Само че това е при 20*.
При Т 7* тази топлина е поне двойно повече.
При 20* Ведо няма нужда ни от охлаждане, ни от отопление
Само че това е при 20*.
При Т 7* тази топлина е поне двойно повече.
При 20* Ведо няма нужда ни от охлаждане, ни от отопление
Е, разглеждаме стационарен режим при 20*,които са да кажем нормата.Първоначално публикувано от badr
При 7* вярно са повече. Не двойно, но повече, на пръв поглед с около 50% (в цитираната таблица има само до 10*)
Но така или иначе в стаята, ВЕДО ще иска да му е поне 20*, ако не и повече защото той и жена има. А жените и на 25* още им е студено...
Тея 20* за да се достигнат от 7* само с печалби от хора няма да стане.
То човек пишман да стане да попита нещо и веднага стадо заклети онанисти го налазват...и те не знаят защо...
Обиди няма да се толерират!
BEDO, Това е моето предложение SHARP AY/AE-XPC12JR - 1300 лева с безплатен монтаж и пълна гаранция на целият климатик 5 години. При инверторите гаранцията е много важна тъй като частите, а от там и ремонта е много скъп. Не би трябвало с този модел да има проблеми с отоплението на 12 m² тухла. Официално моделът е предвиден за отопление до -15°С. Днес си на квартира в 12m² след година може да си в 20m², климатика трябва да се купува с перспектива.
Колеги,
предложете климатик до 1500лв.
Помещението е стая-всекидневна, със северно изложение. Външна стена около 5м2 -заедно с прозореца, (останалото е тераса). Другите стени са вътрешни. Обща кубатура: 72м3. От Варна сме и тук има много вятър, ако това има значение
Логично, искаме инвертор, безшумен и икономичен (доколкото е възможно).
Аз преди време си взех Панасоник и засега съм много доволен. Гореописаният е за баща ми.
Благодаря предварително.
Така-предложения за моя казус: 1.SHARP 09JR-1100 лв.
2.М. GE 25VA -1350 лв.
3.Panasonic E 9NKE -1450 лв.
4.Daikin FTXS 25K-1450 лв.
Цените са с вкл.монтаж.
Последни съвети-засега тоя Sharp е първенец в избора ми.Дайте мнения,моля.Благодаря!
Колеги, преди време питах и за моите нужди препоръчахте 09LDC.
Тогава нещата се отложиха малко, но сега пак са на дневен ред,
и въпросът ми е има ли ги още LDC моделите, и има ли към момента
алтернатива в неговия клас +/- 100-200лв?
Благодаря предварително! :beer:
Porter става.Има го някъде може би във Ви макс.
За твоя случай стават още Sharp AY/AE-XPC09JR и MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZJ-S
Ако купуваш Шарпа обаче 12-ката заедно с монтажа ще ти излезне по евтино от 9-ката, докато има промоция безплатен монтаж .
Може ли мнение за National CS - 223HB-W? Помещението е кухня 38-40 кубика, Последен 5-ти етаж с изолация на тавана, ПВЦ дограма с К-стъкла, тухлена кооперация. Цената на климатика е 680лв и още 140 за монтаж.
http://www.technomarket.bg/products/...-ay-ae-xp12ghrПървоначално публикувано от Garibaldi
Слаб е! При ниски температури няма да смогва.Първоначално публикувано от dinko69
И този не става за 15м²-слаб е.Гледам има слаб компресор който се развърта до 3,6kw. и максимум консумация от 850w.При 2° остават 2,6kw. макс.Ако няма върхови 22ки,виж 25ци и 28ци тогава, или цената е определяща?Първоначално публикувано от dinko69
Бюджетът е до 900лв с монтажа. А самата машина дали е надеждна? Гледам че е 9-годишна.
Здравейте.Моля за инфо за два климатика,за които нищо не можах да намеря-Sanyo E28 N ,Sanyo CYO 28 Y(или CYD 28 Y,не можаха да ми кажат точно).И двата са втора употреба,100 V.Интересува ме година на модела,и тт данни-те им.
Благодаря предварително.
Sanyo E28N има такъв модел от 2003г.-много добър от върховите серии,има UV лампа,йонизатор и си вади филтрите за по добро/мързеливо/обслужване(пише,че е добра екстра за трудноподвижни хора).Ползвал съм такъв-струва си парите.Перата се регулират от дистанционното,а и клапата е разделена на две и може да избираш реене ляво/дясно.За другия модел има нещо объркано в изписването.
за E22N има писано из форума.