложи си трите метра дето ти се полагат, ако идват много, да ги навият отзад.

13. Тук е от
    Feb 2012

Няма да има нужда ,мисля че точно около3 метра 3 и половина ще са нужни за монтажа.Ще си доплатя колкото е нужно над 2 -та метра.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В монтажа ти влизат 3 метра.Евентуално да доплатиш 1 метър.Мисля, че някъде 20-25 лева върви допълнителния метър, ако не се лъжа.Направи си ги 4 метра, по-добре е, стандарта за мощност е при 5 метра тръбен път.Иначе машината понася до 15 метра без дозареждане.

16. Тук е от
    Feb 2012

3 метра някъде другаде,но не и в Шумен явно.Тук монтажа ако е безплатен е до 2 метра.Иначе си плащаш.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ясно, някаква местна фирмена политика.До сега не бях чувал в монтажа да влизат 2 метра.Аз съм ползвател, де, не монтирам, та може и другаде да е така, освен в Шумен.Здраве да е, да ти сложат тогава колкото ти трябват.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

И двата ми климатика като са монтаж "сандвич" едно до друго външното и вътрешното тяло през стената (просто така се получи случайно от удобните разположения), 3м. ми звучат непостижимо за навиване отзад. Не че ме интересува де. Просто ми е любопитно при такива случаи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе