И на мен също ми е много итересно от къде ги "вадят" тия заключения?!Първоначално публикувано от stelaartoa
И на мен също ми е много итересно от къде ги "вадят" тия заключения?!Първоначално публикувано от stelaartoa
Освен това въпроса с "екстрите",на които толкова се набляга в Нокрията за мен лично е спорен.
Едната "екстра " е четка да ми изчетка филтрите. ОК,а мазнотиите или гъбите кой ще почисти ???
Втората е УВлампата. Ако имам нужда от такова чудо,има в продажба по 30-40 лв за домашни условия. 9 ле е самата лампа като рез.част.
Само за това да имам климатик за 2500 лв ли??? И да се хваля как сам си четкал филтрите...
Извинявам се, че повтарям питането. Ако някой е ползвал тази зима PANASONIC CS/CU-E12MKE-3 да пише как се е държал. Видях че в Техномаркет има PANASONIC CS/CU-E9GKE /дано имат читави бройки/, че баща ми иска за спалнята 14м2 нещо по-евтино. Какво ви е мнението за него, дали ще върши работа при ниски темп ?
Аз не съм имал климатик със самопочистване на филтрите, за да знам как е, но чета тук из форума хората со доволни. Докато аз чистя филтри през 2 седмици, те просто пускат климатика и той си работи цяла зима така. Няма как да го изчисти като човешка ръка, но пак си е екстра и допринася за комфорта според мен, а и прави климатика по-ефективен.
Колкото до мощността. Намерете друга климатик до 2300 лева който на -15 да вади 6 kW
ge50va има 900 вата компресор Nocria 14 може да достигне 14 A консумация Компресорът й е 1300 W ако не се лъжа
офф
то плазма и йони има и във всеки сешоар също няма пад зимата и не замръзва ако искаш карай със сешоарче зимата - по евтино е от нокрията , че и от дайкина
Ицу1 -Разгледай раздела за панасоник.Общо взето май няма оплаквания...
Бабати е пуснал вече таблицата, обаче няма какво да се сравнява.ДАЙКИН на нито една машина нямат данни под-10 градуса.Я да видя кой ДАЙКИН вади близо 6 Кв при -15.Първоначално публикувано от stelaartoa
... И да не забравяме, че се сравнява 14-ка с 18-ки. Както казва Edi1, Nocria-та няма аналог. Вече след нея може да се сравняват 18-ките на други марки.
ето и за дайкинчето ако нямате - по картинката предполагам при -15 малко над 2 до 2.5 му давам
аз ги имам и двата и живея с тях.
а не съм продавач или монтажник, къде и идея си нямат от машините и как работят.
и двата дават точно това което е написано в сервизните.
дайкина е малко по-голяма 12-ка , нокрията малко по добра 14-ка
и само за инфо - дайкин няма да видят повече от паричките ми. много по склонен съм да мина на лг-та.
Извинявам се, че ще го кажа, знам че има много фенове тук, но просто не мога да се сдържа
Дори Тошибите издъхват пред Нокрия-та muhahahahahahah
p.s. Само още 1 кафенце и спирам :P
Edi...Таблицата за Нокрията е изсмукана от данни за максималната мощност,а на Дайкин ,както и на всички други клими,се дава при работа в номинала.
Дайкин 50 има 5,8 квт при номинал на 7 гр и 3,7 при -10 гр.
Колко е номинала на Нокрията при +7 знаем всички - точно 6,0 квт. Ако спадането на номинала е същото ,както и на максимала в таблицата,то при -10 Нокрията ще отдава 4,4 квт. Спрямо 3,7 на Дайкин май не е два пъти,а ???
И ти много добре знаеш,че климатик няма как да работи на макс дълго време. Тая характеристика показва само кратковременните възможности на климатика,а не нормалната продължителна работа.
stelaartoa "сложи" поне 2 пъти по чест дефрост при дайкина в сравнение с Нокрията и картинката ще е пълна
И тошиба и фуджицу са по топлещи от дайкин в малките, средните и големите модели и класове.
Изтисканите са дайкините с номинал от 5.8 и максимал от 6.5кв или сарара с номинал 6 кв и максимал 6.2 кв ...
Изобщо за сравнение не може да става въпрос..., освен при тиха работа...
Ако трябва да избирам между 2-3 децибела по -тиха работа или 3-4 киловата по-голяма мощност избирам да ми е топло зимата...
Ето го и номиналът на нокрия14. Така е, stela, прав си но когато 1 машина има по-мощен компресор това предполага че машината може да издържи и по-големи натоварвания, защото работи на по-ниски честоти по номинал. Тоест има накъде да се развърти. Ако да речем един компресор по номинал е 70-80Hz той няма много още накъде да се изпържи.
Нокрията 1300 или 1350 вата компресор имаше?
Защото на на ge50va e 900 вата. При Дайкина не знам.
Но има и друго когато един компресор работи на по високи честоти по номинал, той ще вади повечко мощност от неизпържен такъв, а и ще държи по-добре мощност в студа поради по-интензивната работа. Пример е 137SKV който работи по номинал на 83 Hz и по графика е по-добре от Daiseikai 5 и 6, но за сметка на какво? Ами ако Daiseikai 5 и 6 се развъртят до 80Hz ? Ако не се лъжа са към 60 Hz по номинал до 13-ка. Просто графиката им е при 60Hz затова 137skv видимо се справя по-добре.
Долу на графиката се вижда че дори по номинал Нокрията вади повече А работи при по ниски честоти дори Ами ако се развърти? Мощният компресор си е друго нещо Може COP да е по-нисък при +7, но това за мен означава че машината е здрава тоест има мощен компресор. Аз лично вече като избирам машина гредам да има по-нисък COP ако щете вярвайте Обичам здрави и мощни машини, а не разни изпържени детски играчки COP е само реклама нищо повече.
... Аз пак да питам, защо се сравнява 14-ка с 18-ка? Сравнявайте 18-ката на Нокрия. Колкото и малко разлика да има, то я има.
Кое е 18-ка само не разбрах ???? !