bios, виж първо с какво е "пълен" рак-а, майсторе...
Julian, купих наскоро доста сносен АВР 2700VA за 155 лв. Има прилични 2000VA за 60-70лв.
bios, виж първо с какво е "пълен" рак-а, майсторе...
Julian, купих наскоро доста сносен АВР 2700VA за 155 лв. Има прилични 2000VA за 60-70лв.
оооо майсторе, ти за тоя малкия 12U шкаф ли говориш... то не му трябва климатик на човека,а само да си отваря вратата от време на време
Помещението на на 1000+ надморска (връх в Стара планина). Вляво се виждат 2 Nera NL299 със спомен от техн. документация с консумация 206W всяка. В малкия 12U са модулно захранване Benning -48V, машина Р4 на 2.8ghz и 6 трафа за POE-тата. Има и един Dell 5324. От старата ни къщичка е пуснат тока през един зловещ траф 200 кила сигурно. UPS-ите са на APC свързани с акумулатори от MVR серията на Monbat. От тях също идва топлинка. На пипане се усещат леко топли.
Нямам представа как да се сметнат BTU. Предполагам не могат да отдадат повече от консумираното електричество. Консумацията на помещението е 750VA
Честита нова година !
Продължение на темата за обща дискусия за климатици от 2011 г.
Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
ЦЦЦ. Добре че има хора да вярват на тия последните 2-3 реда...Първоначално публикувано от babati
Ехее, как скача това COP-че с падането на температурите
Това от сервизното ли е? Явно ще взема да го поразгледам :D
+1Първоначално публикувано от IMonev
+1Първоначално публикувано от deian
П.П. Няма нищо.Както каза един съфорумец, време му е за собствен климатичен блог на babati.
И без това всичко което лети из въздуха го лапа като топъл ляб...
Това ще е първият климатик на който КОП-а му се увеличава при падането на температурите, даже и легендарния зубадан остава зад него...
Абсолютно невярно! Първият от този вид, е една Мидея, ма не ми се търси сега из форума.Първоначално публикувано от justify
Защо пак данеса вярни все пак доколкто знам двата модела ne9 i ne12 lke са едни и същи разликата е била само в софтуера на управлението на компресора по точно го развърта по малко а и от там и по малката мошнуст Все пак модела е с електроно ТРВ и зависи при какви температури от вън и вътре се правени тези замервания Модела е много моштен и има голям потенциал при вътрешна 22 средно и наи ниска степен на вентилатора и при добра изолация и минимални топлузагуби на помещението то тези данни напълно важат колкото му пада мошноста толкова повече се дига КОП при тези условия външната не е от значение когато работи на минимал.
За много години
На практика тези мощности и КОП-ове няма как да се разберат в реални домашни условия. Остава видима консумацията и поддържаната температура и мисълта, че КОП-а по сервизните е еди колко си.
Ами не ми се отваря сега сервизното да го гледам пак, че в момента съм на един мн. малък лаптоп - 7'' :P
Дори и да няма чак такъв COP, машинката си запазва мощността доста добре! Дано не съм прочел графиките грешно... Хвърлете и вие едно око. Надявам се, не ни лъжат тия от Панасоник
Честита Нова Година! Здраве и късмет!
Ами ето много просто температура в помещението 22 градуса настроен е на 22 гр Температура на исходящия въздух 30,3 градуса Външна температура 1,2 градуса Консумация 76 вата при тази консумация немога да преценя колко е топлоодаването но се чуства топлия полъх като се сложи рака пред шлюза(според мен е някаде около 500-600 вата) скорост на вентилатора Quiet наи бавната
Е кажетеми сега какъв е КОП при тия дани ????
Заводските му данини са при топлоодаване 600 вата консумация 115 вата КОП 5,22
при моите ословия на замерване излиза 400 вата топлоодаване консумация 74 вата КОП 5,4 1,2 ампера консумация
даните са от NE-12LKE na Panasonic
Конвектора няма нищо общо с климатика Високия КОП винаги се постига при минимал на топлоодаване и консумация това е наи доброто състояние на работа на инвертора и когато е правилно оразмерен тря да работи на минимал имено тогава се дава икономията на енергия и работи с наи голям КОП А това зависи и от помещението в което е сложен да е добре изолирано и да са намалят на минимум топлозагубите
Топлата вода е открита отдавна от един съфорумник - Board_Man.
Включи един конвектор и поддържай същата температура, при същите атмносферни условия.
Е, колко е СОР-а?
Eто я Мидеята дето и се вдига КОП-а:Първоначално публикувано от Kasap
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,37455.0.html
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325449616[/time]_________________________________________________
Край! Отказвам се да чета сервизни и да чета за климатици повечe! Да не знаеш на какво да вярваш направо! Зимаш един климатик и се топлиш! Идва сметката - плащаш я! Тва' e!
Ето тук има повече инфо:
http://translate.google.com/translat...5337.0&act=url