интересна машинка ,но малко ме съмнява да е на цената на Е12РКЕ щото гледам навън е 1100 евра ..
NA
NA
интересна машинка ,но малко ме съмнява да е на цената на Е12РКЕ щото гледам навън е 1100 евра ..
Така е, но като цяло колко често се налага да се ремонтират топлообменици? Освен, ако не говорим за онази серия на MELCO... Освен това фактът, че е изцяло алуминиев намалява цената и вероятно ще е значително по-евтино да си купиш нов такъв, отколкото с медни тръби.
Навън всичко винаги е по-скъпо, включително и PKE.
Само в нашата скапана държава всичко се продава много по-евтино, отколкото всъщност струва. Затова и всичката ни е такава. Хората искат да получават 3000 лева заплата, но трудът на другите да струва 3 лева.
Самсунг много напъват в областта климатици и ще видите, че както CAC и VRF моделите им отдавна са по-добри от Дайкин, така от миналата година и RAC моделите са по-добри от Дайкин. Преди 6-7 години се плюеше по телевизорите и телефоните им, а сега всеки има по един вкъщи/в джоба. Самсунг електроникс може да е 7-мо място в света, но всичко Самсунг събрано заедно е номер 1...
Като чета поствете ми се струва че един и същи човек пише тук с два ника един Ас хел и един Климамаркет.
Както и да е ама Самсунг и качествен климатик са несъвместими понятия. Каквото и да се мъчат да измислят.
Много ти е промит мозъка...
Монтирай поне един нов самсунг и пак ще си говорим. Вярно е, че преди бяха боклуци, но сега машините нямат нищо общо. Като с телевизорите и телефоните. Да не разказвам историята за създаването на самсунг, че е доста дълга. Някой път на по бира може.
@ AC_from hell, сигурен ли си, че си наясно с алуминиевите топлообменници? Знаеш ли какво става, ако в алуминия има съвсем мъничко мед или фосфор? Единственото спасение е да се използва отлят топлообменник, но едва ли е така. По-вероятно е да е от валцован алуминий, което автоматично означава живот до 8 години. Аз никога не бих заложил на такъв топлообменник, освен ако не става въпрос за хладилник. Или ако цената му е до 600 лева максимум.
Колекторите и "тръбите" са отляти, а ламелите са свързани към тях по същия начин като на интеркулерите в колите. Междудругото топлообменика много прилича на интеркулер, но с по-тънки "тръби". Не виждам проблем в интеркулерите, затова не виждам проблем и в този топлообменик.
За кой модел става въпрос, ако не е тайна и какво е оплакването? Предполагам уредът е закупен и монтиран със съдействието на веригите или?
Дълго минало предполага използване на моделите от старото поколение.
Аз пък срещам доста киенти недоволни от вашата прехвалена японска марка, която се произвежда в китай и на местна почва се чоплят лепенките...
Нека да не забравяме, че същата марка е г-н никой в япония, там най-големия пазарен дял традиционно се държи от Панасоник.
истината е,че както дайкин така и самсунг много трудно ще си върнат феновете(не че е невъзможно),просто много хора изядаха бахура и ще трябва доста да се постараят.лошото е,че никой не може и няма да пусне нещо качествено за 2.56 с ддс
Преди няколко поста попитах за Мицубиши дали има модел,който би бил вариант за мен и помещението,което искам да отоплявам/охлаждам .Надявам се не ставам нахален.Благодаря предварително
Вальо, от няколко години, в Япония, както и в целия свят е само Panasonic.