Хубава е машината за тази цена, няма какво да му мислиш.
Хубава е машината за тази цена, няма какво да му мислиш.
35-цата не е за 28 кв, най-много 23. Ако мислиш че малка машина с коп над 5 сложена в голямо за нея помещение ще е икономична, няма да е така.Трябва ти 50-ката на МЕ или предложените по горе.Иначе ще имаш климатик който ще се форсира като Ф1 .Първоначално публикувано от klark
п.с
Имам в предвид GE 50 VA, цената е като на FD 25.
Днес ходих до една фирма и разпитах за някой климатици. От там ми предложиха ASYG 12 LLC който бил същият като 12 lkc ... дори ллц заменяло лкс като модел .. разликата била само в маааалко по високото потребление на енергия от страна на ЛЛЦ доста минимална разлика. Е.. има ли нещо вярно в казаното или просто гледат да те смотат... ЛЛЦ наистина ли може да ми свърши работа .. ?
Ако искаш да се топлиш го взимай който ти го монтира ще ти даде гаранция,някой колега да ти каже друг толкова добър за тези пари,че аз не знам панасоник съм чул че са добри,но ... незнам кой модел е за зимата гледай COP-a да е над 4Първоначално публикувано от petinka
Здравейте,
Предстои ми покупка на климатик и ще се радвам на мнението ви. Ето отговор на въпросите:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
За жилищно помещение.
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
И за двете.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - около 35 кв2 - 100 куб
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ, 2-ен стъклопакет, обикновенно стъкло
в) квадратура на прозорците; - 14 кв2
г) изложението на помещението; - южно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)? - 2 етаж от Къща, отдолу и отгоре не се отоплява
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - кухня и трапезария
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Южна България, град Петрич
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - За лятото около 27-28, зимата 24-25
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? - Телевизор, печка, съдомиялна, хладилник, абсорбатор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик. около 2400 лв с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? - При нас не мисля че пада под -5 ,. Лятото 40, 41
За сега съм се насочил към 14-ка Nocria, но очаквам и вашите предложения. Ако има и някой от форума от град ПЕтрич бих се радвал на неговото мнение и евентуално преглед на помещението и монтаж. Благодаря предварително за отговорите!
Не е точно така, ЛЛЦ-то е с доста орязано откъм килограми външно тяло и максималната му мощност също е доста по-ниска. Като цяло ЛЛЦ-то не е тестван още в зимни условия, така че по-добре ЛКЦ или ЛЕЦ.
Нокрията е най-доброто за това помещение при този бюджет, направо си го вземай, само гледай монтажът да бъде на ниво
Благодаря за отговора, Можеш ли да ме насочиш за това как монтажът да бъде на ниво? Това което прочетох е:Първоначално публикувано от Vimaxclima
- задължително да се вакуумира поне 15 мин
- евентуално ако искам тампони и
- тръбен път 5 метра ?
Има ли нещо което пропускам ? Наясно съм, че ако майстора иска може да ми направи калпав монтаж, но все пак да имам представа.
Най-важно е да ти вакуумират, а колко метра ще бъде тръбния път зависи от помещението и възможностите за монтажа. Не е задължително да бъде 5 метра, 2-3 метра също е ок. Тампони си сложи, защото при монтажа е по-лесно отколкото после при поставен климатик.
В крайна сметка някой може ли да сподели преки впечатления от RAS-10SKVR-E2. Гледам още го няма по доста от фирмите, пишат го уж DAISEIKAI, но никъде не намирам подробна информация?
Евентуално за монтаж PowerClima? Някакви отзиви от тях, тъй като съм патил вече от препоръчваният преди време тук Ванко.
Хубаво е ако някой има повече информация за тази серия SKVR-E2 да сподели, ще бъде полезно.
Според една от родните ценови листи виждам, че машината се произвежда в Тайланд, за разлика от останалите DAISEIKAI - Япония. Хайде да видим някой по запознат ще изскочи ли? :-)
pippo ето тук се коментира дайсейкая накратко:
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg592443
И вече всички от върховите серии се правят в Тайланд-просто там е изнесено производството-и за японския пазар също.
И ако решиш да го монтираш- Мега е твоят човек.
Здравейте,
и ние решихме да се отопляваме с климатици. Става въпрос за помещение около 35 кв.м. 2.60 метра височина - 2 нива, денивелация около 50 см. , кухня, трапезария, хол; едноетажна къща, външна изолация, ПВЦ дограма; изложение юг, запад. Поради свития бюджет предлагат 2 климатика Инвентор - американски. Не мога да намеря никакви отзиви за тях. Моля,помогнете!!!
Защо не си го и закупиш от PowerClima? Няма да имаш никви проблеми човека е много точен и педантичен относно работата си.Първоначално публикувано от pippo
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346266440[/time]_________________________________________________
Тия дето ви предлагат този инвентор за американски им кажете че ви лъжат много нагло. Изобщо не им се вързвайте на тия дето ви ги предлагат. Ориентирайте се към Фуджитсу Тошиба Митсубиши.Първоначално публикувано от Tutsy
Ей кви измамници как само лъжат днес чух за осака с компресор даикин.
Писах Американски само за ориентация, обясниха ни че ги правят в Китай. Просто не намирам никакви отзиви за тях.
Цената им е по около 1300 лв. за брой. Фуджитсу, Тошиба, Митсубиши - цената е на друго ниво.