Не разбрах към кого е въпроас ти, ако е към мен тук можеш да прочетеш по-подробно.Първоначално публикувано от zxc0
https://forum.setcombg.com/index.php...,53606.42.html
Вентилатора го държа винаги на ауто и не мога да кажа за дебит въздух.
Не разбрах към кого е въпроас ти, ако е към мен тук можеш да прочетеш по-подробно.Първоначално публикувано от zxc0
https://forum.setcombg.com/index.php...,53606.42.html
Вентилатора го държа винаги на ауто и не мога да кажа за дебит въздух.
Погледни втория пост, там е файла от 2011 година с модификациите, има и за SX8 мощностите.SX8 e на първо място, след мултитата.Страницата е 4-277.Първоначално публикувано от babati
Колко съм кьорав! :P tnxПървоначално публикувано от edi1
Мдаа, явно Тошибите по номинал запазват повечко мощност... Те са 40 и някои модели малко над 40% при -15. Е тогава как го водят до -20 тоя Хитак? Може би от -15 до -20 се държи по-стабилно? Или пък като работи над номинала може да се изцеди повече мощност поради срола ли? Каква е уловката? Иначе 1200 фреон...близо е до LT-то на fujitsu . Макар че това не е чак от такова значение zp40kr на sharp е с 990 фреон а е до -20 - Тошибите също са по-малко заредени>..
Уловката е, че е дето се вика дизайнерски модел - много екстри, като хладилно изпълнение същото като другите.даваш доста повече пари за ездни и същи мощности, но се кефиш на екстрите.Не знам защо така се получава, с големи обменници е, а мощностите като на другите масови модели.И скрола е достатъчно мощен - 13кубически см е обема, при 78 херца има капацитет 14060 БТУ/4122 вата/, работи в обхват 11-103 херца, тежи 10,8 кг.При тези данни и при тези големи обменници, не знам защо вади толкова малко.компресора софтуерно е ограничен до 4700 оборота на отопление и до 3000 оборота на охлаждане.
e не са съвсем същите де барнали та тук-там - примерно 25sx8 се развърта до 5.8 а 25wx8 до 4.4kW
sx8 е с 1190 фреон wx8 e с 870
sx8 e с троен топлообменник
Вероятно sx8 софтуерно е доста изцеден за разлика от другия който е софтуерно ограничен... както тошибите ги спъват софтуерно "по-малките" модели
Здравейте бях писал в друга тема, но видях че тук е по-подходящо. Става въпрос за избор на климатик между Fujitsu ASYG 12 LECA и SHARP AY/AE-XPC09JR. Помещението е 14м2 или 40м3, добра пвц дограма,на север стената е изолирана с 2см стиропор, има преходна врата към хола, който е 20м2 и се отoплява с national CS-25RCZ /японеца идва слабичък за хола и на практика при температури под нулата стаята е леко хладна/. За спалнята очаквам климатика да поддържа около 22гр и при отворена врата към хола, като климатика и там работи. Знам, че Fujitsu ASYG 12 LECA ще върши работа, но SHARP AY/AE-XPC09JR повече ми харесва, а и ми казаха че е по тих/на което много държа, все пак трябва и да се спи/. Ако мога да получа компетентно мнение, ще съм много благодарен.
Максималните мощности малко са вдигнати, вярно е, но номиналите са почти едни и същи.При този мощен компресор който имат SX8, а и тази хладилна част, честно казано е срамота да има такива данни, според мен.Първоначално публикувано от babati
Напомнянето ми е към всички. Една две голи температури не са показателни за нищо.Първоначално публикувано от Anubis
Мисълта ми е че Тизх.-Твх.=30 гр. е възможна, но при какъв дебит.
Ако е при дебит 300 м3/ч. е едно , а при дебит 750 м3/ч. е 2,5 ПЪТИ повече - разликата е огромна.
В грешка си,количеството фреон е от значение.Първоначално публикувано от babati
Пиши на лични,да не играе червеният химикал.
Виждам че темата за LECA си я намерил вече:Първоначално публикувано от kkrumov
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55242.0.html
Ето и темата за JR:
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,40615.0.html
За теб не са показател но за мен са. Аз гледам по простичко на нещата еднакви условия качвам градусите с 3-и нагоре и гледам ефекта. Да не говорим, че Тошибата е 13-ка... Аз във форума попрочетох доста мнения на търговци и са много интересни, когато използват ентересни термини и трудни за разбиране теории. А работата на климатика се вижда с просто око. Климатика топли 35 квадрата в къща. Ако кажеш как да се замери дебита може и това да се направи. Жалко обаче, че такива температури чак до година.Първоначално публикувано от zxc0
Ето ги на FD-то m3/m на вътрешното:
4.7 - 20dB
6.7 - 29dB
9.2 - 36dB
12.5 - 42dB
Смятайте при Хитака SX8 какво е 20dB при дебит 5.3 m3/min
Гласувайте за следните модели,че се чудя какво да избера...
1.ME MSZ/MUZ - GE35VA
2.FUJITSU ASHG 12 LEC
3.SHARP AY/AE-XP12LSR
4.TOSHIBA RAS-137SKV-E3
5.PANASONIC KIT-RE12-JKX
6.HITACHI Ras/Rac - 35FH6
Oпределящ критерий за избора ми е надеждна работа в температури
като сегашните,качествена изработка,и все пак наличие на екстри...
Здравейте, търси се климатик за 37 кв.м хол или 100 куб.м. помещение. С изложение север-запад и две външни стени, на 2ри, среден етаж от 3-етажна къща в София. къщата е с външна изолация и петкамерна дограма. прозорците са 2 квадрата. бюджет до 2400 лв. какво да бъде? много благодаря