Това важи ли за LDC? Аз когато беше включен, все го "ръчках" от "Quete", на "Low", след което на "Medium".Първоначално публикувано от ivan1
Това важи ли за LDC? Аз когато беше включен, все го "ръчках" от "Quete", на "Low", след което на "Medium".Първоначално публикувано от ivan1
Да, и за ЛДС е така.Моя от 4 години е на АУТО, не съм я закачал турбината от монтажа.
Не знаех...Първоначално публикувано от edi1
Каква е разликата между тези панасоници?
CS/CU-E9-MKE-3 Etherea и
CS/CU-E9-LKE-3 Etherea
Почти никаква.Само една екстра повече.
babati,Първоначално публикувано от babati
Имам CS/CU-E9-MKE-3 Etherea и не мога да твърдя, че е толкова безмислен дефроста.
Като стане по-студено, не дефроства ли по таймер? За мен един качествен дефрост алгоритъм трябва да разскрежава климатика само когато е заскрежен, а не когато климатикът е съвършено сух Ако времето не е влажно, климатикът трябва да може да работи и с цели дни, без да размразява.Първоначално публикувано от prince
Не забелязах такава тенденция в големите студове.
Не знам, аз друго чета по форума, дори и за NE серията:
https://forum.setcombg.com/index.php...,54269.42.html
Масово тези клими разскрежавали на време. Мой приятел има e15lke-3 и също му дефроства по таймер. До около -6 бил добре, надолу ставали зле нещата - на всеки 20-30 минути разскрежава! И просто не може да му стопли помещението
Нека уточня, че става въпрос за Пазарджик - влага от Марица има достатъчно. Студ и сняг, също.
Няколкото пъти, когато съм излизал да погледна по време на дефрост, винаги е имало причина за действието. Не съм имал никакви проблеми в големите студове. Нито е ставал "ледена буца", нито е имало проблем с подържаната температура.
Също така, не разбирам кое точно е станало зле при твоя приятел. От линка също не видях оплакване, а само твоя въпрос. Може би, не е могъл да отоплява помещението?
Не ставаше въпрос за замръзване на климатика Ами за влошаването на комфорта поради честите дефрости. При моя приятел помещението изстива...
А за NE серията ти дадох страницата, на която съм задал въпроса, да А на следващата страница първото мнение е отговорът на собственика на този климатик
Климатик с добър дефрост алгоритъм за мен е такъв, който натрупва толкова много скреж по ребрата, че не можеш да ги видиш дори... Стои си така с леда около час и чак тогава дефроства Тоест колкото се може по-рядко - както са Тошиба, MHI, Sharp. Поне за тях знам със сигурност че няма компромис в това отношение, дори и при най-ниския ценови клас. За останалите марки не знам как са. Високият клас на ME вероятно е ОК в това отношение, но пък ниският им клас GE-VA сериятадефроства по таймeр. Дайкин не ги коментираме. Фуджиците не знам как са изобщо не съм чел за тях.
Не зная на твоя приятел какви са му условията и начина на екплоатация на машината и не смея да коментирам. Изказвам наблюденията си за моя климатик.Първоначално публикувано от babati
Съжалявам за приятеля ти!
Относно отзивите на колегата turboie, първо са за леко различен модел климатик, и второ - пак ще повторя - не зная при какви условия работи.
До момента съм доволен и се надявам, и в бъдеще да е така.
Това е най-важното И не си единственият Доста хора се радват на качеството на тези климатици Аз просто изтъкнах това като един от малкото недостатъци на този модел, стремейки се да дам реално и обективно мнение за машината, за до може човекът да е наясно какво купува все пак.Първоначално публикувано от prince
С е15lke-3-то се топли къща в Благоевград, без изолация, на втори етаж, с изолация на тавана, а помещението е около 22 квадрата, с височина 2.70. По думите му (аз не съм ходил там лично) комфортът под -6 градуса не е на ниво...
А NE серията я дадох просто като пример, защото все пак това е NORDIC серията на Panasonic и би следвало всичко да е на ниво при нея... Но очевидно има някой недостатъци този климатик... за наше голямо съжаление... Все пак друг NORDIC модел за 1700-1800 лева едва ли има
Относно размразяването на време според мен нее недостатък По добре е да няма никога лед и скреж от колкото даме викат да размразявам или клиента сам с кофи вода даси размразява въшното тяло и да пцува че е дал един куп пари и накрая с кофа вода да мръзне на някоя стълба И наи важното е нужен качествен монтаж и добра топло изолация на помещението зада работи добре и да дава икономия ако някои се самнява в NE то нека ми покаже заледен модел от тая серия много ми е любопитно да го видя ?
Климатикът ти според мен не замръзва поради нагревателите, иначе честите дефрости не го спасяват от това да му замръзне тавата. Пример е Daikin... Често размразява, но има замръзналиПървоначално публикувано от turboie