+1
да вярно е панасоника наистина е до -5* C. Ами това обезмисля колебанията ми. Всъщност в този ценови клас изборът май не е голям
В този ценови клас са базовите инвертори на ME (MSZ-GE35) и Daikin (FTX35JV)Първоначално публикувано от mitkomitaka
Предвидено е angelПървоначално публикувано от gnf
А и той има козирка
Е, в този случай за какво ти е тава?Първоначално публикувано от Dimitar01
Тая картинка ме навежда ма мисълта че комшиите зимата не трябва да си подават главите през прозореца
Здравейте
търся съвет преди да си взема климатик. В едната стая има Fujitsu (не помня какво точно) взето от toplo, а сега ще слагаме и в другата стая: 25см2, 62-63см3, 2 големи но добре уплътнени PVC прозореца, 2 външни стени санирани отвън и отвърте, югозападно изложение.
Ограничение за бюджет не мога да кажа понеже не съм много наясно с пазара, но нека ориентировъчно да е 1500-2000 лв. Искам да е на принципът да е скъп, но икономичен. Ще се ползва и зимата, така че колкото по-икономичен, по-добре. Ако съм пропуснал някаква информация кажете. Дали просто да звънна на същата фирма и да си кажа, че искам икономичен японски климатик и да ги оставя те да ми препоръчат или вие имате нещо да препоръчате? Може и от техния сайт да ми препоръчате, така че да съм подготвен като дойдат да ме консултират
Какво мислите?
Например ето това:Първоначално публикувано от Vegetto
http://www.**********************/klim...012-1428.html#
ако имаш повече пари и ти се дават най добре това:
http://www.**********************/klim...i-5-1495.html#
Vegetto, в посочения от теб бюджетен диапазон има още няколко подходящи модела:
1. Sharp AY-XP12GHR
2. Panasonic KIT-NE-12MKE
Успех!
Здравейте,
И аз мисля да минавам на климатици за отопление тази зима.
Искам да оборудвам 2 етажа от фамилната ни къща.
Ет.1 - едно общо помещение "Г" образно около 40 кв.м. - кухня, столова и хол.
Ет. 2 - три спални:
1. Малка 10 кв.м.
2. Малко по голяма - 16 кв.м.
3. и най-голямата е 22 кв.м.
Като цяло къщата е стара, тухла, няма изолация (това ще се прави догодина) и е със стара дограма.
Иска ми се да взема оптималните климатици като цена и качество. Доста държа да не хабят много ток.
Моля помагайте с предложения
Предпочитам да ги взема от 1 доставчик, а не да се занимавам 100 пъти.
Не си посочил бюджет, град, желание за поддържана температура. Имай в предвид, че като санираш нещата ще се променят и може да се получи неправилно оразмеряване на климатиците.Първоначално публикувано от georgyg
Става въпрос за София.Първоначално публикувано от pilot
Ми бюджет не съм на 100% определил, но към 6000 +/-
Желание за подържане на температура около 22 градуса.
Оглед на място, за да се прецени най-добре.
Като предложение за голямото помещение - Нокрия 24-ка, понеже си в неизолирана къща. За горният етаж втора употреба, за да се вместиш в бюджета и да вземеш нещо по-икономично.
Първоначалната идея ми беше, долу да сложа 2 климатика и горе евентуално за спалните 3.Първоначално публикувано от pilot
Като гледам този, Нокрия - http://www.**********************/klim...ocria-816.html ми се струва доста добър, но и доста скъп.
Кой може да ми помогне с оглед и консултация?
Благодаря за предложенията, ще прочета още по темата за да съм по-подготвен за консултантите
Гледам и че линка към компанията която съм използвал е цензуриран, затова ще дажа само, че точния модел на климатика който вече имам в другата стая е FUJITSU ASYA-09LGC (понеже не можах да го кажа по-рано, а двете стаи са напълно еднакви).
Но виждам, че линкове към другите фирми (ВИМАКС КЛИМА ООД и PowerClima) се пускат спокойно - те по-добри ли са? Изобщо, коя фирма бихте предпочели (за добри цени, актуални модели, качествено монтиране и т.н. каквото се сетите като критерии)?