Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 66 от 178 ПърваПърва ... 1656646566676876116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от venciru Виж публикацията
    KaHaВчера, 15:06: Силно приблизително през отоплителния сезон се поддържа някъде около 22 гр. Да речем, че реалността е между 19 г. и 24 гр.

KaHa Днес, 07:23: Поддържаната температура в жилището - доста приблизително, но около 24 гр., реално предполагам са се движели между 22 гр. и 25 гр.

Последни данни от котролния център?
    Абсолютно прав сте за разминаването, но разминаване няма.

В първия случай - вчера, говорех изобщо средно за целия отоплителен сезон. При това като общи наблюдения за осемгодишен период.

Във втория случай - днес, говоря за един конкретен месец от един конкретен отоплителен сезон. Отклонението идва от там, че като паднат температурите под -8 и мен ми е студено чисто психологически. Това води до отвъртане на кранчето на парното, за да ми стане топло и на душата и на психиката. А не само на тялото. Още по-душевно зиморничав ставам при -10, а при -15 почвам да се чувствам все едно съм гол в открития космос.

И аз няколко пъти повторих, че централното топлоснабдяване не е най-евтиното. И че съм убеден, че топ пърформърите могат да снижат разходите.

И във Вашия случай ще попитам - електроуредите, които ползвате основно, а не от време навреме за гости, в какъв режим работят през отоплителния сезон - 24/7 в рамките на целия отоплителен сезон?
    Този пост е редактиран от KaHa; 08-04-14 в 12:40.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

КАНА,моите 3 климатика не се изключват 21-24 гр.,а парното ще е евтино,ако няма изключили се

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    KaHa продължете да се отоплявате на парно от топлофикация.Климатици си купете ако държите да се охлаждате лятото.

За климатик без екстри и за малко помещение-до 20 квадрата = Mitsubishi Heavy SRK25ZJP-S1/SRC25ZJP-S1 (сега е на цена 1134лв без монтаж).Работи тихо и топли.За охлаждането-всеки климатик охлажда.

За по-голямо помещение не мога да препоръчам климатик.Може би тошиба супер дайсекай.Има плазма филтър
    За сега четенето тук, таме, както и няколко разговора с други потребители във форума доведе до теоритичното MHI SRK/SRC 20ZJ-P специално за спалнята, която е около 36 куб. м. Какво реално ще се сложи там - след практически оглед и практическа консултация с фирма, която май също вече е избрана благодарение на форума.

За дневния тракт от приблизително 77 куб. м. - положението е същото - набелязани поне 4, дори 5 теоритични варианта и предстоящ по някое време оглед и консултация. Иначе и решенията за дневни тракт - благодарности на форума.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    КАНА,моите 3 климатика не се изключват 21-24 гр.,а парното ще е евтино,ако няма изключили се
    Признавам - впечатлен съм

Сега, ако кажете, че и машините Ви са от среден клас при цени от 1650 лв. (+/- 50 лв.) до 1900 лв. (+/- 100) наистина ще започна да обмислям развод с Топлофикация София дори без съпътстваща инвестиция в адекватна термоизолация на апартамента

Разбира се няма как да зная в блок, съдържащ 54 апартамента, дали има отказа ли се официално от Топлофикация. Както и дали някой от тях краде на поразия.

От друга страна абонатната станция е от тея, дето сами си определят колко енергия да вкарат в системата на блока, съобразно външната температура и вътрешната консумация. А изравнителните сметки се правят на база реално отчетена реална топлинна енергия по показания на реален топломер във всеки отделен апартамент. А не онези абра-кадабра в панелното строителство. Който откаже да пусне топлинните счетоводители... негова си работа. При нас два или три пъти се случваха такива работи - отказ от отчитане на съседи, и в резултат излязоха втори изравнителни сметки. По-ниски от първите

Преди да заживея в сегашния си апартамен имах удоволствието да обитавам панелна гарсонера 40 кв. м. чиста жилищна площ, 104 куб. м. И сметките за Топлофикация бяха два пъти по-големи от сегашните ми. Пък там също имаше "топломери" - от онези, с абра-кадабрата, и се правеше "топлинно счетоводство".

Хайде да спрем с тези обяснения кое е по-евтино, по-качествено, по-адекватно, по-по-най? Че май почваме да осСПАМваме темата и ще ни пляскат модераторите

В крайна сметка толкова ми е акъла, такава задача съм си поставил.
    Този пост е редактиран от KaHa; 08-04-14 в 18:48.

5. Тук е от
    May 2013

[QUOTE=Aleksandars;675755]AllesKlaR, ето Ви няколко предложения:
    Климатик Панасоник KIT-YE9MKX

Aleksandars, Благодаря ти много за насоката. Ходих в "Ефендулов" Отнесоха се с мен изключително любезно и се спрях на този модел но 12 понеже разликата в цената е 50лв. Отново благодаря приятна вечер.

6. Novice
    Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията
    И във Вашия случай ще попитам - електроуредите, които ползвате основно, а не от време навреме за гости, в какъв режим работят през отоплителния сезон - 24/7 в рамките на целия отоплителен сезон?
    Доколкото разбрах въпросът е към мен.
    24/7 работят климатиците през целият сезон, Алмакът (има и терморегулатор разбира се) в основната спалня и бойлерът под мивката. Единият от другите бойлери (основен, в банята към нашата спалня) е 100л. Аристон и се пуска на нощна. За двамата ни е достатъчен.
    Ако имах топлофицирано жилище (имал съм две такива) и можех да си го позволя безпроблемно, шях да се отоплявам по този начин. Нищо че не е най-евтин. Пак щях да съм ина клими, но само лятото и преходни периоди.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

КАНА.моите климатици наистина струват 1300-1700 лв(с монтажите),но това са цени за ВТОРА УПОТРЕБА МАШИНИ.за да не е ПИАР,прочети одисеята ми(мненията) и може би наистина ЩЕ СЕ РАЗВЕДЕШ.всичко написано от мен е самата истина.много хора написаха,че само луд сваля чисти ново и купува старо,ма он си знае що го бият...........
    mirandi одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    May 2010
    Живее в
    Бургас

Question Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Здравейте, отново съм изправен пред избор на климатик, този път за съседната стая
    https://forum.setcombg.com/всичко-за...tml#post402292

- апартамент, панел, ет.2
    - Бургас, юг-югозапад
    - всекидневна, ползва се отвреме на време за спалня, леглото е на срещуположната стена спрямо стената на която ще е вътрешното тяло
    ~ 23 кв.м. ~ 58-60 куб.м.
    - без изолация, стара дървена дограма, една външна стена с вратопрозорец към открита тераса, планирал съм преди следващата зима вътрешна изолация на една от стените и около прозореца с корк 3-4 мм; по дължината на една от стените има масивна секция
    - PC с монитор, рутер, телевизор - срещу стената на която ще е вътрешното тяло
    - Главно за отопление
    - лято 22-25, зима 20-22
    - лятото над 30 градуса, зимата до -10; температури под -10 мaкс. 2 седмици през януари-февруари
    - бюджет - около 1150-1200 лв. с монтаж

Дилемата е FUJI 12 LKC vs. Panasonic RE12PKE-3 ?!?
    Фуджито наследник на LCC/LGC ли е? За Панасоника каква е разликата спрямо модела, който е без (-3)?

До ден-два трябва да взема решение.
    Като допълнение дайте варианти за втора упротреба за Бургас.

Благодаря предварително!

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Разликата между RE12PKE и RE12PKE-3 е, че вторият модел е с по-различен софтуер, което позволява да работи до -15. Първият модел се продава във веригите, а втория от професионалните фирми.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

за добра машина-малко пари...........градски при нас влагата ни мъчи,не градусите

12. Тук е от
    May 2010
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Разликата между RE12PKE и RE12PKE-3 е, че вторият модел е с по-различен софтуер, което позволява да работи до -15. Първият модел се продава във веригите, а втория от професионалните фирми.
    Това малко ме учудва, всъщност го намерих в една от веригите на великденска промо, която тече в момента.

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    за добра машина-малко пари...........градски при нас влагата ни мъчи,не градусите
    Така е, тази зима беше мека и Панасоника, за който питах преди дефростваше само няколко дни през януари. Но се сещам за коментара на един от монтажниците, когато ми го монтираха "Ха, китайче, пък искаш и да топли". Затова аз леко клоня към фуджито, в другата спалня съм с 12 LCC - никакви ядове, вече 5-та година.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

значи виж................имаш грубо 60 куб.м. и ти трябва машина 4.8 киловата на НОМИНАЛ,така че тва фуджи издиша.завиши бюджета,че ще се псуваш после,а К2У Зза тез пари,че и с монтаж-АБСУРД.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от andon.bs Виж публикацията
    Това малко ме учудва, всъщност го намерих в една от веригите на великденска промо, която тече в момента.
    Вероятно са се докопали до някакви бройки, ако е имало големи наличности в европейските складове.

Още по-вероятно е да ти продадат климатика без -3 вместо този с -3.

16. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Вчера гледах в Техномаркета XE9PKE за 1049лв,направо чак се замислих дали да не си взема един,ама вече няма къде да ги слагам :D

17. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Колеги днес бяхме в техномаркета и покрай другите неща жената хареса флагмана на Samsung ,Samsung AR12FSSKABEN Jungfrau ,със черния с лилаво панел и като каза много ми харесва ,искам го.Погледнах му характеристиките на хартия изглежда добре , 4 kw номинал и 0,99 до 6,6 kw 12.5 кг вътрешно и 35 външно тяло с големички размери ,двоен Bldc Компресор каквото и да значи това с 10 год. гаранция и ниски нива на шум,топлене до - 15 гр.Та въпроса ми е дали съм се прецакал и ще ми върши ли работа за топлене на 25 кв.м и дали някой може да даде сервизни как му пада мощността при ниски температури.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 13-04-14 в 22:37.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не си се прецакал...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе