Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 112 от 178 ПърваПърва ... 62102110111112113114122162 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Вземи си E9QKE.

Студен старт в неотоплявана стая зимата при -20 можеш да постигнеш, но климатикът ще се вмести в бюджет 2*1500-1600 лева. Освен това дори такъв модел ще е постоянно в преразход и неефективна работа.

Да си купиш хубав климатик и да не го използваш е пълна глупост. Като ще го ползваш 5 дни в годината изобщо не си купувай климатик, ами с тези пари си направи дограма или изолация.
    DUNDURMA и spas.slavchev харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от chippen Виж публикацията
    CARRIER 38NYV035M / 42NQV035M :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria

\\заслужава ли си тази машина за отопление на около 15 кв. с дограма понеже е на промоция
    Може и да стане, но не се подлъгвай, че пише Кериър, този модел се прави от Мидея за Кериър.

4. Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Може и да стане, но не се подлъгвай, че пише Кериър, този модел се прави от Мидея за Кериър.
    понеже гледах в нета че пише малаизия но съвета ви е да не рискувам

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Да, по-добре не рискувайте. Освен това тази промоция в техното е за някакви полу-скапани пожълтели бройки (с нарушен търговски вид).

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Машината не е лоша, практически аналог на средния клас на ТОШИБА.Съществува в две модификации - ГОЛД и ПЛАТИНУМ, с индекси М и Н като разликите не са маловажни, съотношението е нещо като СУЗУМИ и ДАЙСЕЙКАЙ.В случая горепосочената машина е от "по-слабичкия" вид М серията.На отопление е 0,9-4,2-4,9.Н серията е 0,9-4,2-5,7.Компресора на М е стандартния на ТОШИБА - DA89X1C-23FZ, а при Н е друга бира - двойнороторния DA111A1F-20F1.Външните на 35-ицата са по 35 кила, и запазва добра мощност - около 48-50% при -15 градуса.Вътре хардуер и софтуер си е ТОШИБА.Цикъла на дефроста също е ТОШИБ-ски.Машината е ТАЙЛАНД.15 квадрата трябва да го топли без проблем.Е, малко старичък модел - 2007-а година, ама това не е от значение, даже е добре според мен.
    VeleV.Klima, Aleksandars, Kasap и 1 други харесват това.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Еди е прав. Подведох се по снимката и не погледнах изобщо какъв е модела.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Стара Загора
    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Еди е прав. Подведох се по снимката и не погледнах изобщо какъв е модела.
    Понеже се колебая за този който питах за един пенасоник в практис и един фуджи електрик също там моделите са на пенасоник 12nkx и на фуджи rsg 09llc. И за японските втората ръка за около тази сума пак какв бихте ме по съветвали

Затова става въпрос дайте и един съвет тук а скоро ще напиша моделите на тези който са 2ра ръка
    Без име.jpg
    Този пост е редактиран от chippen; 13-08-14 в 23:34.
    VeleV.Klima одобрява това.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И двата модела отстъпват на КЕРИЪР-а.

11. Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Стара Загора

кариера вече го няма на промоция беше от технотата и се чудих и моля ударете едно мнение на това да не спамя тук отново понеже се колебая между тези новите и тук
    Не мога да дам само снимки на климатиците но какво бихте ми препоръчали стая около 13-15 кв. в която се спи , с дограма Търся за oтопление и охлаждане стаята е с размери 2.60 височина на - 4 дължина 3 ширина
    fujitsu as-v22w
    mitsubishi msz s22t
    sharp ay m22sb
    toshiba ras225ed
    national cs h225a

daikin atn22gse
    SANYO SAP-Y22N
    HITACHI RAS-H22S

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Вчера ми монтираха климатик LG D09AK с безплатен монтаж от техномаркет. Монтажника реши да ми поиска 87лв за монтажа дадох му ги, не съм се циганил. Излагацията си е за него не ми даде фактура написа на един бял лист - стойки за пода- 25лв, един метър тръбен път над трите метра - 40лв, 7 метра кабел -14 лв и пътни 8лв. Каза ми че цените за техномаркет са такива( т.е излиза че като работят за техномаркет, които уж малко им плащат го правят на инат и клиента трябва да им поддържа масрафа), българска работа ами като знаеш че е така защо изобщо се хващаш с тях. Това не ми е първият климатик , а четвъртия другите не са от техното, така или иначе исках да направя разлика от другите една мидея12-ка и два броя МЕ GE25и GE35. Самият монтаж започна със скандал по телефона че не могат да ми намерят къщата, монтажиста беше с голям стаж от "година и половина". не ми оставиха никакви координати- габровска фирма представител на Чофу и Фуджицу.
    Сега малко и за самият климатик първо впечатление не много добро- обявените 19 децибела не са толкоз по мой усет. От там нагоре другите степени са доста шумни и ветровити, тези 19 дв са на слиийп режим, който доста трудно задействах с натискането на две копчета на дистанционното и ще работи не повече от 7 часа защото и това се задава от дистанционното от 1 до 7 часа. Има някакъв йонизатор който няма как да разбера дали работи, има индикация на дистанционното само.
    Положителното е , че слезе в минимума на около 80-120 вата но много за кратко след което изключва, преди това работи на около 400 вата около 4,5 минути и бързо сваля надолу за около 1,2 минути. Външното тяло долу горе бива не бръмчи силно, по слабо от Мидеята и по силно от Митсубишито. Хубаво е че вътре в стаята не се чува външното тяло но съм разочарован от вътрешното дали щото в стаята няма мебел да поглъща ехото, не знам, няма отчетлива разлика между степените имам чувството че шума е един и същ , сравнявам с Митсубишито. Има и подвижни хоризонтални клапи, Silent бутон който намаля звука на външното тяло с 3 дв, бутон за контрол на енергията с понижение от 25 и 50 процента, това ще го установя когато съм на отопление дали действа предполагам ограничава мощността до тези нива.
    За 1300 лв съм доволен от всичко освен от шума на вътрешното тяло. Пустите МЕ-та са доста тихи сега го оценявам.Може би телевизора който още липсва ще заглуши климатика.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ти пък намери за сравняваш МИЦУБИШИ и ЛГ.Това в кръга на шегата.За децибелите си е така, много производители дават по каталозите възможно най-тихите си режими, без подробности за алгоритъма на самия режим на работа.То за тези пари едно ФУД.... да беше взел, при него поне на КУАЙЪТ може да си работи колкото си иска.
    bobovo, VeleV.Klima, Mega и 1 други харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Иванеее..,Иване......
    mirandi одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от ivan1 Виж публикацията
    Монтажника реши да ми поиска 87лв за монтажа
    Нормално е да си доплатиш. Твоето не е стандартен монтаж.

17. Тук е от
    Aug 2014

Здравейте, тъй като гледам в момента има добра промоция на SAMSUNG AR12FSSKABENEU/XEU и SAMSUNG AQV12KBBN/X (под 900лв) и определено ми допада да мога да си го оправлявам през нета, ако може да кажете дали стават за нещо и кой е по подходящ(изобщо какви са им разликите) или нещо друго ще е по удачно. Идеята е да се охлади една стая, мисля че няма 20 кв и да спомага за охлаждането на още 1 която има няма 10-тина ясно ми е че за 2-рата ще е крайно недостатъчен, акцента е върху 1-вата. Мерси предварително и се извинявам ако е било писано за тях някъде но не намерих резултат.
    Този пост е редактиран от Tunturi; 15-08-14 в 12:29.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

На който и от двата модела да се спрете, ще Ви свърши работа за охлаждане на това помещение. Може да опитате при отворена врата да охлаждате и другото помещение, но ще има известна разлика в температурите и не може да се каже със сигурност какъв ще е ефекта.
    Tunturi одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе