Една боза са, но единия поне няма претенции...Първоначално публикувано от stelaartoa
Една боза са, но единия поне няма претенции...Първоначално публикувано от stelaartoa
Че то и другия няма претенции...
Има, водят го, че топли много до -15. Ама май повече време в дефрост прекарва. Реално си е лятна машина.Първоначално публикувано от stelaartoa
Никой не го води ,в оригиналния каталог дават данни само до -10 гр.Май само продавачите го знаят това,че топли много на -15 гр...
Вече и излъганите клиенти понаучиха.
... Спирам да спамя темата, че ще дойде горския и ...
слагай дайсекая 6-цата и не му мисли.Първоначално публикувано от desniki
щом е преходна спалнята гледай да монтираш вътрешното точно с/у вратата за да може по-лесно да обдухва, стават тез майтапи но малко по трудно. ако трябва плати си за някой друг метър тръбен път. ще се справи - зимата в спалня повече от 20 градуса не ти трябват.
интересно ми е и на мене за стената - средата ... дори и по цени нямат какво ТОЛКОВА да подредят нагоре.
Здравейте,момчета!
Предстои ми закупуване на климатик за отопление/охлаждане на южна стая-спалня,тухла,2 етаж,12 кв.метра...На квартира ще сме там,но сме с малко дете и чакаме друго та ми се иска да не взема някой боклук,за което моля за компетентни предложения.От Хасково сме -обиколих вчера два магазина -в единия ми предлагат Мидея инверторен/забравих модела/ за 800-900 лв в другият Хитачи RAS/RAC-35FH6 за 1000 лв плюс 100лв монтаж... Знам,че по-скъпото е по хубаво,но искам нещо средно до 1500 лв с монтажа.
С малко дете е добре да има плазмен филтър,примерно Шарп 09 JR или нещо от Панасоник,примерно 09 MKE-3.
http://www.**********************/klim...09hke-884.html
http://www.**********************/klim...2011-1085.html
http://www.**********************/klim...09jr-1188.html
И защо са ти предложили 35ца за 12 м2 ??????
Ами и на двете места ми предложиха 12-ка...сигурно да има малко запас от мощност ли или щото съм на квартира и след време ще ида другаде...и тн.незная,но по принцип нямам против.Не държа на някви особени екстри-йонизатори и др.ако допълнително оскъпяват покупката-просто искам макса за цена-качество. То кой ли не го иска..
Четирима в 12кв?!Защо ви е отопление.Тялото излъчва около 300в топлина.1200 са ви достатъчни.Пък ако не ще направите и трето.
Ако е изолирано,може и 9-ка,но по-сигурно 12.
Много си завишил ватовете от човек...
По скоро са около 100W/човек
Галинчо,4 души бяхме в затвора в една стая,ама беше преди време,ако имаш конкретни предложения за климатик -заповядай!
Бих те посъветвал за Хитачито имам монтирани от него и никакви ядове дори през изминалата зима.Първоначално публикувано от BEDO
За изчисление на климатизация се приемат 300. При отопление не се взимат под внимание.Първоначално публикувано от joro_tt
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1343754738[/time]_________________________________________________
Говори се за някакви промоции август в Бриколаж,но не съм проверявал.Първоначално публикувано от BEDO
офф....
Справочник по ОВК част 1, проф.Станчо Стамов
Табл.8.35
Отделена топлина и влага от един човек при 20град в помещението:
В състояние на покой,W:
явна 92W
скрита 27W
пълна 119W
При лека работа
явна 99W
скрита 52W
пълна 151W
При тежка табота
явна 128W
скрита 163W
пълна 291W
Т.е. ако приемем че BEDO, заедно със жената и децата (въпреки че тези стойности са за възрастен човек, за деца за по малки) в спалнята ще извършват тежка работа (вдигане на тежести, бой, секс), печалбите от хора ще са към 300W/човек. - това само в режим на охлаждане, т.е. тези печалби не са печалби, а загуби.
В режим отопление съгласно Наредба № 7 от 2004 г. за енергийна ефективност,топлосъхранение и икономия на енергия в сгради, Приложение 3, т.9, в режим на отопление се вземат под предвид само метаболичната топлина от обитатели - т.е. явната топлина, за която ВЕДО трява да изкърти кревата в спалнята че да я докара го към 300W.