Страница 58 от 221 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 3301
Like Tree9Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Еди,я ми покажи как Нокрията имала два пъти повече мощност от 50ката на Дайкин или Мицуто !
    И на мен също ми е много итересно от къде ги "вадят" тия заключения?!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Освен това въпроса с "екстрите",на които толкова се набляга в Нокрията за мен лично е спорен.
    Едната "екстра " е четка да ми изчетка филтрите. ОК,а мазнотиите или гъбите кой ще почисти ???
    Втората е УВлампата. Ако имам нужда от такова чудо,има в продажба по 30-40 лв за домашни условия. 9 ле е самата лампа като рез.част.
    Само за това да имам климатик за 2500 лв ли??? И да се хваля как сам си четкал филтрите...

4. Тук е от
    Feb 2012

Извинявам се, че повтарям питането. Ако някой е ползвал тази зима PANASONIC CS/CU-E12MKE-3 да пише как се е държал. Видях че в Техномаркет има PANASONIC CS/CU-E9GKE /дано имат читави бройки/, че баща ми иска за спалнята 14м2 нещо по-евтино. Какво ви е мнението за него, дали ще върши работа при ниски темп ?

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Аз не съм имал климатик със самопочистване на филтрите, за да знам как е, но чета тук из форума хората со доволни. Докато аз чистя филтри през 2 седмици, те просто пускат климатика и той си работи цяла зима така. Няма как да го изчисти като човешка ръка, но пак си е екстра и допринася за комфорта според мен, а и прави климатика по-ефективен.

Колкото до мощността. Намерете друга климатик до 2300 лева който на -15 да вади 6 kW

ge50va има 900 вата компресор Nocria 14 може да достигне 14 A консумация Компресорът й е 1300 W ако не се лъжа
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

офф
    то плазма и йони има и във всеки сешоар също няма пад зимата и не замръзва ако искаш карай със сешоарче зимата - по евтино е от нокрията , че и от дайкина

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ицу1 -Разгледай раздела за панасоник.Общо взето май няма оплаквания...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Еди,я ми покажи как Нокрията имала два пъти повече мощност от 50ката на Дайкин или Мицуто !
    Бабати е пуснал вече таблицата, обаче няма какво да се сравнява.ДАЙКИН на нито една машина нямат данни под-10 градуса.Я да видя кой ДАЙКИН вади близо 6 Кв при -15.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... И да не забравяме, че се сравнява 14-ка с 18-ки. Както казва Edi1, Nocria-та няма аналог. Вече след нея може да се сравняват 18-ките на други марки.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ето и за дайкинчето ако нямате - по картинката предполагам при -15 малко над 2 до 2.5 му давам

аз ги имам и двата и живея с тях.

а не съм продавач или монтажник, къде и идея си нямат от машините и как работят.

и двата дават точно това което е написано в сервизните.
    дайкина е малко по-голяма 12-ка , нокрията малко по добра 14-ка

и само за инфо - дайкин няма да видят повече от паричките ми. много по склонен съм да мина на лг-та.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Извинявам се, че ще го кажа, знам че има много фенове тук, но просто не мога да се сдържа

Дори Тошибите издъхват пред Нокрия-та muhahahahahahah

p.s. Само още 1 кафенце и спирам :P

13. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Edi...Таблицата за Нокрията е изсмукана от данни за максималната мощност,а на Дайкин ,както и на всички други клими,се дава при работа в номинала.
    Дайкин 50 има 5,8 квт при номинал на 7 гр и 3,7 при -10 гр.
    Колко е номинала на Нокрията при +7 знаем всички - точно 6,0 квт. Ако спадането на номинала е същото ,както и на максимала в таблицата,то при -10 Нокрията ще отдава 4,4 квт. Спрямо 3,7 на Дайкин май не е два пъти,а ???
    И ти много добре знаеш,че климатик няма как да работи на макс дълго време. Тая характеристика показва само кратковременните възможности на климатика,а не нормалната продължителна работа.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

stelaartoa "сложи" поне 2 пъти по чест дефрост при дайкина в сравнение с Нокрията и картинката ще е пълна

И тошиба и фуджицу са по топлещи от дайкин в малките, средните и големите модели и класове.

Изтисканите са дайкините с номинал от 5.8 и максимал от 6.5кв или сарара с номинал 6 кв и максимал 6.2 кв ...

Изобщо за сравнение не може да става въпрос..., освен при тиха работа...

Ако трябва да избирам между 2-3 децибела по -тиха работа или 3-4 киловата по-голяма мощност избирам да ми е топло зимата...

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ето го и номиналът на нокрия14. Така е, stela, прав си но когато 1 машина има по-мощен компресор това предполага че машината може да издържи и по-големи натоварвания, защото работи на по-ниски честоти по номинал. Тоест има накъде да се развърти. Ако да речем един компресор по номинал е 70-80Hz той няма много още накъде да се изпържи.

Нокрията 1300 или 1350 вата компресор имаше?
    Защото на на ge50va e 900 вата. При Дайкина не знам.

Но има и друго когато един компресор работи на по високи честоти по номинал, той ще вади повечко мощност от неизпържен такъв, а и ще държи по-добре мощност в студа поради по-интензивната работа. Пример е 137SKV който работи по номинал на 83 Hz и по графика е по-добре от Daiseikai 5 и 6, но за сметка на какво? Ами ако Daiseikai 5 и 6 се развъртят до 80Hz ? Ако не се лъжа са към 60 Hz по номинал до 13-ка. Просто графиката им е при 60Hz затова 137skv видимо се справя по-добре.

Долу на графиката се вижда че дори по номинал Нокрията вади повече А работи при по ниски честоти дори Ами ако се развърти? Мощният компресор си е друго нещо Може COP да е по-нисък при +7, но това за мен означава че машината е здрава тоест има мощен компресор. Аз лично вече като избирам машина гредам да има по-нисък COP ако щете вярвайте Обичам здрави и мощни машини, а не разни изпържени детски играчки COP е само реклама нищо повече.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Аз пак да питам, защо се сравнява 14-ка с 18-ка? Сравнявайте 18-ката на Нокрия. Колкото и малко разлика да има, то я има.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Кое е 18-ка само не разбрах ???? !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе