На твое място щях да грабна ето този климатик, без въобще да се замисля: http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=285 . Жалко, че докато дойде време да започна да сменям моите климатици, няма да останат от тези модели.
На твое място щях да грабна ето този климатик, без въобще да се замисля: http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=285 . Жалко, че докато дойде време да започна да сменям моите климатици, няма да останат от тези модели.
И като се има предвид, че послъгват с данните за машината...
SHARP AY-XP12GHR - Това също е добър избор.
http://www.hcklima.com/product_info....roducts_id=198
То има и по-хубави, но човека е написалПървоначално публикувано от boiski
GE 35 VA е 1550 с монтажа, според мен 12 leca e най-добър от тези на които си се спрял.
Разсърдихте Бабами!Ей сега щеше да изскочи с 12ска конвенционален на MHI за тия 1300 лв.,ама го ядосахте заради шарпа!
Ще се върне още по-амбициран стой и гледайПървоначално публикувано от johny01
Верно доста тъпо се изказах :P:PПървоначално публикувано от boiski
За 17 m2 и скопена 12-ка ще ти върши идеална работа Аз излизах точно в този момент и, откровено казано, не ти бях прочел поста изцяло:P LECA става Маломощен компресор има, но пък е "марков"
Първоначално публикувано от Jackas
За да е по лесно да ми помогнете прочетете това.......то е най важно марка модел след това....
аз си мисля че тези между който се лутам, всеки един от тях би се справил до -7Първоначално публикувано от boiski
Все пак всички ги дават от 25-30 кв а аз го искам за 17 + това не е студена стаята като влезеш се усеща влизал съм в студени стай на 28.02 пренощувах там с едно малко маслено радиаторче 50/50см 1кв за 7 часа качи от 16 на 19 градуса имайте предвит че не е живяно там поне 3 години....положението не е отчайващо
кой е най икономичен, топлещ, и здрав.....от ТЯХ или някой друг който практиката го е доказала до 1300лъваПървоначално публикувано от boiski
за пореден път припомням, че при избора на климатик е много важна и фирмата, която ще го монтира и поддържа и в тази връзка покупките от "един офис" тръгват с големи обещания и приключват по един и същ начин, който достатъчно добре е описан в този форум...
+1 Добрия и прецизен монтаж не гарантира, че климатика няма да се развали, но в доста голяма степен намаля тази вероятност.
Че какъв е проблема, климатикът да се поръча от едно място, а друг да го монтира?
Тази Тощиба не е лоша машина но според мен 12LEC е по добрия избор заради двойния кондензатор тоест има по голяма площ и при отрицателни температури запазва по голямо топло-отдаване.Първоначално публикувано от boiski
Двойния кондензатор ??? Велев,при отрицателни температури се предполага,че климатика работи в режим "отопление " . И тогава това двойното се нарича "изпарител "...Кондензатора е вътрешното тяло май
Голям!Първоначално публикувано от dimkaraganchev
Климамаркет Ефендулов ще ти обясни подробностите, а аз ще ти дам само насока: те например, навиват самонарезни винтове в зидария без дюбели и оставят конденза от вътрешното да се отича в... ... бутилка от мин. вода в съседното помещение. Ако откажеш подобен "монтаж" и искаш да закупиш от тях само машината, те гонят от офиса.
(Ефендулов, ако имаш претенции относно верността на горното, слагаш 2 хилки на масата и те карам да си видиш "монтажа". Снимковия материал ще ти го спестя от благоприличие. :rolleyes