http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107
Това е твоята машина...
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107
Това е твоята машина...
Здравейте
Искам да попитам дали PANASONIC E12HKE ще може да се справи с 20м2 (около 45м3 заради скосенията ) таванска стая в гр.Русе без изолация(за сега) и стара дървена дограма? при температури около -5-6градуса един климатик Nippon 12-ка конвенционален поддържа 16градуса. В стаята има и камина за по-големите студове, но хамалогията е голяма с дървата. Идеята е да се направи изолация, да се смени дограмата, да се махне камината и да се отдава под наем.
Бях се спрял на 09LDC, защото по-големия брат(12-ка) тази зима се държеше "мъжки" до -20 и топлеше добре, но Панасоника е с 600лв по-евтин а и все пак няма да го ползвам аз :-) Ако има и нещо друго, което да е около 1000лв ще съм благодарен да го предложите.
След тези мероприятия,няма начин да не се справи тази 12ка с 45м³,като тогава би се справила и машина с по малка мощност.Първоначално публикувано от kolev
Здравейте бях писал в друга тема, но видях че тук е по-подходящо. Става въпрос за избор на климатик между Fujitsu ASYG 12 LECA и SHARP AY/AE-XPC09JR. Помещението е 14м2 или 40м3, добра пвц дограма,на север стената е изолирана с 2см стиропор, има преходна врата към хола, който е 20м2 и се отoплява с national CS-25RCZ /японеца идва слабичък за хола и на практика при температури под нулата стаята е леко хладна/. За спалнята очаквам климатика да поддържа около 22гр и при отворена врата към хола, като климатика и там работи. Знам, че Fujitsu ASYG 12 LECA ще върши работа, но SHARP AY/AE-XPC09JR повече ми харесва, а и ми казаха че е по тих/на което много държа, все пак трябва и да се спи/. Ако мога да получа компетентно мнение, ще съм много благодарен.
Сега видях и тази машина PANASONIC CS/CU-TE9DKE. Знам,че е по-стар модел, но цената е по-ниска, а показателите са почти като на 12-ка. Никъде не намирам до колко градуса РАБОТИ НА ОТОПЛЕНИЕ. Ако някой ползва климатика да пише дали е безшумен. Ще се радвам да чуя повече мнения.
Не мисля, че Шарпа е по-тих от Фуджицуто, но определено е по-висок клас.
Точно този Панасоник не мисля, че можеш да го намериш.
Що не преместиш Национала в спалнята, а за хола да си вземеш нов. Може би добра 12-ка или 14-ка - тука могат да ти препоръчат, но трябва повече изходни данни.Първоначално публикувано от kkrumov
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329642828[/time]_________________________________________________
Надуха ти главата за една нокрия от 2 месеца - още ли не си наясно.Първоначално публикувано от mbialkov
Холът е 20м2 на 1.70 височина, дървена дограма, без изолация, среден етаж-тухла. Приемам предложения за климатик до около 1200лв. Ще бъде по програма енергийна ефективност. Може и японка втора ръка, но на по-ниска цена.
Този Национал се е държал геройски в тези 20м²-не знам кой ти го е препоръчал,но той изобщо не е за там.Дори спалнята ще му е на ръба с остатъчните 2,8kw. при 2°,но там определено ще му е по добре,а и нали ще си помагат два климатика.Щом си доволен от национала,огледай се пак за японка втора ръка,а може и да погледнеш и PANASONIC E12HKE ,ако 1200лв.са с монтажа.
а,и kkrumov първата цифра на височината на хола май си сбъркал?
Първоначално публикувано от kkrumov
имаше едно момче недоволно от 14 нокриа сложена на север. ако не те топли никой отдолу мисли още.Първоначално публикувано от mbialkov
мен ме изкара зимата - доволен съм.
mbialkov да си вържеш хола, спалнята и прозорците, че веднъж топлиш хол който е 37кв, друг път казваш, че топлиш хол 20 квадрата +ншспалня 17квадрата, веднъж прозорците са ти 2 квадрата, след това станаха 5 квадрата, след това 3.6 квадрата ...
Разбрах че е втори етаж от триетажна къща, изложението е север-запад и в стаите никога не пече слънце защото има високи блокове които хвърлят сянка.
Искаш вътре да е +23 градуса при външна -10 градуса...
Тя Нокрията с хола и 28 ще направи, но в спалнята колко искаш да е и дали при зима като сегашната няма да има голяма температурна разлика между двете стаи макар и да има портална врата между тях...
Пишеш от декември по този въпрос, тази зима в къщата ли е изкара, с какво се отоплява и каква температура поддържаше...
Благодаря за отговорите и да за височината съм допуснал техническа грешка-2.70 е, все пак не съм лилипут.PANASONIC E12HKE дали работи тихо, има ли някой наблюдения? Компресорът му какъв е и горе-долу колко време може да изкара? Знам че тук има хора, които могат да ми предложат конкретна оферта и за японка втора ръка /да не е много стара все пак ще се женя за нея/-очаквам предложения.
PANASONIC E12HKE e свършил в техномаркет, мога ли да го намеря другаде. Дайте други предложения за 12-ка до 1200лв. Panasonic CS/CU-E9MKE-3 до колко квадрата/кубика може да топли.
За твоите условия конкретно-по добре 12ка.Първоначално публикувано от kkrumov
привет, дано не съм объркал форума, но и аз имам нужда от помощ за да си избера климатик-първо малко описание на стаята която е 14 кв2 с външна изолация и pvc дограма, климатика ще се ползва основно за отопление, от това което четох стигам до извода че трябва да дайкин -фуджитсу или митсубиши, но какъв да е точно и кои модел ще е подходящ за мен, мерси...