Предполагам това: Климатик Panasonic CS/CU-E12NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици
ще свърши добра работа. Линка е само за информация. Фирмата си избираш само ти!
Предполагам това: Климатик Panasonic CS/CU-E12NKE-3 Econavi 2012, Инверторни климатици
ще свърши добра работа. Линка е само за информация. Фирмата си избираш само ти!
Здравейте.Колебая се между тези два климатика Mitsubishi Premium Series SRK/SRC35ZJ-S inverter и Daikin Professional series FTXS35G/RXS на една и съща цена са и това не е проблем.Стаята е 20кв.м има си изолация на едната външна стена и стаята е западна и е на 3 етаж.Благодаря предварително
Посочения от колегата tony34a Panasonc ще ти пасне идеално.Ето ти и още едно предложение:
Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR
Този пост е редактиран от bobovo; 12-10-12 в 22:57.
bai_mustua
Който и да сложиш все ще си доволен.
Благодаря за мнението иначе каква е разликата примерно кое какво има в повече от другото
И 2-та са еднакъв клас машини с едни и същи екстри.
Здравейте, колеги. Решил съм да взимам климатик за стая 12 кв.м. със сравнителнолно нисък таван - 2.40м. Стаята е доста студена зимно време понеже е с дървена дограма, две външни стени и няма изолация. Тъй като в нея ще живее възрастен човек, нуждаещ се от по-високи температури зимно време, съм решил да намеря машина, която да поддържа 24-25*. За момента съм се спрял на следните два модела: Daikin F22DTSS иToshiba 225JR. На пръв поглед двата климатика ми изглеждат еднакви, тъй като са със сходни параметри, а и цената им е еднаква - 900лв. с монтаж . Според вас ще се справят ли със условията, които по-горе съм поставил и ако е така, кой от двата да избера. Ако пък не са подходящи, приемам и други предложения. Тези които имат преки впечатления, моля да ги споделят. Във форума открих само една тема за Дайкина, в която не го препоръчваха за стая със същите размери, заради високата му минимална мощност на работа - 0.9Кв. За Тошибата нищо не намерих, но и тя май не е с много по-различни минимални мощности - 0.7Кв. На отзовалите се, предварителни благодарности. Поздрави.
valimus,в подобна студена стая ползвах преди време един идентичен дайкин,даже с номинал 3,2кв. и повече от 23° не можеше да вдигне преди изолацията(та помислете за изолация),но максималната му мощ спадаше на 3,0кв. при 2°.Модела 225JR има 3,5кв. при 2° и е по добре,но ако трябва някоя 25ца вземи или 22ка,но върхов модел за да си сигурен,че ще топли и няма да му духа на дядото,но тошиба е добър избор за малка стая.Посочената тошиба разполага с плазмен филтър и COP=5,38.
За Дайкин се пишат кофти отзиви от потребители относно софтуера...
Аз бих взел MHI. Имам едно дъртo, конвенционално и съм доволен от начина му на работа. При новите, с всички тези датчици, вероятно работата е безупречна.
За MHI се говори, че се случва да замръзнат поради недобре разпробитото дъно - дори и при най-високия им клас климатици.
Аз за тези пари бих взел MHI-то или:
Климатик Panasonic CS/CU-E12NKE-3 - Econavi 2012
Климатик Sharp AY/AE-XP12GHR
Климатик Sharp AY/AE-XPC12JHR
http://www.**********************/klim...x-s-1465.html#
Този пост е редактиран от babati; 13-10-12 в 18:16.
Баба самопоправи се.За МХИ(MHI) няма нито един пост/оплакване за заледено дъно или спукани тръби.Тези проблеми са при МЕ-мицубиши илектрик.
Е пък БАШ така е: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...-electric.html и поста на stupri за броя замръзнали МЕ :#37
Този пост е редактиран от justify; 13-10-12 в 22:46.
Ами тръпка си му е Шарпа на човека, нека си го препоръча/похвали.