Честити ми 10 000 часа на W22 ,светна лампата за почистване на касетите на филтрите.Не мисля да нулирам самопочистването, щото не ми харесва как е направено ,ще ги чистя ръчно от сега нататък.
Честити ми 10 000 часа на W22 ,светна лампата за почистване на касетите на филтрите.Не мисля да нулирам самопочистването, щото не ми харесва как е направено ,ще ги чистя ръчно от сега нататък.
Този пост е редактиран от avenger; 05-12-16 в 23:19.
В инструкцията не пише ли, че филтрите и касетата/те трябва да се почистват и ръчно понякога?
Няма нужда самопочистването е адекватно ,за касетата - трябва и за това има напомняне, ако не го нулираш, спира самопочистването.
Този пост е редактиран от avenger; 05-12-16 в 23:19.
Има ли аспирация да изхвърля праха от касетата?
40-44W е консумацията на трафа
Засякох го преди 5 минути при -3 градуса външна и настроена/поддържана 21 градуса в стаята, но аз съм извън нормите (със свирепи топлозагуби) - 570W. Вижда се и консумацията му за 28 дни назад - 266kW
Множко е консумацията за тази площ, вземай мерки за намаляване топлозагубите.Качи едно фото да го видим тоя симпатяга...
Този пост е редактиран от avenger; 06-12-16 в 20:26.
Този пост е редактиран от BDK; 07-12-16 в 09:08.
Колега BDK,това твойто е ненормална работа.При мене в хола който е с 3 външни стени,половината под е във въздуха,и има над 12 кв.обикновен стъклопакет пак съм под твоята консумация при - 3 гр,а е 26 квм. и то с доста по нисък клас мина на 20 в..Ти на тази твоята стая имаш ли стени изобщо
Rokera, къде се изгуби цял сезон?
Най-после успях да проследя цял дефрост на Toshiba PDR 361. Пълна продължителност от спиране до тръгване на топлото-6 мин. Външна температура
(-4 0С). Доволно тихо е размразяването и понеже няма диодна индикация, ако не е много тихо в стаята може и да не се усети. Това е 4-тият дефрост от началото на отоплителния сезон или поне толкова сме усетили. Прави ги само сутрин м/у 6.20 и 7.00ч. И тук япончетата са се справили добре, но можеше да пуснат малко червена боя на някой от светодиодите. Може пък да са решили, че така или иначе потребителя няма да усети дискомфорт от дефроста и няма смисъл да го товарят с излишна информация.
Няма смисъл от червено индикиране на дефроста. През нощта по тъмно не е много приятно да мига червена светлина през време на дефроста.
Ако мига ще е дразнещо, но при постоянно светене на диод по време на дефроста, едва ли. Вътрешното тяло има доста голям дисплей за енергиен монитор, който свети със синя светлина. Тялото е на по-малко от 3 м. от възглавницата ми и не ме дразни, а напротив-удобно е ако станеш нощем да не се блъскаш по мебелите. Карай, това да му е кусура-липсата на индикация за дефрост.
...да бяха го направили като при Sanyo 'DK'...там червеният светодиод който индикира режим отопление, при дефрост започва да мига в оранжево и не е хич дразнещо...