бюджет около 1000-1500лв.
в стаята няма ел.уреди освен един телевизор
бюджет около 1000-1500лв.
в стаята няма ел.уреди освен един телевизор
Каква температура очакваш в помещението при -10°С външна температура. Предполагам това е спално помещение?! населено място? Къща или апартамент?
така, населено място южна българия-Кърджали , да спално помещение е, и е апартамент -ново строителство, зградата е още почти необитаема, ами колко градуса очквам ,незнам , но при -10 предполагам 20 ?! или очаквам много? мерси...
мерси, много за помоща за избор, мисля да се спра на митсубишито, дано е верния избор и дано се намират части , ако нещо се прецака
Избери правилно фирма която ще си свърши както трябва работата по монтажа, за да няма после оплаквания. Ще държиш нещата да бъдат извършени професионално, за да може машината да работи както трябва за в бъдеще.
привет, днес обиколих из магазините и фирмите за климатици, но за съжаление ненамерих от предложените варианти, предложиха ми два модела fujitsu asyg 09 leca и mitsubishi ge25va , и сега незнам дали някои от тези модели си струва и хубави ли са и ще вършат ли работа ? мерси...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330004170[/time]_________________________________________________
или този вариант на general ASHG09LEC/AOHR09LEC ,мерси...
Взимай Мицубишито, за тези пари е супер.
а малко инфо за general-a може ли, струва ли си, или направо каъм мицубишито?
Eто тук има данни за LEC серията:Първоначално публикувано от nikibox
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50746.0.html
Ако става въпрос за същия климатик, доста е куц поне на хартия 23 кила външно тяло...
Според мен Mitsubishi Electric GE25VA, Sharp AY-XPC9HR или Sharp XP12LSR. Успех
Имам нужда от съвет и насока в избора на климатици за собственото си жилище.
Помещенията които ще се отопляват/охлаждат се намират в Еднофамилна жилищна сграда гр.Поморие ,Област Бургас.
Последен етаж,топлен отдоло.Поради скосения таван средната височина не е 2.5/2.6м а h=2м и това редуцира значително кубатурата на стаите.Етажа ще е разделен на две зони:
Хол/Всекидневна с кухненски бокс и коридор- 52м2/93м3,преминаването от помещенията е посредством сводове (няма врати) ,Юго-източно изложение и
Спалня 18м2/33м3 ,Юго-западно изложение.Северна външна стена нямам,вътрешна-обърната към стълбищната клетка.
Дограмата е PVC стъклопакет (около 6м2 за Хола/Всекидневната и 3м2 за Спалнята).
На този етап само Южната стена е изолирана с 5см EPS,Източната и Западната са със височиан от 1м и до този момент не са топлоизолирани.Тавана освен въздушната възглавница между ОСБ-то и ламперията има 2см EPS.
Бюджета които съм заделил е около 1800-2000лв за "Климатик 1" (червената зона) и 800-1000лв за "Климатик 2" (зелената зона).
На схемата се вижда разоложението както на помещенията така и на климатиците.
Надявам се не съм прекалил с ненужните факти,но по-добре зададен въпрос ,води до по-правилни отговори.
Добре си дал тая скица ама поиграй си още малко и покажи къде какви мебели има за да знаем и къде да ти предложим да ги монтираш.За тaзи малка сума мога да ти предложа единствено това:
http://www.**********************/klim...18SQ-1100.html
Това с мебелите е излишно,всички изводи са изкарани точно където съм посочил че ще са климатиците,местоположението им не може да се променя.Lg-то е добро,но е LG.Първоначално публикувано от bobovo
Какво мислите за този относно отопление/охлаждане на голямото помещение:
http://impas-klima.com/invertorni-kl...-ftx-50gv.html
а за спалнята каква "9-тка" ще ми препоръчате?
В голямото си сложи една НОКРИЯ 14, ще ти дойде на сходна цена като 50-ицата на ДАЙКИН, ама е по-добра машина.За спалнята 9-ки ПАНАСОНИК ЛКЕ, МКЕ или МИЦУБИШИ ЕЛЕКТРИК ГЕ25, са подходящи.
+ 1 за edi1, но сложи още малко в бюджета на спалнята за Daiseikai