Страница 62 от 221 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Трябва да се спазва минималния път за фреон R410, даден в сервизните, можеш да си спестиш доста ядове.Иначе се навива лесно на голямо колело между стената и външното тяло, може и по други начини, въпрос вече на избор как ще изглежда най-добре.По принцип, ако има възможност външното го монтират долу на земята, и за обслужване е по-добре, но това важи за къща, при блок няма как да стане.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от pdydy
    Като цяло никакво компетентно мнение неполучих, аз ви казвам , че искам да ми е топло навсякъде като изключим спалня1, и недържа в банята да гоня температура а просто като стана да отида до тоалетна или баня да ми е комфортно.Мисля че като са отворени вратите топлия въздух ще затопля и коридора и ще допренесе за комфорта които желая.А за банята и тоалетната, да държа вратите отворени защото не се носят миризми от там, а когато се ползват са затворени.Все пак мерси за отговорите които ми дадохте но по никакъв начин не ми помогнахте да реша дали да сложа две нокрий или да направя нещо друго.За духалки и кварцови печки в банята изобщо нямам мерак.Единственно колегата estqwerty ме подкрепя до някъде.
    Много добре си си решил нещата, като гледам какви джамове имаш! Архитектите си мислят че живеем в ЛА , ама това е друг разговор. Аз си отоплявам банята и тоалетната по същия на начин и няма никакъв проблем. Давай смело, но помисли сериозно за изолация - поне на пода и тавана!

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Като цяло никакво компетентно мнение неполучих, аз ви казвам , че искам да ми е топло навсякъде като изключим спалня1, и недържа в банята да гоня температура а просто като стана да отида до тоалетна или баня да ми е комфортно.Мисля че като са отворени вратите топлия въздух ще затопля и коридора и ще допренесе за комфорта които желая.А за банята и тоалетната, да държа вратите отворени защото не се носят миризми от там, а когато се ползват са затворени.Все пак мерси за отговорите които ми дадохте но по никакъв начин не ми помогнахте да реша дали да сложа две нокрий или да направя нещо друго.За духалки и кварцови печки в банята изобщо нямам мерак.Единственно колегата estqwerty ме подкрепя до някъде.
    здравей , погледни пак , още първият пост след твоя са ти посочили че за спалнята можеш да вземеш по-малка машина.но разговора се разводни с въпроси кои спални ще топлиш.
    можеш да спестиш пари и да вземеш някоя добра 12-ка за спалнята ти. можеш и да не спестиш и да боднеш двете нокрии ще си презапасен отвсякъде. 500 лева да кажем е разликата.
    аз ще ти предложа да живееш в двете южни стаи - северната я заключи и забрави. така ще минеш с 2 12-ки
    вчера си правих експеримент нокрията на quaet не се чува вътре казвал съм ако имах парички, и не бяха от значение, щях да си я бодна в спалнята.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Като цяло никакво компетентно мнение неполучих, аз ви казвам , че искам да ми е топло навсякъде като изключим спалня1, и недържа в банята да гоня температура а просто като стана да отида до тоалетна или баня да ми е комфортно.

Все пак мерси за отговорите които ми дадохте но по никакъв начин не ми помогнахте да реша дали да сложа две нокрий или да направя нещо друго.

Единственно колегата estqwerty ме подкрепя до някъде.
    Получи няколко (компетентни) мнения по твоя въпрос, но ти чакаш някой да те подкрепи в нещо, което си си наумил и няма да го промениш, докато не намериш 3-4 съмишленика

Правилното решение на задачата е, че за всяка стая трябва да "боднеш" машина с нужната мощност, а ако искаш да позатоплиш коридори и мокри помещения се презапасяваш още малко с power и получаваш максимален комфорт в цялото жилище. Друг е въпроса на теб как ти се иска да бъде конфигурацията

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Че то и в коридора може климатик да се бодне,стига да иска.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Че то и в коридора може климатик да се бодне,стига да иска.
    И в банята става.

8.  

9. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Да братлета, благодаря ви за мненията, като заключение мисля да бодна 2-те нокрий и после ще видим какво ще стане.А за южната спалня съм взел маслен радиатор.Мисля да си имам предостатъчно запас защото нямам никакви съседи а за изолация както писах по-рано, нямам възможност да слагам защото съм под наем и незнам дали ще купувам апартамента като цяло, имам 18 месеца да реша дали да го купя.А за прозорците наистина много са големи като площ и много топлозагуби ще имам от тях.Засега ще ги ограничавам със ролетни щори.Като стана въпрос за тръбния път, мисля да сложа 3,5м, дали ще е добре или да сложа повече.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За банята някое Чофу-омазани са със силикон.А иначе патрона кат ти каже,че го иска ей там,на 10 метра от външната стена,кво прайш,ама хората тарикати-слагат гипсокартон,правят си декоративни прозорчета с осветление-чудесия.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Oct 2009

спрял съм се на инверторен климатик на мицубиши електрик ,модел muz-25 GE.стаята ми е 14 квадрата източно изложение,има вътрешна изолация,5 камерно пвц,а след като се стопли 6те слагам и външна изолация.това което ме интересува е дали калиматика ще е тих и дали ще харчи около 30 лева,през отоплителния сезон?

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от proksimos
    спрял съм се на инверторен климатик на мицубиши електрик ,модел muz-25 GE.стаята ми е 14 квадрата източно изложение,има вътрешна изолация,5 камерно пвц,а след като се стопли 6те слагам и външна изолация.това което ме интересува е дали калиматика ще е тих и дали ще харчи около 30 лева,през отоплителния сезон?
    За целия сезон - не :P:P По 20 лева на месец - да Ако направиш изолацията де Иначе 20-25 лева

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

Здравейте, по лесното мина.С ваша помощ избрах климатика , капарирах го и тези дни ще идват да го поставят.Но проблема ми е къде да го поставят.На дългата страна ще духа срещу местата за отмора, а на късата страна май ще пречи на завесите !?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

На късата стена е по-добре да се монтира стига да има достатъчно разстояние .Чертежа е

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

слагай го да ти духа насреща , винаги можеш да го врътнеш нанякъде ако толкова пречи , иначе зимата кого ще топли ? тв-то? рисунката е много арт , направо ме изби на mirror's edge успех

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от proksimos
    Зависи колко градуса ще искаш,смятай по 5лв отгоре на месец, за всеки градус над 22.

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012

На късата страна има разстояние до тавана 45 см от дограмата.Може да се събере, но е доста обемисто тялото GE 35 и няма да може да се използва завесата докрая.
    Може би компромисен вариант е да се постави на дългата страна и самото тяло да се насочи ръчно в диагонална посока ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе