Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 32 от 178 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    dodo, не ми се спори с вятърни мелници. Дори не ме интересува, колко ми е ЦОПа на климатика. Важното е, че харчи 575W и топлоотдава 3600W. Освен това, не му е проблем да върши, това за което е купен и при -25оС. Та така... успех във философките науки! За инженерните си намери по-надежни източници.
    Спорът е само за СОР. Ако не те интересува, значи нямаме спор. А как си върши работата при -25оС, се вижда на файла долу:
    Прикачени файлове Прикачени файлове

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Както казах и по-рано - с теб нямам спор. Не съм ти на нивото. И не желая да бъда. А файла не се отнася до моя климатик.
    Mega и mirandi харесват това.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Tvoia e padnal ot lunata. second hand
    Кирилица?
    Niamam na tozi tablet.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 20-01-14 в 23:15. Причина: Писането на кирилица е задължително.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Tvoia e padnal ot lunata. second hand.
    На някои звездите им говорят, ама не правя от това въпрос. В учебниците по топлотехника от 60та година максималния теоретичен ЦОП в нашата вселена е 3!!! Но-о... от друга страна, според други учебници от него-време, трябваше да сме влезли в комунизъма.

П.С. Велев не се меши, ми си оправи таблетките
    MadHead, Aleksandars и mirandi харесват това.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    жалко че няма тема с бисери да те сложа там ..
    Има, имаааа - Бисерите на форума :-)

7. Тук е от
    Jan 2014

Отговор: Помощ за избор на климатик за 35кв

Здравейте момчета, обиколих магазините за климатици в града и след като видях, че навсякъде ми предлагат 3 модела (Митсубиши, Дайкин-Чехия/Тайлианд, Дайкин-Малайзия) искам да ми дадете малко съвет за два от моделите:
    Климатик MITSUBISHI Инвертор Япония MSZ-SF50VE :: Термо Клима Варна.
    Климатик DAIKIN Инвертор Япония FTX50GV :: Термо Клима Варна.

Ще съм ви благодарен да си кажете мнението. Като цяло гледам, че показателите им са що годе в един и същ диапазон.

Дайкина има средна консумация от 1,55-1,60 докато Митсубишито е 1,66-1,70 което според вас ще оказва ли кой знае каква разлика в сметката за тока?

Обаче пък гледам, че Дайкина има и функция за пестене на енергия т.е. когато няма движение в стаята работи на ниски обороти и предполагам, че от тази гледна точка ще е по-икономично?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

Ами в този бюджет Fujitsu AS-W40B2 не е лош вариант milton. Може да помислиш и върху него
    Този пост е редактиран от MadHead; 21-01-14 в 10:24.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от MadHead Виж публикацията
    Ами в този бюджет Fujitsu AS-W40B2 е лош вариант milton. Може да помислиш и върху него
    Може би имаш предвид, че НЕ Е лош вариант!

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от m_dikov Виж публикацията
    Може би имаш предвид, че НЕ Е лош вариант!
    Да точно така Свършват ми батериите на клавиатурата

12. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Като за начало,да наблегна,че и двата модела Daikin & Mitsubishi Electric ,които си посочил не са японски както са описани в този сайт,Чехия/Тайланд.Дайкина е достатъчно се доказала машина за годините в които се предлага/продава.Относно МЕ нямам достатъчно наблюдения тъй като тази зима не е много за наблюдение на работата на климатиците.
    Съвет:погледни модела на Toshiba Suzumi Plus 2013 18N3,а и Hitachito ,което колегите тук са ти предложили е надежно,твой е избора от нас само насоки...

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

@milton, бяха ти предложени няколко модела в диапазон 1400-2200лв. Почваш да се луташ в пространството и да търсиш нещо, което на хартия харчи 30-40 вата по-налко. Не се "хващай" толкова за тях, това не е правилният начин при избор на климатик за отопление. Която и машина да избереш тя работи ли, така че все едно я няма в стаята, разлика в сметката за ток няма да има или най-много 3-5лв. Апартамента е среден със съседи отвсякъде и се предполага, че не е толкова студено в този хол с кухня.
    Степенуването е в зависимост от финансовите възможности, които имаш и направените до момента предложения:
    1. Без да се съобразяваш с фактор цена - Fujitsu W40B2 или Fujitsu Nocria 14LB (2100-2200лв.)
    2. Оптимален и удачен вариант - Hitachi 50PPA или LG E18SQ (1800лв.)
    3. При ограничен минимален бюджет - Gree GWH18MB (1400-1500лв.)
    Може би има и други модели, които пропускам, но тези са проверени във времето климатизатори без W40B2 (не вярвам да ти създава неприятности) и досега оплакване от проблеми не е имало или поне аз не се сещам.
    Може да ползваш и кредит енергийна ефективност, с който ще си приблизително 15-17% в + при погасяване до един месец. Тук обаче W40B2 пак не се класира, защото не е на 220 волта напрежение.
    Между другото, пропусни фирмата, от която си посочил линкове в последното ти мнение!
    От тук нататък си ти и твоите предпочитания.
    Успех!
    Aleksandars и stanislav77 харесват това.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2014

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    @milton, бяха ти предложени няколко модела в диапазон 1400-2200лв. Почваш да се луташ в пространството и да търсиш нещо, което на хартия харчи 30-40 вата по-налко. Не се "хващай" толкова за тях, това не е правилният начин при избор на климатик за отопление. Която и машина да избереш тя работи ли, така че все едно я няма в стаята, разлика в сметката за ток няма да има или най-много 3-5лв. Апартамента е среден със съседи отвсякъде и се предполага, че не е толкова студено в този хол с кухня.
    Степенуването е в зависимост от финансовите възможности, които имаш и направените до момента предложения:
    1. Без да се съобразяваш с фактор цена - Fujitsu W40B2 или Fujitsu Nocria 14LB (2100-2200лв.)
    2. Оптимален и удачен вариант - Hitachi 50PPA или LG E18SQ (1800лв.)
    3. При ограничен минимален бюджет - Gree GWH18MB (1400-1500лв.)
    Може би има и други модели, които пропускам, но тези са проверени във времето климатизатори без W40B2 (не вярвам да ти създава неприятности) и досега оплакване от проблеми не е имало или поне аз не се сещам.
    Може да ползваш и кредит енергийна ефективност, с който ще си приблизително 15-17% в + при погасяване до един месец. Тук обаче W40B2 пак не се класира, защото не е на 220 волта напрежение.
    Между другото, пропусни фирмата, от която си посочил линкове в последното ти мнение!
    От тук нататък си ти и твоите предпочитания.
    Успех!
    Благодаря на всички за коментарите. @gnf, в случая наистина малко така се получава, че почнах да се лутам, защото все повече модели се появяват на небосклона. Те и двата модела принципно, които линкнах могат да се ползват с кредит енерг. ефект. Да разбирам ли обаче, че предложенията, които си степенувал са по-добри от дайкина и митсубишито или просто си посочил добри климатици на сносни цени. Зашото гледам, че COP и SEER на дайкина и митсубишито са в по-големи стойности (по-добри)?

Благодаря предварително.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Както споменах, 3-5лв. ако ще са проблем за месечните харчове, продължавай да се луташ.
    Посочих модели, които заслужават внимание. Може и да съм пропуснал нещо по-добро.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Помощ за избор на климатик за 35кв

Слагай MSZ-SF50VА доста мощна машина, много голямо външно тяло,55кг което ще помага за по добрата работа на машината, много датчици, LEV, мощен компресор 900 вата и т.н. Само с монтажа трябва да се внимава едно от нещата които си спестяват е вакумиране на системата, което е много важно!!!
    Изпитан доста зими и много добър модел е нокриа, но там ти си решаваш от към цена.

18. Тук е от
    Jan 2014

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Както споменах, 3-5лв. ако ще са проблем за месечните харчове, продължавай да се луташ.
    Посочих модели, които заслужават внимание. Може и да съм пропуснал нещо по-добро.
    @gnf, благодаря за съветите. Питах просто кой от двата (mitsubishi MSZ-SF50VE или daikin FTX50GV) е по-добрия, понеже надали ще могада намеря тези климатици, които ми предложихте в града, а при поръчка по интернет после ще трябва да плащам и монтаж.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 178 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе