еднофамилна къща е
От посочените махни само даикина и другите ще свършат работа . Mitsubishi Electric FH50VE маи бих избрал от другите , заради екстричките дето ги има .
Здравейте,
дали Daikin ATX35JV би ми свършило работа за отопление на 16м2 стая? или бихме ми предложили по добър вариант за сума до 1400лв.
Стаята е без изолация, ПСЦ стъклопакет, две външни стени.
Благодаря
Погледнeте този модел Mitsubishi Heavy, SRK25ZJ-S ( Намира се в някои фирми на тази цена с монтажа )
Оглед на място!
Иначе тези (MHI SRK-25ZJ-S; ME MSZ-GE25VA; Hitachi RAS-D10EX3) би трябвало да са достатъчни, но все пак...
Момци здравейте...
мисля да е MSZ - FH 50 VE
спалнята ми е 23 кв.м , на 2.50м височина ... FH 25 ли да слагам или FH 35 ?
другият ми въпрос е дали си струва да са Zubadan ?
Поздрави.
За голямото помещение FH50 е много добър избор . За 23 кв изолариани както си писал ( 10 см изолация ) и ако е и средна стая мисля , че FH25 е напълно достаъчно . За зубадан няма смисъл ( разликата е един нагревател в тавата които работи постояно при минусови температури ) , има опция да ти монтират нагревател пак , но да работи само при дефрост .
И защо си слагал такава изолация, като сега ще купуваш машини, която щяха да ти препоръчат и ако нямаше изолация.
Това Митцу има минимум 2кВт., Дайкина е с 1.7кВт. Ако зимата случайно не ти работят он-офф, то лятото какво ще правиш - незнам.
Арубата ти даде добър съвет - Тошиба 402NDR1. Поинтересувай се - нали за това си правил тези изолации, търси ефективни машини.
Madj0, хубави съвети ти дава, ама виж му подписа. С хитак 10ка топли същото помещение като твоето и въобще няма твоята изолация.
Този пост е редактиран от tony34al; 30-08-13 в 00:01.
Иска да каже, че много хора сме минали по този път! Аз имах и Дайкин, имах и подови! Но след JDR-a си купих още един PDR за спалнята, едноредов топлообменник, ама 34 кила! Ако ми се наложи да купувам климатици, пак ще заложа на топмодели за Япония, макар и втора употреба!
Този пост е редактиран от aruba_man; 30-08-13 в 01:49.
Ти си ясен. Достатъчно е да прегледа човек постовете ти от преди година.
bimbata e от Шумен, парите не са му проблем. 402NDR1 е неговият климатик. За спалнята - 281NDR1.
Имам предвид, че добрата изолация и дограма понижават сериозно енергийните загубите на къщата, както зимата, така и лятото. Идеата е намалявайки загубите да отопляваме/охлаждаме с високоефективни машини, които са по гъвкави в минималното и в максималното топло/студоотдаване. Европейските модели имат реално 2-3 такива машини, за съжаление.
Има начин да се сметнат какви ще са ти загубите на къщата с точност. Аз бих оразмерявал, примерно, с около 50Вт на м3., което означава около 5кВт на номинал за голямото помещение. Например: Тошиба 402NDR1 има минимум от 200Вт, номинал 5кВт и максимум около 10кВт. Гъвкава машина - има всичко което ти е необходимо за добро климатизиране!
Alexandars би могъл да пусне точнте данни на тази машина, щото нямам време да ги търся сега. Успех!
Като говорим за гъвкави машини, може да погледне и Daikin S40MTRXP Ururo Sarara, Toshiba RAS-402UDR, National CS-408XB2.