Е у морско при теб е ОК, но тук захладня рязко в последните дни
В очакване на снежинки съм до месец-месец и малко както става всяка година.
Е у морско при теб е ОК, но тук захладня рязко в последните дни
В очакване на снежинки съм до месец-месец и малко както става всяка година.
Човече, при моите условия е различно и 40-ките са си тамън
Съседните помещения кухня и коридор с обща площ 16-17м2 (с почти постоянно отворена врата към баня с площ 3,5 м2) се отопляват с National CS-X407A2 (е, малко съм се презастраховал, но съм сигурен в машините- вече се отоплявах миналата зима с тях без никакви проблеми)
Този пост е редактиран от BDK; 10-10-15 в 21:15.
Разход на Toshiba RAS-402SDR за 63 дни настроен на 23,5-24 градуса в хол 20м2. В момента навън е -7
Поздрави от Витоша, весело посрещане на 2016г. и наздраве!
Явно още не си направил изолация,добре че машините ти са корави ,че да не стоиш на студено .
Не съм, да. Поне едни 10 хилки е качествена изолация с 10 см. дебелина на къщата, но ще я направя живот и здраве
София в готовност за 2016-та година
Този пост е редактиран от BDK; 31-12-15 в 17:41.
Toshiba RAS-2514D
Daikin S25RTES
Mitsubishi MSZ-GV254
Мнения всякакви (лични ако има хора с такива), нива на шум, дефрост, тип компресор и мощност, брой топлообменници ( много леки външни тела... ) и като цяло заслужава ли си базов японски климатик. Някой разполага ли с малко повечко информация различна от каталожните данни?
от базов до базов японски има разлика .. има с по 20 кила външно ,има и с по 30 .. конкретно от тия 2514 си заслужава другите са много олекотени
Да, компресора е 750 W и е еднороторен. Външния топлообменник е едноредов. Ако избираш, спри се на нея или на муцуто. Дайкина не съм го отварял, но ако съдя по моделите от предишните години от тези серии, те са с двойни кондензатори, но с по малка площ.
[QUOTE=KI_YOOU;758399]
Toshiba RAS-2514D
Daikin S25RTES
Mitsubishi MSZ-GV254
Мнения всякакви... и като цяло заслужава ли си базов японски климатик. .../QUOTE]
Лично, заслужава си като капиталовложение, ако падне 3 годишен на цена под половината на нов такъв с монтажа.
От гореизброените, май всички са с коп 4,5. Трафът и той като изпапа между няколко десети на мах. и 1 на мин. от копа и хоп! хиперинверторната магия избледнява, а пък кинтите двойни.
От към топлене и спад в ефективността при ниски температури, се представят сравнително добре (има си хас да кажа нещо друго като имам 3 олекотени машини). При 2 * ако машина с 33 кила не топмодел има коп 3 на макс., базовите имат 2,5. Обаче ако си кютат под номинала, при -10 копът е около 3, при -5 съотв. около 4 без трафа.
От към минимални мощности - поне със 100 вата над тези по книга при всичките + 30 за трафа (Тошиба, Шарп, Мици)