Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 55 от 178 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2014

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Шарпа, не го взех, че е шумен и беше намален с близо 700лв, което си е много странно- със 100,200,300лв разбирам-промоция, но другото си е вече желание да се отърват от някоя бракувана бройка. Съседите ден през ден са у нас- все се оплакват, а ако пък и климатикът е шумен, ще означава да не го ползваме, заради тях. Не купих и Фуджицу поради тая причина.
    Относно Панасоника и Хевито- Хевито с две ръце- освен въздухът и пода е топъл, няма веене, разпръсква въздуха навсякъде, като разход на ток си нямам представа как е, но 7-ца,първи етаж, стая 13квадрата при -15градуса си поддържаше 23, настроен на 23градуса.
    Панасоника е 9-ка, в 13квадрата, отново на първи етаж, ако при -15 поддържа температурите, ще е супер.

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

24 часа и 2 минути по-късно почти 6KW изразходвани.
    Всъщност май е важно и да се опише какво топли климатика и тогава да се правят изводи:
    Монтиран е в коридор до входната врата на етажа. Стълбището е студено, вратата се отваря често. Топли коридора над 23°С + спалня + тоалетна + баня + перално на 21°С - общо около 35m2! Все пак времето при нас е топло - не е падало под 5°С.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от peterstamov; 01-03-14 в 19:08.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Има полза от промоцията на техното. Панасоник Е12ПКЕ е 1499лв с включен монтаж в климамаркет. На печелившите честито!

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Техното е вносител на Панасоник. Сигурен ли си в ползата? Дали са внесли този път каквото трябва, откъдето трябва?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Техното е вносител на Панасоник.
    Не са само те...

7. Member
    Тук е от
    May 2012

Не важeн броя на вносителите, а на промоциите...

8.  

9. Junior Member Аватара на shtiliyan
    Тук е от
    Mar 2013

Здравейте , решил съм да купувам климатик главно за отопление до 2700 лева . Помещението е хол(21кв.) свързан със свод за трапезария (10кв.) следва кухня с врата 8кв. От трапезарията се излиза в коридор(10кв. ) . Височината е 260см. . Къщата е тухла с мазилка , ПВЦ немска дограма .Подът е с изолация и ламинат . В хола има плазмен телевизор , който също си топли . Намира се в Царево не е на морето , прозорците гледат на изток-югоизток . Имам печка с парно на дърва и мога да я използвам само при минусови температури , но тази зима при нас бяха точно 10 дни , по тази причина реших да си спестя пушеците и мръсотията от дървата, когато температурата е над нулата .Трябва ми само една машина , която ще оставя в хола - посока трапезарията (сводът ) и да топли горепосочените помещения .Fujitsu General AWHZ18LB/AOHZ18LB Nocria ще се прави ? или Hitachi RAK60PPA/RAC60WPA SUMMIT 2013??Mitsubishi Heavy SRK63HE-S/SRC63HE-S?к Mitsubishi Electric MSZ-GF60VE/MUZ-GF60VE 2013
    Този пост е редактиран от shtiliyan; 02-03-14 в 15:52.

10. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Топлото по-трудно преминава през сводовете! Помисли за две по-малки машини! Ще получиш по-голям комфорт и по-ниска сметка за ток! И щом ще е за над нулата може и нещо средно!

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Последният да затвори вратата Извикай една фирма за оглед. С една мощна машина ще получиш горещ хол, гарнирано с повече шум и въздушна струя, топла трапезария, хладна кухня и студен коридор.
    Mega и AC_From_Hell харесват това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма ли някоя къща на калкан може да избиете 1 врата и да стоплиш и нея
    VeleV.Klima и Mega харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ориентирай се към местна фирма и виж какво ще ти предложат.За най-малката дреболия или профилактика ще плащаш +100лв.Иначе и аз съм за 2бр. напр 35РРА -един ще ти оправя прическата.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    За намаление на кои мощности става въпрос? Ако е за номиналните, кофти! Ако става въпрос за максималните, решението е правилно и полезно. Втрещих се от шест и кусур киловати отдавана мощност при модели с няма и 30 кила външни тела. Егати и демагогията!
    Демагогия, колко да е демагогия...
    Прибирам се след двуседмично отсъствие - в стаята 7оС, на вън 4оС.

И какво друго да правя, освен да го ударя на демагогия...

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на климатик за спалня

Касапе точно демагогия е това измерване с инфрата срещу струята от климатика. Такова замерване е доста не вярно.
    imegogo одобрява това.

17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

VeleV , понеже и аз замервам с подобен уред (и не съм в час) , кое не му е вярно? (Поста ми не е с цел да се заяждам, просто ми е интересно, защото на моя климатик и с термосонда и с инфрачервеният пистолет, все вади едни и същи стойности).
    Aleksandars одобрява това.

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Избор на климатик за спалня

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Касапе точно демагогия е това измерване с инфрата срещу струята от климатика. Такова замерване е доста не вярно.
    Абсолютно съм съгласен, инфрачервения термометър е добър при мерене на повърхностни температури (и то само на плътни, непрозрачни, неотразяващи повърхности, така наречените "черни тела") В случая на Касапа, голямата грешка в измерването идва от факта, че радиацията излъчвана от топлообменика се отразява от задната пластмаса.

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    VeleV , понеже и аз замервам с подобен уред (и не съм в час) , кое не му е вярно? (Поста ми не е с цел да се заяждам, просто ми е интересно, защото на моя климатик и с термосонда и с инфрачервеният пистолет, все вади едни и същи стойности).
    Вади едни и също стойности, когато пластмасите на вътрешното тяло и въздухът излизащ от топлообменика са в термичен еквилибриум, което може да се наблюдава при дълга работа на климатика без промяна в параметрите.

Ето малко истински замервания от личния архив:

IR000648.jpg
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 02-03-14 в 19:31.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе