Ако това ще помогне:
1.Апартамент
2.най вече за отопление
3. Каква е:
а) 20 кв.м,таванът е 2.50
б) дограма пвц двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците-5квм
г) изложението на помещението-запад
д) етаж на помещението в сградата-3
е) какво е предназначението на помещението- детска
*- една външна стена
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата- Бургас
5. каква е желаната температура за поддържане зима-22 гр.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията- не
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви- телевизор
8. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?- зимата -15
лятото +35
Прочетох доста из форума,но специално за Genaral много се обърках,защото на места пише японски, на други китайски, а според Булклима-тайландски...
Панасоникът поне е малайзийски, но не знам как ще се държи зимата на студ и вятър...
А и разликата е близо 300лв.
Ние сме си дали мнението пък ти взимаш решението.За твое успокоение и Климатик General Ashg - 12LEC ще те топли без проблем в тези 20м2.
Успех!!!
Малаизииските Панасоници топлят без проблем дори и 7 мицата
Здравейте, научих доста неща от този форум, затова и аз реших да ви помоля тук за съвет. Предстои ми покупка на климатик, който ще се използва за основно отопление в къща. Стаята за която ще е климатика е всекидневна - 11кв.м. + бокс 3кв.м. , височина на стаята - 2,65 м. Изложението е юг-запад на втори последен етаж , няма съседи които да топлят , стаята е с две външни стени като на едната - към терасата ще се прави външна изолация, както и на тавана засега. Дограмата е нова PVC двоен стъклопакет с Ка стъкло с външни ролетни щори , общата квадратурата на прозорците е около 6 кв.м. Къщата е доста студена, като температурата в големия студ пада до 0 градуса, ако стаята не се отоплява. Желана температура за поддържане около 20-22 градуса. Изискванията ми към машината е да бъде достатъчно мощна, качествена и надеждна за да се справя и в големите студове, местоположението е гр. Чирпан. Бюдет около 2000лв. предполагам е достатъчен. Ще бъда благодарен на всички които помогнат в избора.
Виж това: Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6, Panasonic QE9NKE - Nordic, Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZJX-S, Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA, Daikin FTXS25J - Professional, General-Fujitsu ASHG09LTC
Aз лично съм фен на Тошиба и двете Мицубиши-та. Лошото е, че ако имаш големи топлозагуби ще имаш и висока сметка за ток.
Този пост е редактиран от Mega; 11-10-12 в 23:05.
Благодаря Mega, и аз съм се насочил към моделите на Toshiba Daiseikai 5 и 6 серия , но се колебая дали ще бъде достатъчно мощен Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 , не е ли по добре да е 13 ката на - daiseikai 5 или 6. И по добър ли е Тошибата в сравнение с другите изброени от теб машини .
nasko_g1, 10-ката и 13-ката при тези модели са едно и също като хардуер. Тоест купувайки 10-ка имаш много малко ограничена 13-ка, при това софтуерно. 10-ката на 6-та серия се справя идеално до 22 квадрата, при теб са доста по-малко. Разбира се взимайки 13-ка доста надвишаваме бюджета? За мен Тошибата предлага повече за парите си от двете Мицубишита, но това не значи, че те са лоши. Напротив, много добри машини са. Имам и други съображения, които разбираемо не мога да посоча тук. Все пак и вносители четат форума ...
...Nordic серията на Panasonic също е много добра. Може да се намерят както NE, така и QE серията.
За това помещение, един Panasonic CS-E12NKEW~CU-E12NKE-3 ще пасне идеално. А и влиза в бюджета. Подкрепям колегата за Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6 - напълно достатъчен като мощност за споменатото помещение. Но пък номинална отоплителна мощност от 4.4 kW си перфектно.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 11-10-12 в 23:45.
Ще вземам климатика с кредит EE, с който ще ми възстановят една част от сумата ( не малка ) . Но щом 10 ката ще се справи ще се насоча към Daiseikai 5 или 6 серия . Също така Daiseikai 6 - 10 катапо мощен ли е от Daiseikai 5 - 13 ката
Капацитет отопление kW Минимален: 0.500, Номинален: 3.210, Максимален: 6.500 гледайки максимално отдаваната мощност
Капацитет отопление kW Минимален: 0.300, Номинален: 4.000, Максимален: 6.100
Максимала е важен, но не толкова. И двете машини ще те стоплят. Ако искаш лукс заложи на 5-та серия.
Гледай номиналните мощности, не максималните.
Благодаря ви за препоръките, ще огледам вашите предложения и ще реша кой да бъде . За сега фаворити са ми моделите на Тошиба 5 и 6 серия
Стаята е всекидневна (зимно време там се спи), на 2ри етаж от къща, измазана, без изолации, с пвц дограма, града е Казанлък.
Южната и източната стена са външни и по тях има и прозорци. Височината на помещението е някъде околко 2,75 м.
На западната стена има врата на тераса - полуостъклена.
Препоръчайте ми нещо сравнително икономично като консумация и да е подходящо и за отопление през зимата.
Като бюджет, около ~ 1700 лв.
Ще очаквам вашите съвети и насоки.