Страница 114 от 221 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от Cllay
    Е добре де, да речем до към 1200лв.Кое е най-доброто като съотношение цена качество и да е икономичен и тихичък
    На практика цената изключва всички останали изисквания защото 1200 лева за 25 квадрата не е # на качество, икономичност и тишина.

Освен това, за да има качествен отговор трябва поне и въпроса да е "качествен" и разкриващ конкретната ситуация

Климатик отговарящ само на критерия цена и без да се ползва зимата за отопление понеже няма такова поставено изискване към него би могло да е това LG S-12AT .Ако се ползва за отопление зимата може да издържи 2-4 години и да angel тъй като е слаб за 25 квадрата.
    Друг климатик може да бъде panasonic-cs-cu-te12hke или panasonic-cs-cu-te12dke при по-сурова зима обаче и постоянно напрягане да стопли и панасониците могат да "си заминат" ...

2.  

3. Тук е от
    Jul 2010

Колко пари минимум трябва да се заделят за климатик за да е тих и икономичен?
    Ще се ползва и за отопление да речем към 22 C поне.
    Този става ли SAMSUNG AQV12KBAN/X?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Cllay, ако дадеш повече подробности за помещението, ще получиш повече отговори на въпросите които задаваш.

5. Тук е от
    Jul 2010

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    -Жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
    -Цялосезонно ползване-охлаждане и отопление

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    в) квадратура на прозорците;
    г) изложението на помещението;
    д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    -южен дървен двоен стъклопакет
    -4кв прозорци
    -спалня
    -южно изложение
    -апартамент тухла

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
    -Стара Загора

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    -24/22 C

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    -Няма изолация

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
    -Телевизор

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    -1200лв

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    -15 C/45 C

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Cllay, за това помещение, определено ако си се насочил към нова машина, бюджета ти е доста орязан за нещо читаво, което да покрие твоите изисквания на 100%...А иначе, тези 25m² ще бъдат прекрасно охладени през горещите дни и отоплени през студените дни от машина с такива параметри...
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
    Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 ~ 3.9), 9600 BTU (1700 ~ 13300)
    Консумирана електроенергия: 495 W (55 ~ 940)
    COP: 5.66 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 ~ 8.1), 13600 BTU (1700 ~ 27600)
    Консумирана електроенергия: 680 W (55 ~ 2000)
    COP: 5.88 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 5.9 kW, 20100 BTU
    COP: 5.77 (средна стойност)
    Параметри на климатизатора при -15°С външна температура:
    Отоплителна мощност: 4.9 kW (16700 BTU)

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Преди 18 месеца можеше за около 1250-1270 лева да си купиш климатик Gree
    GWH 18 KF който може евентуално да закупиш от тук на цена без монтаж 1169 лева и от тук на цена 1369 лева с монтажаи той сигурно щеше да те отоплява и при -15 градуса под нулата.Нямаше да е икономичен колкото климатик за 2000-2500 лева(например фуджицу 12LT или тошиба 13 дайсекай 6), но и цената му не е такава.Сега този модел Gree e изчерпан в повечето фирми и където го има е на късмет.

Другата възможност е тази която Александарс посочи К2У(климатик втора употреба)- там има доста добри предложения, въпроса е дали сте склонни на компромис(втора употреба).

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте. Най-надлежно си попълних отговорите във въпросника.
    1. жилищно
    2. цялосезонно ползване-охлаждане и отопление
    3. Каква е:
    а) 20 м2, 52 м3
    б) ПВЦ, троен стъклопакет, нискоемисионно + високоенергийно
    в) квадратура на прозорците ~ 4 м2
    г) изложението на помещението - юг
    д) етаж – 2, 6м външна стена
    е) спалня-всекидневна
    ж) апартамент - панел
    4. Североизточна
    5. лято/зима – 25/20
    6. изолация – не /за сега/
    7. електрически уреди – телевизор, десктоп компютър, UPS, цифров приемник, осветителни лампи
    8. Сума – 1000-1200лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? -30 +40

Тъй като до сега не съм имал климатик, нямам никакви впечатления от марки, модели, типове и т.н. Дали е добра идея за тези пари да търся втора употреба с по-добри характеристики?
    Благодаря на всички, които ще си загубят времето с мен.

10. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте, казвам се Димитър. Няколко дни чета темите за климатици, но днес ми се наложи да се регистрирам и да помоля за съвет, защото ми се събраха доста термини, понятия, мнения и пояснения от многото теми и сега ми е една каша - все едно нищо не съм чел. Надявам се да получа съдействие за правилен избор.

Стая 11 кв.м., 2 външни стени, камък 60см. - имазани без изолация, алуминиева дограма с термомост и стъклопакет, таван 2,30м., партер, някаква стара изолация на пода под паркета.
    Желана температура през зимата 23-25 градуса. Понякога ще се отваря врата към коридор 6 кв.м. до 2 часа.

След 3 години ще се местя на нов апартамент, ще е възможно ли да се премести климатика. Обстановка на другия апартамент:
    Ново строителство, 2 етаж, стая 16 кв.м. таван 2.50м ако не бъркам, 5 камерна ПВЦ дограма, изолация, 2 външни стени, юго-западно изложение. Желана температура през зимата 23-25 градуса. В стаята на апартамента под нас се поддържа 22 градуса, а над нас - неизвестно.

Очаквам вашите предложения за марка и модел. Разполагам с 1200 лева(за климатик + монтаж).
    Желателно е да ми препоръчате нещо, което да закупя от Асеновград. С други думи - от ТЕХНОМАРКЕТ или http://www.megaklima.eu/toshiba.html Дано линка не се сметне за реклама.
    Дано не съм се натрапил много с първото си мнение.
    Благодаря за отделеното време и внимание!

11. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Другата възможност е тази която Александарс посочи К2У(климатик втора употреба)- там има доста добри предложения, въпроса е дали сте склонни на компромис(втора употреба).
    По-добре е да си е чисто новичък.Тези които е препоръчал гледам са доста икономични но предполагам, че са й доста пара!За помещение от 25кв.м кое е най доброто като избор при по-ниските цени.Този самсунг има ли негативи за него, грабна ми много окото.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Бягай мноооооого далече и мноооого бърдже от марка като самсуняк откъм климатичните й "изпълнения",ако искаш да те топли. Това,че са лъскави и мязат на скъп климатик ,не означава че топлят . Поогледай колко са негативите в раздела за самсунг зимата.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

ти новите модели на самсунг видя ли ги? или караш на стари отзиви? я кажи един нов модел на самсунг как му е абревиатурата?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Не искам и да ги виждам дори на OLED дисплей....Виждал съм сърдечна операция по Дискавъри,искаш ли да ме пробваш като хирург ?

Преди два дни обаче видях заедно с мераклия за Самсунг нещо суперинтересно - как модели,които продаваш ти и КиК ,ги няма в сайта на Самсунг !

16. Тук е от
    Jul 2010

На коя марка и модел да се спирам?

17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Не искам и да ги виждам дори на OLED дисплей....Виждал съм сърдечна операция по Дискавъри,искаш ли да ме пробваш като хирург ?

Преди два дни обаче видях заедно с мераклия за Самсунг нещо суперинтересно - как модели,които продаваш ти и КиК ,ги няма в сайта на Самсунг !
    и кои са тези модели? и в кой сайт си гледал?

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Едва ли имат няколко различни...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе