Страница 183 от 221 ПърваПърва ... 133173181182183184185193 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,731 до 2,745 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Баба самопоправи се.За МХИ(MHI) няма нито един пост/оплакване за заледено дъно или спукани тръби.Тези проблеми са при МЕ-мицубиши илектрик.
    Напротив,има Джъсти- само deian не един път е споменавал за неговия,и то високия клас ZGX,за обледяването на тавата и достигането му до перката.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

diksanal, Няма марка и модел, който да не може да замръзне (особено в Русе) (изключвам тези с нагревателя) въпроса е какви последствия има за машината.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Напротив колега от Русе имаше оплаквания само от Митсубиши Електрик с лед и с нито една друга марка която предлага.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Напротив. Казах, че пред Daikin аз бих взел MHI. Също предложих и други модели. Lavsho, чети...
    Някакви си Шарп... с twin йонизатор и 11 кила вътрешно тяло, другият с 37 кила външно, добре заредени с фреон, интелигентен начин на работа, навременни дефрости, мощни компресори?!? wtf ?!! Вярно, Mega, за сервиз не знам как са нещата... аз съм само потребител, а и за щастие все още нямам този опит...
    diksandal, да и аз ZGX-S на deian визирах.

Цитат Първоначално публикувано от deian Виж публикацията
    MHI-то е дзвер, обаче ще ти изкара нервите в тази стая. Ще работи на on/off, софтуерът е така написан, че всеки път тръгва с висока скорост на турбината и е супер дразнещо. Външното съвсем спокойно зимата трупа лед в тавата и по топлообменника. Иначе хардуерно е много добро - компресор, големи топлообменници, количество фреон - всичко е перфектно. Обаче тези две неща убиват удоволствието от ползването му. Имам 25ZGX.

Михаил снощи реши да ме изненада. Малко след полунощ, свети RUN и мига 7 пъти TIMER. Само погледнах грешката "Outdoor fan motor error" и си легнах. Тоя път съм го изтървал... перката задрала в леда. Изобщо не помръдва. Сутринта го отворих, горещата вода и нататък знаете.
    Оттук следват 2 извода:
    1) Защитата при блокиране на перката наистина сработва
    2) За поредна зима натрупва над 5 см плътен лед в тавата. Перката е доста високо, но евала... качва и до нея. На лято ще го доработвам, че ми омръзна всяка зима да го поливам поне по веднъж.
    И аз май ще си поиграя с тавата на МХИ-то, защото вчера за малко да заоре перката в леда. На 2 мм (не преувеличавам) над леда минаваше, когато го изключих, отворих и разледих. Така че хората с МХИ-та да хвърлят по едно око от време на време във външното тяло, да не търсим после перки.
    Този пост е редактиран от babati; 14-10-12 в 14:44.

6. Тук е от
    Oct 2007

Diksanal, благодаря ти за отговора. По повод съвета ти да се насоча към клима с по-висока номинална мощност бих искал да попитам няма ли опасност да се покучи ефект Вкл.-Изкл. на машината?

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... В даден момент от сезона винаги машината ще работи на on-off. Не знам къде е проблема?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Колега Велев ти колко време беше в русе и върху колко климатика имаше наблюдения тази зима?То на казал и рекъл никой не вярва.Повярвай ми имаше от всички марки замръзнали климатици,дори от топмоделите на марките,така че да не си говорим празни приказки.Много нагреватели се сложиха допълнително и не само на така оплютите Митсубишита.

10. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ... В даден момент от сезона винаги машината ще работи на on-off. Не знам къде е проблема?
    Стига да не е около 0*...няма проблем

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от valimus Виж публикацията
    Diksanal, благодаря ти за отговора. По повод съвета ти да се насоча към клима с по-висока номинална мощност бих искал да попитам няма ли опасност да се покучи ефект Вкл.-Изкл. на машината?
    valimus,по скоро исках да те насоча да гледаш при 2° да имаш повече остатъчна мощност,при избора на машина,за да си сигурен,че ще му е топло.А за он/офф работата,ако не тръгва форсирано климатика,а по ''интелигентно'' не е болка за умиране,а и зависи също от много други фактори.

12. Rem
    Rem е офлайн

Тук е от
    Apr 2011

Отговор: Климатик за 19 кв. м. стая

Защо точно тези?
    При положение че в този бюджет има добри оферти от МХ, МЕ, Дайкин и Фуджитцу.
    Например:
    Климатик FUJITSU ASYG-12LEC
    Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZJ-S
    Климатик Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA
    Климатик Daikin FTXS35J

От тези които посочих единствено за МЕ е отбелязано, че зимата в Русе имало случаи на замръзнали.
    Какво ще кажете за тях.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Климатик за 19 кв. м. стая

Ами, сравни данните. Ти зададе бюджета, ако търсиш по евтина машина тогава гледай и тези.
    Виж, освен номиналите, максималните стойности на отоплителната мощност, виж теглата на външните тела, виж екстрите които предлага модела.
    Не на последно място виж и шума който генерират/нали ще се спи там/. На базата на тези неща са горните предложения!
    В крайна сметка избора винаги е само твой! Успех!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Отговор: Помощ при избор на климатик за детска стая.

Който и модел да избереш задължително (ако няма вграден) да ти сложат нагревател във външното тяло на тавата и компресора, шумът при повечето идва от замръзването на тавите!
    За тези пари аз бих заложил на DAIKIN Климатик FVXS25F/RXS25J ако има възможност за монтаж.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Моля ви за помощ за избор на климатик за следното помещение в апартамент с местоположение Пазарджик, 22 кв.м. (58 куб.м.) дневна с бокс, тухла последен етаж, една външна стена с 8 кв.м. прозорец PVC дограма с двоен стъклопакет с К стъкло, отдолу не отопляват, отстрани също като едната стена е бетон към стълбище, последната стена е към коридора. Желаната температура е 23 градуса.
    Климатика искам да го взема по програмата REECL, така че отпадат 2-ра употреба и 110 волтовите. Засега съм се насочил към следните:
    TOSHIBA Ras-B 13 SKVP-E Super Daiseikai3
    FUJITSU ASYB-12LDC

Благодаря Ви предварително.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Добре си се насочил! Редно е обаче да помислиш за изолация. На първо време таваните и задължително шайбата към стълбището, която си е топлинен мост, но се изолира лесно.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Някой да знае в Термоклима, 3 годишната гаранция на Фуджитсу дали е със задължителна профилактика, или не?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе