Страница 155 от 221 ПърваПърва ... 105145153154155156157165205 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,311 до 2,325 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ivanovvuy, Стига си писал глупости с тези топлообменници на Daikin. Това, че някъде някой казал глупост не означава, да я разнасяш наляво и надясно, дръж си я за себе си.

Хората имащи Osaka и пишещи във всички възможни форуми са много малко. Чудя се и аз на липсата на отзиви от ползватели на марка с най-голям пазарен дял. Но след като в интернет няма нито документация нито отзиви вземаш телефона си с камера, отиваш в магазина и снимаш табелките на двете тела после ги показваш тук и питаш поне по параметри как е.
    valen1 А ти да не би да си ги отварял че си толкова сигурен че не са с топлообменници на Дайкин? Както на всички е известно марката Осака няма собствено производство а ползва готови елементи на други марки. Защо не и Дайкин? Всичко се прави в Китай и при добри бизнес преговори ...китаеца ще продаде всичко на всеки....
    Аз също имам Осака и знаеш ли какъв е компресора вътре - Митцубиши.... - този месец започна 10 тата си година

А липсата на отзиви при най-разпространената марка може да означава и липса на причина за отзиви..... когато всичко си е наред никой няма да тръгне да пише по форумите.

ivanovvuy както при всяка техника така и тук има известна доза късмет. Ако случиш на бройка ще те изкара дълго. При климатиците лисата или наличието на проблеми до голяма степен зависи и от монтажа им. Затова там трябва много да се внимава.
    За Осаките няма да намериш нищо в нета, по простата причина че това е марка която се сглобява в България (внася се на части). Затова снимай табелките както ти каза valen1 покажи тук и така ще може да ти се отговори.

Единственото нещо което не харесвам на Еко-Клима е сервизното им обслужване и по-точно извънгаранционното. Наистина е по-добре да не опираш до него

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Ето моя случай:

Апартамент в Стара Загора, ново строителство, външна топлоизолация, основно западно изложение, последен 5-ти етаж, без преходни стаи, допълнително поставена изолация на тавана - 5см. минерална вата + 12 мм гипсокартон, PVC дограма средно към добро качество, височина на стаите - 2,65 м.

Ще отоплявам и охлаждам следните три помещения:

1. Всекидневна с непреграден кухн. бокс - 33 кв.м., две външни стени - западна с прозорец + вратопрозорец (общо 8,5 кв.м.) и северна с един прозорец с площ на прозореца 0,75 кв.м;

2. Детска стая 17 кв.м. - с 1 външна стена около 8 кв.м. западно изложение в това число 1 прозорец от 3,9 кв.м.;

3. Спалня 12 кв.м. - с 1 външна стена около 8 кв.м. западно изложение в това число 1 прозорец от 3,9 кв.м., стаята се намира между другите две отопляеми стаи.

температура от 21 - 22 градуса при отопление през зимата ще са достатъчни.

Спрял съм се на следните климатици - за всекидневната - Нокрия 14 (около 2300 лв), за детската стая - Мицубиши MSZ/MUZ GE25 VA (около 1200 лв). Все още се колебая за спалнята. От фирмата която ми прави подготовка за монтаж ми предлагат същото Мицубиши и за спалнята, но като се има предвид че в стаята ще има мебели - гардероб, спалня, скрин, остава да се топлят 26-27 куб.м. и се опасявам, че ще се получи сериозно преоразмеряване. Може би по-подходяща ще е някоя седмица с номинална мощност при отопление около 2 Кw . Посочените приблизителни цени на климатиците са ми бюджетния максимум.

Благодаря за съдействието!

4. Тук е от
    Aug 2012

Re:Помощ за избор на климатик...

Нещо друго като идея...
    Принципно се загледах в тези
    ASYG-12 LLC
    ASYG-12 LE
    и някакъв Ниппон LX 15 HDC
    Някой от тези не би ли ми свършил работа за едното помещение ?

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

EbleSs, за "Помещението е 4х4.20 + "вкарана" тераса около 3-4 кв. височина 2.60 една външна стена (на терасата) с дървена дограма (кофти) но по план скоро ще се сменя с ПВЦ", този модел, смятам, че ще покрие нуждите ти:
    Fuji Electric RSA-12LKC~ROR-12LKC
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
    Охлаждаща мощност: 3.4 kW (0.9 ~ 3.9), 11600 BTU (3070 ~ 13300)
    Консумирана електроенергия: 1060 W (25 ~ 1400)
    EER: 3.21 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.9 ~ 5.6), 13650 BTU (3070 ~ 19100)
    Консумирана електроенергия: 1105 W (250 ~ 1990)
    СОР: 3.62 (клас А)(коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.0 kW, 10239 BTU
    Консумирана електроенергия: 1900 W
    Шум на климатизатора: вътрешно тяло 21~43 dB, външно тяло ~50 dB

6. Тук е от
    Aug 2012

Цитат Първоначално публикувано от Pat

ivanovvuy както при всяка техника така и тук има известна доза късмет. Ако случиш на бройка ще те изкара дълго. При климатиците лисата или наличието на проблеми до голяма степен зависи и от монтажа им. Затова там трябва много да се внимава.
    За Осаките няма да намериш нищо в нета, по простата причина че това е марка която се сглобява в България (внася се на части). Затова снимай табелките както ти каза valen1 покажи тук и така ще може да ти се отговори.

Единственото нещо което не харесвам на Еко-Клима е сервизното им обслужване и по-точно извънгаранционното. Наистина е по-добре да не опираш до него
    Благодаря за точния и коректен отговор. Дано в този форум има повече хора като теб. Ето и снимките, които искахте да видите:

http://prikachi.com/images.php?images/69/5179069w.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/78/5179078t.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/82/5179082X.jpg

7. Тук е от
    Aug 2012

Здравейте! Реших да си взимам климатик, защото мисля, че ще ми е по изгодно да ме отоплява през зимата. След много четене и след като се запознах с плюсовете и минусите на повечето марки се спрях на Panasonic и по конкретно на два модела : http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...-ye-12mkx.html и http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...u-re12nkx.html стаята ми е 26.6 квадрата - на кубатура 63.6 куб.м. което се вмества в изискванията на тези 2-та климатика. Така че стават ли тези 2-та за отопление на такова помещение през зимата или не.. максималната сума, която мога да си позволя за климатик е 1400-1500 лева и кой е по -добър от 2та. Ако не стават за отопляване предложете някой друг за предпочитане панасоник. освен това климатик за отопляване става ли и за охлаждане от време на време през лятото или трябва само за отопляване да се ползва?

8.  

9. Тук е от
    May 2012

t0xic6, мога да ти препоръчам следните 2 модела в ценовия клас, който си посочил - Fujitsu Asyg12LEC и Mitsubishi Electric GE35VA. И двата модела са по-добри от споменатите Панасоници, когато става дума за отопление. Все пак ако държиш да бъде Панасоник виж модела E12NKE-3.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

t0xic6-Ето това е твоя климатик http://www.**********************/klim...011-1087.html#
    Всички климатици стават за охлаждане и точно инверторните са по икономични и комфортни.

11. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от EbleSs
    ASYG-12 LE
    Някой от тези не би ли ми свършил работа за едното помещение ?
    Този ще ти свърши доста добра работа и е с по-нисък раздох от модел 12LKC.

12. Тук е от
    Aug 2012

за Fujitsu съм чувал негативни коментари особено по отношение на шум за митсубиши незнам, но 2-та панасоника изглеждат много добре. друг фактор при избора ми е и здравината на климатика естествено с редовна поддръжка предполагам панасоник са здрава марка?

13. Тук е от
    Nov 2011

И аз съм от Стара Загора и след дълго обикаляне и четене си взех климатик втора употреба. При еднакви консуматори на ток за месец юли 2011 и съответно 2012 година, при положение, че повишиха цената на тока платих около 20 лева по-малко. За безшумната работа и комфорта създаващ климатика да не говорим. Ако искаш нов можеш да отидеш на "Христо Ботев" 4 ( няма да казвам името на фирмата да не прозвучи като реклама ). След обикаляне на всички представители за нови климатици тези ми се струват най-читави. Ако искаш втора употреба ( пак си има гаранция ) мога на лично да те насоча към фирмата сложила ми на мен и от която съм много доволен от монтаж и климатик.

14.  

15. Тук е от
    May 2012

Искам мнение за два модела климатици за спалня 12кв. DAIKIN FTXS20K и MITSUBISHI ELEKTRIK MSZ-GE25VA ,кой да избера за отопление т.е. не искам да замръзне зимата и да умрем от студ.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравей,прочетох отзивите ти за климатик втора употреба.Аз съм на същото мнение за втора употреба но не мога да попадна на коректна фирма.Можеш ли да ми дадеш кординати на тази фирма ти откъдето си взел твоя климатик и да ми кажеш нещо повече за тях.Аз също съм от Стара Загора

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За 12 квадрата стая аз бих избрал Toshiba, RAS-10SKVR - Daiseikai

А иначе имам познат който има дайкин 50-ка и мицубиши илектрик GE25VA и мицибишито му харесва доста повече защото издухва по топъл въздух.

От двата посочени от вас, аз бих избрал дайкина, но ако избирах за мен бих избрал тошибата от линка ми.

18. Тук е от
    May 2012

MITSUBISHITO ni go predlagat za 1439lv. a DAIKINA za 1575lv. ще взимам два за еднотипни стаи та цената е от значение

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе