И с два отпушени отвора е добре.Явно третата гума се е калцирала, напъни я с една отверка.
- - - Обновено - - -
И с два отпушени отвора е добре.Явно третата гума се е калцирала, напъни я с една отверка.
- - - Обновено - - -
Колеги, дайте един читав превод на дистанционното за 285GDR. Аз намерих едно но непълно. С малко зор си го дооправих, но пак е непълно. Децата нещо набараха дистанцията и сега има два големи йероглифа на дисплея без да знам какво значат.
Ако има и за Hitaschi S28T превод на дистанционото . Два превода имам но неточни .
вече мога да дам отзиви(по-студено време) за самураите.............благодаря ви сашо и миро,това бяха най-разумно изхарчените пари.
1.ТОШИБА 406 ЕДР-поне от климите,които съм ползвал си мисля ,че ТОШКО е с класи над другите марки-мое мнение.
2.ШАРП AY-T286 SV-малко шумен на ауто,но каква температура вадииииииииии,а от екстрите май няма само кенеф:D:D
3.МИЦУТО-безшумен,вади дъха на ламята,а термодатчика следящ различни зони в стаята е супер екстра.
единствения минус на ТОШО е,че не чисти (за мързеливите де) сам филтрите.
нямам уреди за мерене на консумация,но при 3 работещи клими нонстоп на 22-23 гр. и всичко друго на ток -490 киловата,като вестибюла,който е между стаите е с постоянно отворен прозорец към двора,а вратите на стаите не се затварят-80кв.м. на 3 метра височина,под каратаван,3 външни стени,без изолация,90 годишна къща.
Благодаря на Щерев за дистанционното!
А ти ,Дундурма, ме кефиш с твоия ентусиазъм. Дано да се похваля и аз така.
Dundurma е много щастлив, откак обърна резбата.
В схемата на дистанционното GDR-а има едно каренце, в което се индикират режими "икономичен" и "турбо". От къде се включват/изключват?
Маджо, ти уби кокошката, бе. S28T в 40 кв.м.? Добре ли съм разбрал?
Този пост е редактиран от nako-bako; 09-12-12 в 17:21.
Кокошката е жива За хитачито останаха 28 кв . В спалнята си има друго отопление , но докато беше по топло се справяше без да се товари ... Вързано с електромерче и за денонощие не е минавало 14 киловата . А сега на вън е ужас -5 сняг и адския вятър
Madj0,я дай по подробно инфо за хитака-как стартира и догонва зададена температура,шум от към компресора/скрола/,от вътрешното,степените на вентилация как са,въобще комфорта,дефроста как е /ако има вече такъв/работа с дистанционното и изписваните символи по него и т.н.
Не съм забравил и обещаните отзиви и от chachoto за тяхното хитачи.Просто са малко отзивите за тази ,иначе много тачена от японците марка Хитачи-най много е писано за тошибите из форума/може би като процент са повече/ били те двуредови и едноредови напоследък.
Подробно инфо ще дам малко по нататък като имам повече наблюдения . Пуснат е октомври средата на 23-24 градуса денонощно и подържа 22 градуса От време на време намаля консумацията до към 70 W задържа ги там 2-3 мин и изключва за 5-10 мин не затваря клапите остават си както са си настроени надолу . Турбината се върти едвам едвам шум има като сложа ухо до него само . След 5-10 мин тръгва плавно и стига до 300-400 W консумация ( шум минимален едва доловим ) и после пак намаля и през повечето време работи някъде при 130 W . От външното тяло ( много масивно ) има един специфилчен шум равномерен много тих предполагам това е компрпесора ( чува се като си близо до външното тяло ) няма вибрации и отдолу има 3 огромни отвора . Това от по топлото време . От вчера си работи в 25кв хол и 3 кв коридор настроен на 23 градуса , вечерта отварям да проветря в стаята става 17 градуса на вън -7 ( според климатика ) и силен вятър консумацията скача до 2048W ( изходяща температура на клапите 49 граудса измерена ето с такова Часовници метеостанции | Hama TH-100, Метеорологична станция, 75297 | JMTechnologies Ltd - онлайн магазин )в стаята стига до 22 градуса намаля консумацията до към 400 W и гледам дефрост , не затваря клапите , няма пукане само премигва лампата която свети като е пуснат и тук изненада дефроста продължава 15 мин като консумацията по време на дефрост се вдигна до 800 W ( до сега съм го хващал 2 пъти за по 2 мин някъде ) След час имаше още 1 дефрост , но тогава го хванах на края и не знам колко време е продължил . Ще е хубаво някои ако има същия климатик да каже сега как се държи в по студеното време . А да дам инфо за помещението 7 м X 3,6 м при височина 2,6 м като 7-те метра е северна стена с 8 см изолация , но нямам съседи от никъде под мен студ , над мен студ отстрани студ и студ . Следващото лято мисля за изолация на тавана поне 5 см стиропор и за пода се чудя ...
Този пост е редактиран от Madj0; 10-12-12 в 14:15.
По-принцип това климатиче е малко за това помещение от 28м2.