Страница 19 от 113 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1681
Like Tree698Одобрявам

Собственици на климатици 100V - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Тия дни SDR-а влезе в употреба , до сега не е ползван и мога да кажа , че е един невероятен климатик . Откакто ползвам климатик за отопление не съм попадал на толкова топла струя дори и при минимално натоварване . Имам база на сравнение с куп марки и модели от Hitachi S28T , MHI ZJ-S , GE35VA , General 14LDC и куп Midei и др . .
    ??? Откъде закупи тази 14-ка???

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

БИВОЛА,за твое съжаление нищо няма да чуеш........

4. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    ??? Откъде закупи тази 14-ка???
    Правописна грешка 14LBC
    Сутринта отварям да проветря , хитачито S28T реагира на момента и почва да духа по топло , Тошибата 221SDR все едно е заспала бавно мудно след 7-8 минути чак вдигнах и градусите от 22 на 24 и чак тогава почна бавно леко да духа по топло . Външна температура 4 градуса дефростни няма за момента и при двата . При хитачито е отворена врата в другия краи на стаята а при Тошибата до вътрешното тяло , хитачито мери много по точно температурата от тошибата и реагира моментално при промяна . Тошибата подминава зададената тампратура с 1 градус . Страно е , че въпреки отворената врата точно до тошибата тои не реагира моментално . И двата климатика имат реално много нисъм минимум .

Bivola Доколкото знам дефроста при EDR-а не е по време , нямам наблюдение над него . Тия дни ще разбера как дефроства SDR -а ( надявам се да не е по време ) , но за върхова машина ми се струва гадно да дефроства на всеки 80 мин . Да не е много натоварен EDR-a ?. За лекия шум ( ромоленето както го казваш ти ) го има само при консумация под 100 W после не се чува нищо . Направи ми впечатление , че външното тяло на хитачито е по тихо от на тошибата , при тошибата в ниските обороти , се чува едно преливане предполагам , че вътрешния шум ромоленето на ниски обороти е точно от него . С кои EDR си ти и в колко квадрата стая ( изолация ?) си го сложил ?

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    БИВОЛА,за твое съжаление нищо няма да чуеш........
    A дано

Madjo, EDR-a e 28ца в около 18 квадрата.Но по-малък няма как да сложа, защото лятото е убийствена жега и даже 28цата на моменти и идва лееко изнанагорно.22ка е абсурд да се справи, 25цата е на кантар.
    Моля те да кажеш като паднат температурите под 0 градуса, дали SDR-а ще си "вдигне" минимума, защото при мен паднат ли температурите под 0-2 градуса, минимума скача на около 330 вата.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сигурно ще го вдигнат, ако компресорите и управлението им са сходни с Европейчето V-а серия .

7. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Ще го видя колко ще му е минимума при по студено време , но ми се страва невъзможен минумум 330 вата . На 221SDR номинала му е 380W
    Параметри на климатика при 7°C външна температура :
    Отоплителна мощност : 2.5 kW / 0.3 ~ 6.1 /
    Консумация : 380 W / 50 ~ 1500 /
    COP 6.58 /коефициент на енергийна ефективност/
    Страно ми е 28 -ца EDR да има проблем с 18 кв при полужение , че Hitachi S28T няма никакви проблеми с 25 кв хол + 3 кв коридор при полужение , че имам 7 метра северна стена и под и над мен нямам никои , нямам изолация и на под и таван . На Хитачито минумума при -7 -8 градуса беше по спомен към ~ 120 W . Тествано е като пусна газовия котел и гледам кога ще изключи климатика ( не знам до колко е обективно ). Като с консумация под 150 W съм го виждал да работи доста дълго. Хитачито има показатели подобни на 285 EDR
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 8.3), 12287 BTU (1707 ~ 28328)
    Консумирана електроенергия: 550 W (65 ~ 1990)
    COP: 6.55 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
    Гледам само че EDR-а е като SDR-а с едноредов топлообменик и външното тяло е по лекичко от на Hitaka (41 kg вътрешо тяло с малко над кило и половина фреон ) . Миналата година изкарах цялата зима с Hitachi-то като успяваше със средна консумация ~500W да стопли и спалнята общо към ~ 42 кв . Но миналата зима нямаше големи студове .

8.  

9. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Не ме разбра.Аз ти говоря за охлаждането, че му идва изнанагорно,затова и не си помислям за по малък.Иначе,освен шума от фреона, проблем с отоплението няма.Чат-пат ми се налага да работя на открито зимно време и зимата се прибирам леко намръзнал и го пускам за по час два на по-висока температура докато се стопля, примерно 26-27 градуса.Веднага компресора се изпъва и както тук във форума обичат да казват, започва да бълва лава/жега и т.н. и примерно за 10-15 минути ги е качил тия градуси.Това му харесвам - грубата сила и бързата реакция спрямо заданието.Докато пък на охлаждане съм го виждал вечер да работи на около 70вата и не се усеща никакъв студ.Живея на голям булевард и лятото няма как да спя на отворен прозорец, заради щума от коли/мотори,отделно и кучета лаят по цяла нощ и през нощта не го изключвам и спя на климатик - не се усеща че има клим в стаята, нито пък някаква студена струя.Просто е перфектен на охлаждане.Но на отопление ей това шуртене на фреона дразни и честите дефрости.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Toshiba 221SDR Тая сутрин на - 2 градуса ( според климатика ) си работеше на 190W ( 22 градуса вътре ) без да дефроства от 6,30 до 10,30 после трябваше да изляза , през ноща не съм чул да размразява . По това съдя , че дефроста не е по време . Преди да изляза му смукнах градусите от 22 на 20 и не се изключи а смъкна консумацията до 70W и се задържа там . Пак слушах дали се чува шум от вътрешното като работи едвам едвам , но не няма нищо . Само като се качиш горе до него леко се чува едно преливане ( ромолене ) ама то е адски слабо доловино . Може 28-цата да е по шумна от 22-ката незнам ... А ти сигурен ли си , че твоя дефроства на всеки 90 мин ?

11. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Не е на 90 - на 80 минути размразява.
    А пък като почне да размразява вече почва доволно да шурти.Явно го чака източване и зареждане по везна преди да дойдат студовете.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

може би ти е къс тръбния път

13. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Тръбния път при мен и на двата е към 3 метра .

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    По това съдя , че дефроста не е по време .
    Този извод е леко прибързан Алгоритъма за дефрост може да бъде различен в зависимост от температурния интервал.

16. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

И при мене дойде някъде около 3 метра.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Този извод е леко прибързан Алгоритъма за дефрост може да бъде различен в зависимост от температурния интервал.
    Съвесм скоро ще разберем истината ... На хитачито не разбрах кога и за колко време ... По някога не дефроства с дни при минусови температури а понякога се скъсва от дефрости през час . За него разбрах , че при ветровито време дефроства често , но иначе изобщо не схванах логиката му за дефрост . Засичал съм го с много заскрежен топлообменник да не дефроства с часове , но съм го засичал и с иделано чист да дефроства ( като духа силен вятър )

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Живее в
    Pleven

Всички Тошиби от ДР серията под -5градуса имат висок минимум и започват да работят на он-оф.Аз имам 2. 28удр и 22ндр.реалмия минимум е 50-70вт,но при +7.от +5 до +2 минимума е 100-120вт.от +2 до 0 е 150-180вт.от 0 до -5 е 180 до 220вт.на -10 е 320 до 360вт след което изключва.единствения климатик който има реален минимум дори и при -15гр е санчо от подписа ми.имам външна и вътрешна изолация на среден тухлен апартамент.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 113 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Отговори: 13
    Последно: 19-12-14, 15:04
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе